Luni,
22.07.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Video și foto. Piața Mică a fost reîmpărțită între oameni și mașini. ”Pentru cine nu au mers până la capăt?”

Video și foto. Piața Mică a fost reîmpărțită între oameni și mașini. ”Pentru cine nu au mers până la capăt?”

Aproximativ 35 de locuri de parcare din Piața Mică a Sibiului au fost șterse, la propriu, de pe pavajul cu piatră cubică. De vineri au fost amplasați și stâlpii de delimitare între zona auto și zona pietonală a Pieței Mici.

Ca urmare a hotărârii consilierilor locali de a extinde zona pietonală din centrul istoric al Sibiului – hotărâre adoptată joi după-amiaza – în Piața Mică au fost mutați stâlpii de delimitare a zonelor în care mașinile mai au acces. Mutarea stâlpilor de delimitare vine după ce pe parcursul săptămânii, marcajul locurilor de parcare desființate acum a fost curățat de pe piatra cubică (operațiune realizată și în Piața Huet). Cele 35 de locuri de parcare ”anulate” sunt cele de pe latura dinspre Casa căsătoriilor și cele din dreptul Turnului Sfatului. Aici vor mai avea acces mașinile de aprovizionare, în intervalul orar 05:00 – 09:00.

sibiu piata mica fara masini (7) Au fost eliminate parcările dinspre scările care duc în Piața Aurarilor

În Piața Mică au mai rămas disponibile aproximativ 70 de locuri de parcare pentru sibienii care vor plăti doi lei pentru fiecare 30 de minute de utilizare a parcării.

Proprietarii de terase din ”zona eliberată” se bucură de faptul că scapă de continua prezență a mașinilor de aprovizionare, de claxoanele ”scurte”, de gazele de eșapament. ”Așteptam să vă puteți savura cafeaua într-o piață liberă de trafic de ani buni. Curând vom avea cu toții o experiență completă de acum înainte”, au postat, de exemplu, cei de la cafeneaua Nod.

Printre unii pietoni este așteptată închiderea totală a traficului auto. ”Întrebarea mea este «pentru cine» nu mers până la capăt, pentru cine nu au închis de tot traficul? Dacă mă uit, mai văd câteva zeci de mașini pe aici. Merită pentru aceștia să strici toată frumusețea Pieței Mici? Și spun asta în calitate de persoană care are biroul în Piața Mare, deci aș fi cu totul interesat să am loc de parcare la doi pași”, a fost reacția unuia din sibienii care își achita taxa de parcare pentru locul ocupat în Piața Mică.

Locuri rezervate

Conducerea administrației locale a anunțat că, în viitor, toată Piața Mică va deveni zonă pietonală, unde accesul auto va fi interzis. Până atunci, locuitorii acestei piețe vor putea parca aici în baza abonamentului. În zona terasei ”La Turn” și a magazinelor de pe același front de clădiri, locurile de parcare sunt rezervate, temporar, pentru participanții la cununiile civile. ”Având în vedere că în zilele duminică, luni și marți, precum și în restul zilelor, după-amiaza, nu se oficiază cununii, aceste locuri de parcare vor putea fi utilizate de publicul larg”, au anunțat reprezentanții Primăriei Sibiu.

Foto: Silvana Armat

La bariera de acces în Piața Mică au reapărut cozile La bariera de acces în Piața Mică au reapărut cozile

sibiu piata mica fara masini (22) sibiu piata mica fara masini (21) sibiu piata mica fara masini (20) sibiu piata mica fara masini (19) sibiu piata mica fara masini (18) sibiu piata mica fara masini (17) sibiu piata mica fara masini (14) sibiu piata mica fara masini (5) sibiu piata mica fara masini (6) sibiu piata mica fara masini (8) sibiu piata mica fara masini (11) sibiu piata mica fara masini (12)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus