Duminică,
02.10.2022
Partial Noros
Acum
13°C

VIDEO. Urmările perchezițiilor de marți: șase persoane reținute și 1.900 de metri cubi de lemn furat

VIDEO. Urmările perchezițiilor de marți: șase persoane reținute și 1.900 de metri cubi de lemn furat

În urma descinderilor de marți, care au avut loc inclusiv la Sibiu, polițiștii din Alba au reținut șase persoane care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. În perioada 2018 – 2020 ar fi sustras, din fondul forestier național, peste 1.900 de metri cubi de material lemnos. Polițiștii au ridicat documente și au aplicat sechestru pe patru terenuri și un autoturism de lux. Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, transmit reprezentanții IGPR printr-un comunicat de presă.

Polițiștii au efectuat ieri 18 percheziții, dintre care șapte în județul Alba, șase în județul Vâlcea, patru în județul Sibiu și una în județul Gorj, la sediile a două societăți comerciale și la punctele de lucru ale acestora, dar și la domiciliile persoanelor vizate de anchetă de unde au ridicat documente contabile și înscrisuri legate de activitățile comerciale.

La două dintre locațiile percheziționate au fost identificate cantități însemnate de material lemnos a cărui inventariere este în curs de desfășurare.

De asemenea, polițiștii au aplicat sechestru asigurătoriu asupra unui autoturism de lux și asupra a 4 terenuri, în vederea recuperării prejudiciului care a fost estimat la 571.061 de lei.

La data de 12 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de șase persoane, care sunt bănuite de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, instigare și complicitate la ultimele două infracțiuni.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 - 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier național.

Pentru a da o aparență de legalitate tăierilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire între punctele de lucru ale societății, vizând transporturi de material lemnos care, în realitate, nu au fost efectuate sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate, arată sursa citată.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse și audiate 16 persoane.

În cursul zilei de azi, 13 mai, cele 6 persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

cap limpede

Acum 2 ani

Hai, mai incercati o data cu titulul ca "1.900 de metri cubi de lemn furat" nu poate fi o urmare a perchezitiilor! Sau...?!
Raspunde

asz

Acum 2 ani

Pana la partea de jos a iceberg-ului mai e mult. Imi doresc ca macar prin preajma fundului iceberg-ului sa ajungeti. Sa nu ramana doar ca un exercitiu de imagine publica.
Raspunde

Miron

Acum 2 ani

In ce rapoarte apar restul de metri cubi furati? E plin de defrisari, sigur n-au venit extraterestrii la taiat de lemne...
Raspunde

Dandanache

Acum 2 ani

Ohoooo.. de unde numa atât? Se fura la gura raului pe rupte!! Garda de mediu stă cu mașina la vedere, fix la baraj. Logic că se duce vorba. Zi noapte se fura!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus