Marţi,
05.07.2022
Cer Senin
Acum
21°C

Călin Popescu Tăriceanu, amendat de CNCD  pentru că l-a numit „Fuhrer” pe președintele Klaus Iohannis

Călin Popescu Tăriceanu, amendat de CNCD  pentru că l-a numit „Fuhrer” pe președintele Klaus Iohannis

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a fost amendat, miercuri, de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării cu 2.000 de lei pentru discriminare şi încălcare a dreptului la demnitate, în urma unor afirmaţii făcute la adresa şefului statului, Klaus Iohannis, scrie Agerpres.

Tăriceanu a făcut o serie de afirmaţii, în data de 16 aprilie, pe pagina de socializare, în care a utilizat termenul de "Fuhrer" la adresa preşedintelui.

Potrivit CNCD printre afirmaţiile considerate a fi discriminatorii sunt: "Pe domnul Iohannis l-au lăsat nervii. Cred că izolarea nu-i prieşte nici domniei sale, cum nu ne prieşte nici nouă. Doar aşa îmi explic atacul furibund la toţi cei care nu sunt de acord cu instrucţiunile de la Cotroceni. Astăzi a revenit la împărţirea politicienilor. Între buni şi răi. (...) Cum sunt absolut convins că mă număr printre politicienii răi, îi dau câteva sfaturi: Să o lase mai uşor cu ameninţările că nu e Fuhrer ci, încă, Preşedintele României. (...) Iar dacă tot a adus vorba despre inconştienţă, domnul Iohannis este chiar ultima persoană din România care poate deschide acest subiect. Pentru că ne aducem aminte de cum ne spunea acum vreo lună şi jumătate că coronavirusul este doar o durere în gât şi puţină febră şi îl punea pe Cîţu să fugă din fata Parlamentului".

Afirmaţiile reprezintă "faptă de discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) şi art. 15 din O.G. 137/2000, republicată", a explicat CNCD. Hotărârea a fost adoptată cu şapte voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

3 comentarii

Un simplu om cu credință în Dumnezeu !

Acum 2 ani

Mulți au uitat de adevărații seniori ai partidelor istorice, pentru asta doresc să vă postez ce spunea tatăl adoptiv al lui Călin Tariceanu într-un interviu dat postului de radio Europa Liberă ! „Poate ca stiti, daca nu va spun eu acum, Calin Popescu Tariceanu are o problema: pare inteligent! Iar inteligenta nu-l da afara din casa. Asta era parerea tatalui vitreg, Amedeo Lazarescu, despre fiul si mai vitreg. Bun, asta este, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere”, a scris Munteanu pe site-ul postului Europa! Poate așa cei de la ALDE Sibiu , dacă au puțină rușine se vor ascunde de sibienii care știu și își amintesc și că tot tatăl adoptiv al lui Călin îl numea un „avorton politic” care dacă va avea simpatizanți va face ca liberalismul să fie aservit noilor socialiști ai lui Iliescu !
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Gura pacatosului adevar graieste!
Raspunde

Roman apolitic

Acum 2 ani

..hai ma - nici chiar asa - sunt multi mai rai si mai incapabili chiar si de la PNL !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus