Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Raluca Turcan: Nu poţi să aştepţi măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine

Raluca Turcan: Nu poţi să aştepţi măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat sâmbătă, la Sibiu, că nu poate fi de acord cu "sfidarea” de care unii români dau dovadă, nerespectând regulile de distanţare socială, şi spune că Guvernul va urmări aplicarea legii faţă de aceştia.

"Nu poţi în permanenţă să aştepţi măsuri din partea statului, să ceri măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese, să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine, care îi vizează pe cei din jurul tău, îi vizează pe toţi cei care au dreptul să trăiască sănătoşi”, afirmă Turcan.

"Guvernul din care fac parte respectă şi garantează deopotrivă libertatea de exprimare, dar şi dreptul la sănătate. Aşadar, condamn acele manifestări care îndeamnă la nerespectarea regulilor, care sfidează, pur şi simplu, nişte măsuri pe care autorităţile statului, în acord cu reguli existente la nivel mondial, le solicită pentru a rezolva problemele generate de criza SARS-CoV-2 şi în acelaşi timp pentru a asigura sănătatea populaţiei”, a declarat Raluca Turcan, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Sibiu.
Ea a spus că au revoltat-o imaginile pe care le-a văzut, făcând referire la oameni care, aflaţi în mijloacele de transport în comun, nu purtau măşti, "sfidând cerinţele” autorităţilor, dar şi la unii dintre cei adunaţi vineri seară în Piaţa Victoriei din Bucureşti, care nu au respectat regulile de distanţare socială.
"În acelaşi timp, mulţi dintre cei care protestau chiar şi în Piaţa Victoriei sau nu respectau aceste reguli de distanţare sau de purtare obligatorie a măştii în spaţii închise erau şi beneficiari, de exemplu, ai indemnizaţiei de îngrijire a copilului pe perioada suspendării cursurilor, erau şi beneficiari de şomaj tehnic, măsură pe care Guvernul a luat-o tocmai pentru a sprijini financiar oameni ale căror locuri de muncă au fost afectate pe perioada crizei. Unii dintre ei, dintre cei care protestau, erau chiar şi beneficiari ai produselor de sprijin economic, cum este şi produsul IMM Invest. Aşadar, erau oameni care beneficiau de măsuri luate de către statul român pentru protecţia lor şi a celor din jur şi concluzia mea este una cât se poate de clară: nu poţi în permanenţă să aştepţi măsuri din partea statului, să ceri măsuri din partea statului şi ţie să nu-ţi pese, să nu-ţi pese de nişte reguli care nu te vizează doar pe tine, care îi vizează pe cei din jurul tău, îi vizează pe toţi cei care au dreptul să trăiască sănătoşi”, a adăugat Raluca Turcan
Vicepremierul a spus că Guvernul va urmări aplicarea legii.
"În concluzie, vreau să vă spun faptul că solicit şi vom urmări aplicarea legii pentru toţi cei care îndeamnă la nerespectarea legii. Toţi care sfidează măsurile pentru sănătatea celor din jurul lor şi pentru sănătatea întreii populaţii trebuie să respecte rigorile legii”, a precizat ea.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

Lorin Greurus

Acum 1 an

Ca de obicei, sibianca dna Turcan are dreptate! Mastile Vuitton si Prada trebuie sa fie un musy la toti oamenii, mai ales la Sibiu!!!
Raspunde

Gruia

Acum 1 an

Numai unele proteste sunt feng shui,mai ales cand nici statului nu-i pasa de reguli.
Raspunde

Cristian

Acum 1 an

Foarte corect! Am o soba in care alimentez constant lemnele consumate. Soba e Romania/pandemia,lemnele sunt diaporistii neintelesi care se intorc/pleaca in mod constant cu marea obladuire a impotentilor de la conducere. Cum sa stavileste o infectare in masa daca tu aduci mereu si mereu 'tulpini proaspete de covid' in tara??? Madam tzurcan ori e bota ori valseaza cu nervii nostri..Ț Nu toti suntem lobotomizati bai politicienilor de 2 bani!!!!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

dancp2

Acum 1 an

sibianca doamna e din botoshani si e foarte isteata de protestul din Bucuresti ce zice oare sau nu e legal oricum cine nu sare ia kondamnare
Raspunde

Erlkonig

Acum 1 an

he, he, comentează un "sibian" venit de la vale :)
Raspunde

Erlkonig

Acum 1 an

toți bombardierii ăștia identificați, și care se infectează să-și plătească spitalizarea și testele
Raspunde

Lorin Greurus

Acum 1 an

Corect, sper sa mai si sucombe din ei, sa ne mai ridicam si noi, astia mai slabi cu guma in par!
Raspunde

Sud Istan

Acum 1 an

Pai ba poti... daca esti destul de prost incat sa pui stampila pe PSD si sa te uiti la latrina 3 sau latrinia tv !.... Pai cum nu ? Avem o tara plina de retardati, nespalati si vai viata lor de oameni de nimic, dar cu gura mare. Ia fa o tura pana la celebrul Caracal si vezi cum se respecta.... orice. Aia traiesc acolo in epoca de piatra, cu mentalitati de babuini, efectiv. Deci, orice se poate... ca de-aia exista aceasta abominatie numita PSD.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus