Sâmbătă,
28.05.2022
Acum
0°C

Primăria folosește medici slovaci în campania prin care le mulțumește doctorilor sibieni

Primăria folosește medici slovaci în campania prin care le mulțumește doctorilor sibieni

În campania prin care Primăria Sibiu le mulțumește doctorilor din oraș pentru efortul lor depus în această perioadă de luptă cu noul coronavirus apar medici din Slovacia. Fotografia folosită de administrația locală atât pe panourile stradale, cât și în comunicatele de presă cu acest subiect a fost cumpărată de pe un site de profil. Aceasta a fost realizată de o echipă de fotografi profesioniști slovaci și costă, cu toate drepturile de autor, 99 de euro.

foto doctori net

Primăria spune că s-a ales această variantă, pentru a nu-i deranja pe medicii sibieni, aflați la datorie, în prima linie. ”Fotografia a fost cumpărată dintr-o bancă publică de poze, un site specializat de pe care oricine poate achiziționa fotografii, o practică obișnuită în domeniu. Am ales această variantă pentru că am considerat că medicii sunt ocupați cu salvarea de vieți și îngrijirea bolnavilor și nu ar avea timpul necesar pentru ședințe foto. Sperăm ca mesajul de pe panou să fie cel care contează, fotografia fiind cu titlu generic”, susține Mirela Gligore, șef Serviciu Comunicare, Relații Externe și Marketing din cadrul Primăriei Sibiu.

Explicația administrației locale poate avea un sens, însă  echipa de fotografi cu care Primăria Sibiu lucrează de mai mulți ani a realizat deja astfel de fotografii, cu doctori sibieni.

focus foto medici

Lomnășenii nu sunt sibieni, dar slovacii sunt doctori în municipiu

Decizia de acum a administrației locale de a nu folosi sibieni în campania de susținere publică a doctorilor din oraș e în contradicție și cu poziția pe care a avut-o Primăria Sibiu de la începutul lunii aprilie, atunci când locuitori din Loamneș au hărțuit o asistentă medicală de frica infectării cu SASR CoV-2. ”Incidentul legat de hărțuirea asistentei ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Sibiu nu a avut loc în municipiul Sibiu, ci în comuna Loamneș. Facem această precizare clară deoarece știrea a fost difuzată în cele mai multe publicații fără acest detaliu important. Considerăm că lipsa unei documentări temeinice a acestei știri a adus atingere imaginii municipiului Sibiu, un oraș care a arătat mereu și a excelat prin comunitatea sa tolerantă, deschisă și solidară în momente de criză”, a precizat atunci administrația locală, explicând clar că ce se întâmplă în Loamneș nu are legătură cu municipiul Sibiu.

foto primarie docotori polonia doctori rusia forum doctori italia pms-01 medici coronavirus panou outdoor Primăria Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Ioo

Acum 2 ani

No ma, au luat si ei fotografia de pe un site de photo stock...
Raspunde

Jean Claude

Acum 2 ani

...ziarul asta de doi lei trebuie inchis - isi bate joc de cititori ! RUSINE !
Raspunde

Photoshop

Acum 2 ani

No problem! In campania electorala, in loc sa puna poze cu doamna Fodor (candidata FDGR) vor pune poze cu o pensionara de la un azil din Germania. Cumparata cu 0,99 de euro...ca sa nu o deranjeze pentru fotografie, de la misiunea de a intepeni Sibiul in secolul trecut...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus