Duminică,
05.07.2020
Partial Noros
Acum
18°C

PSD Sibiu, avertisment de la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. ”Vasile versus lohannis, Orban şi Bârna lohannis”

20 Mai 2020 15:19

PSD Sibiu, avertisment de la Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării. ”Vasile versus lohannis, Orban şi Bârna lohannis”

PSD Sibiu a primit un avertisment din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), în urma unui comunicat de presă transmis de către organizație. Comunicatul în cauză face referire la numele de familie și la faptul că mai mulți politicieni PNL și USR au ironizat prenumele Vasilica al fostului premier, Viorica Vasilica Dăncilă. ”Am observat în mai multe „ieşiri” ale domnilor lohannis, Orban şi Bârna cum aceştia ironizau numele Vasile doar din simplu motiv că cel de al doilea nume al premierului Viorica Dăncilă este Vasilică. Le atragem atenţia domnilor Ludovic Orban, Klaus Werner lohannis şi Bârna că membri PSD nu au ironizat numele de origine străină, adică ungară şi germană pe care aceştia le poartă. Nu vom tolera atitudinea sfidătoare a acestor aşa-zişi lideri care au reuşit sâ-i manipuleze pe români cu tupeu şi lipsă de bun simţ. Domnilor lohannis, Orban şi Bârnă, numele Vasile este purtat cu mândrie de aproape 600.000 de români care-şi doresc să trăiască decent în ţara lor fără să fie sfidaţi, jigniţi, ignoraţi la nesfârşit de un preşedinte care niciodată nu a venit în mijlocul lor. Vasile este un nume pe care românii îl poartă pentru că este numele unuia dintre cei mai importanţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe, considerat păzitor de duhuri rele. Vasilică Viorica Dăncilă este numele candidatului de naţionalitate română la preşedinţia României şi care merită sâ-i conducă pe români. Vasilică Viorica Dăncilă este candidatul creştin ortodox, precum majoritatea cetăţenilor români, candidatul care a susţinut familia tradiţională la referendumul din toamnă anului 2018. Acestea sunt trăsăturile normalităţii României” a scris atunci PSD Sibiu.

Conform deciziei CNCD, textul reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională/credință, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. ”S-a aplicat sancțiunea avertismentului contravențional. Hotărâre adoptată cu 7 voturi pentru și 1 împotrivă”, se arată în decizia CNCD de astăzi.

În aceeași ședință, președintele Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD cu suma de 5000 de lei pentru mesajul ”Jó napot kívánok, PSD!”, în care acuza liderii PSD că ”au vândut Ardealul ungurilor”.

 

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Colectionarul Valcov

Acum 1 lună

Deodata, pe acesti indivizi cu miros de latrina adunati in PSD....ii preocupa tare mult discriminarile.... fenomenal. Se mira ce sa mai faaca, sa para si ei relevanti, dupa ce si-o dat lumea seama cam ce firba sunt...ultimii oameni care n-ar fi in stare sa conduca nici un grajdi, apai o tara.
Raspunde

Geta

Acum 1 lună

..ca la prosti ...la noi - zau !
Raspunde

///

Acum 1 lună

Se bat ungurii si nemtii pt. Ardeal? Dar nu va amintiti vorba cantecului: Striga Bărnuț din Sibiu / Că Ardealul nu-i pustiu? Ce cred politicienii ca ne lasam cu una cu doua?
Raspunde

Gheorghe

Acum 1 lună

la astia ca jignesc, le da avertisment si la Johannis ca a salutat in maghiara, amenda....sigur o va contesta si castiga
Raspunde

Cititescu

Acum 1 lună

De cate ori a rostit foarte "bine educatul" presedinte Ciolacu cuvantul "prost" la adresa Primului Ministru Orban? Prin ce a demonstrat dumnealui ca e mai inteligent ca sa il consideram astfel? Ce parere are PSD Sibiu despre nivelul de educatie elementara al celor doi avand in vedere felul in care s-au prezentat in parlament? Cu ce s-a ocupat marele lider PSD-ist Ciolacu inainte de a ajunge (din intamplare!) mare sef de partid? Cam despre asta ar fi trebuit sa scrieti pt. ca nu va adresati doar prostilor. Si pentru ca veni vorba, ar fi trebuit ca lidrii PSD sa fie primii care sa adere la programul Romania educata.
Raspunde

///

Acum 1 lună

Nivelul de educație e cam acelasi la toți politicienii...
Raspunde

Tavi

Acum 1 lună

Partidul comunist fsn-fdsn-pdsr-psd trebuie scos URGENT IN ILEGALITATE.
Raspunde

Mihai

Acum 1 lună

Scos in ilegalitate????? Cred ca ilegalitatea o faci tu, purtand ce ai pe umeri...
Raspunde

Oigo

Acum 1 lună

Vai de capul vostru de imaturi, si psd si iohannis.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus