Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

FOTO Premierul Orban, pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești: ”E momentul marilor proiecte”

FOTO Premierul Orban, pe șantierul Autostrăzii Sibiu – Pitești: ”E momentul marilor proiecte”

Primul ministru Ludovic Orban a declarat în această dimineață, în Sibiu, că se așteaptă ca Lotul 1 al Autostrăzii Sibiu – Pitești să se încheie înaintea termenului prevăzut prin contract. ”În 2008 a fost realizat studiul de fezabilitate și s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru autostrada Pitești – Sibiu. Sigur, că 12 ani de zile au rămas pe hârtie, însă astăzi chiar sunt bucuros să văd că lucrările nu mai sunt pe hârtie și sunt în teren, cu un constructor mobilizat, care, după opinia mea, va avea capacitatea de a termina mai repede acest obiectiv de investiții. A trecut prea mult timp și prea multe guverne și mai mult au vorbit. Din punctul meu de vedere e momentul marilor proiecte”, a spus premierul.

autostrada sibiu boita turcan, orban, bode (11)

Ministrul Transporturilor: Nu avem problemă să finanțăm toate loturile de autostradă aflate în execuție

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode a anunțat programul pentru celelalte loturi și a precizat că există suficienți bani pentru lucrările aflate acum în curs. ”Anul 2020 va fi anul autostrăzii Sibiu – Pitești. După ce am început lucrările la tronsonul 1 Sibiu – Boița, luni am semnat contractul pentru proiectare și execuție Tronsonul 5 - Curtea de Argeș – Pitești. La sfârșitul acestei luni, maxim 20 de zile, cred că vom fi în măsură să anunțăm câștigătorul și fără contestații, să putem semna contractul și pentru tronsonul 4 Ticveni – Curtea de Argeș. Pe tronsonul 3, avem toate datele, toate analizele, Compania de Drumuri poate să scoată la licitație și tronsonul 3. Avem în analiză măsurători, studii geo pe tronsonul 3, astfel ca până la sfârșitul acestui an să scoatem la licitație și Tronsonul 2. Suntem pe linie dreaptă, după ani și ani de așteptări am început lucrările. Și din punct de vedere al finanțării, pot spune că avem 6,4 miliarde de lei alocați de la buget. Nu avem problemă să finanțăm toate loturile de autostradă aflate în execuție în acest moment”, a precizat ministrul.

autostrada sibiu boita turcan, orban, bode (12)

Raluca Turcan: ”Îi doresc ca finalizarea acestei lucrări să se facă chiar înainte de termen”

Vicepremierul Raluca Turcan s-a aflat la Boița pentru a doua oară în ultimele trei săptămâni și spune că se văd progrese. ”Am fost cu trei săptămâni în urmă aici și pot spune că progresele sunt vizibile și dacă reușim să lucrăm în același ritm în toate proiectele de infrastructură din țară, atunci după guvernare, care eu sper să fie una lungă, România va beneficia de o rețea de infrastructură în beneficul oamenilor. Îi doresc să recuperăm din timp și finalizarea acestei lucrări să se facă chiar înainte de termen”, a spus Turcan.

autostrada sibiu boita turcan, orban, bode (8)

Amintirile (eronate) ale premierului

Orban a vorbit și despre lucrările la centura ocolitoare a Sibiului, el fiind ministru al Transporturilor într-un moment în care întregul șantier era blocat. ”În urmă cu 12 ani, m-am deplasat pe lucrările de la autostrada de centură a Sibiului unde lucrările erau blocate. Pe vreme aia, domnul Iohannis era primarul Sibiului, iar eu eram ministrul Transporturilor. Contractul era cu o firmă italiană, din câte rețin, care de 4 ani de zile nu reușise să facă aproape nimic, în sensul finalizării construcției. Am luat decizia de a rezilia contractul pe care l-am și reziliat și am demarat pe finalul mandatului licitația pentru desemnarea noului constructor, iar autostrada a fost încheiată pe finalul anului 2009. E adevărat, nu mai eram eu ministrul Transporturilor”, a spus Orban.

97060383_2935951039828402_6243261970108121088_n La prima vizită a ministrului Transporturilor, Ludovic Orban, pe șantierul centurii ocolitoare a Sibiului, primea de la colegul nostru Traian Deleanu tricoul - protest: ”Dați Sibiului centura!”

În realitate, însă, ministrul care a decis rezilierea contractului cu compania Todini a fost predecesorul său, Radu Berceanu. Rezilierea s-a făcut în martie 2007, iar Ludovic Orban a fost numit ministru al Transporturilor în 5 aprilie 2007. Orban a rămas ministru până în 22 decembrie 2008, iar în locul său a revenit Radu Berceanu. Ministrul a reluat contractul cu italienii de la Todini.

O altă eroare a premierului este cea în care se referă la încheierea lucrărilor. Acestea nu au fost încheiate în 2009, așa cum a declarat el astăzi. Centura a fost dată în folosință la 1 Decembrie 2010, iar lucrările au fost continuate încă un an după aceea.

Detalii despre istoricul construcției centurii Sibiului, puteți citi aici:

http://www.turnulsfatului.ro/2014/01/19/centura-sibiului-platita-de-trei-ori/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Placinta cu prune

Acum 3 ani

Trecand peste detalii si probleme... dupa 30 de ani credeti ca va mai crede cineva cu ''e timpul marilor proiecte''?! Nu se vrea si cu asta basta, spuneti o data pe fata. Punct.
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

s-a dat deja drumul la 2 tronsoane, ce tot gâjâi?
Raspunde

Che

Acum 3 ani

Porr AG lucrează cu banca in toate proiectele așa ca mai ușor cu lauda domnilor politruci !
Raspunde

dancp2

Acum 3 ani

da ce ziceti de foto cu raluca TIRCan cu reclama in spate pe galben propaganda electorala,invatata probabil la Moscova
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

hai serios, și știi tu vreo firmă de dimensiunea ălora, să nu lucreze cu banca? vrem chinezi, ruși și alți teldrumi, care să spele bani?
Raspunde

STRABAG

Acum 3 ani

Ludovic si Raluca - cu astia doi nu se face autostrada nici in 100 de ani ! :)
Raspunde

Chibrit

Acum 3 ani

Da cu idioti din PSD ? In 50000 de ani nu.
Raspunde

Erlkonig

Acum 3 ani

că se făcea cu Monta
Raspunde

voma

Acum 3 ani

Bine ca fac pesedistii!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ioo

Acum 3 ani

Esti RIDICOL nene Orban... Cum sa faceti bai voi o autostrada daca nu ati putut face norme pentru redeschidere....
Raspunde

zexe

Acum 3 ani

Sluga a venit cu coloana imperială a stăpânului klaus, că-i vineri, zi de navetă prezidențială?
Raspunde

Sibian

Acum 3 ani

Încă nu au fost in stare sa dea mărunțișul care se numeste despagubire (2 lei/mp) si au nesimțirea sa bage utilajelele pe terenul oamenilor. Primăriile au încasat banii de impozite pe anul acesta deoarece încă exproprierea nu a fost operată in scripte. Jos hotii!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

La noi sunt vizite “ la vârf “ pe Șantiere ( face vreun ziarist un inventar al TUTUROR vizitelor președinților și premierilor pe Șantiere ?) , la toți ceilalți Șantierele s-au transformat in autostrăzi . Prin urmare 5 milioane de cetățeni romani au părăsit Țara Vizitelor de Lucru
Raspunde

Inspectorul Javert

Acum 3 ani

Din câte ştiu ,despăgubirile care se dau pentru exproprierile de teren sunt ridicol de mici ,cu toate acestea sper că se dorește ,măcar acum ,ca România să aibă autostrăzi .După 30 de ani de democrație mi-a rămas numai speranța !În orce caz ,invesțițiile în infrastructura României ar putea ,pentru mine , face diferența dintre voi (PNL) şi PSD .Deșii ,mă întreb de unde mai aveți bani ,pentru că de când sunteți la putere ați risipit o mulțime de parai ,ca şi PSD-ul ,pe tot felul de pomeni electorale.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus