Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Interviu cu Daniel Natea, sibianul vicecampion mondial: Voi face carieră în Poliție

Interviu cu Daniel Natea, sibianul vicecampion mondial: Voi face carieră în Poliție

Dacă nouă ni s-a părut greu să stăm izolați în case sau să respectăm restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, gândiți-vă cum se simte un sportiv profesionist de talie mondială care are un stil de viață activ și al cărui program zilnic se învârte în jurul antrenamentelor. Exact asta am vrut să aflăm de la sibianul Daniel Natea, care după un an 2019 de excepție s-a găsit nevoit, în 2020, să stea în casă.

Cât de grea a fost perioada aceasta pentru tine? Cum te-ai antrenat în ultimele două luni și cum ai spune că te simți fizic?

A fost relativ grea din cauza decalării antrenamentelor și a ieșirii din ritm. Am improvizat mult pentru a putea face măcar o parte din antrenament, iar fizic, nu mai sunt exact ca înainte, dar mă mențin. Încerc pe cât se poate să rămân în formă și aștept să îmi reiau activitatea de până acum.

Am văzut pe pagina ta de facebook că nu ai stat chiar închis în casă. Îți este teamă, cu adevărat, de virus?

Am stat închis în casă primele săptămâni, după care am fost convocat la muncă. Astfel, carantina nu s-a prea simțit. Cât despre virus, suntem cu toții predispuși, dar nu am intrat în panică. Am lăsat lucrurile să decurgă, bineînțeles, cu câteva măsuri preventive.

De obicei oamenii se întreabă câte kilograme s-au îngrășat în ultimele două luni. Tu cum stai și cum ți-ai umplut timpul în pandemie?

Am acumulat câteva kilograme, dar nu reprezintă neapărat o problemă. O să le pierd după primele antrenamente. După cum am precizat anterior, mi-am petrecut timpul la muncă și acasă, cu familia.

Cât timp te antrenezi zilnic?

Mă antrenez aproximativ 2 ore.

Majoritatea oamenilor se plâng că pandemia i-a afectat din punct de vedere financiar. Tu cum stai din acest punct de vedere, ți-a scăzut venitul?

Evident că mi-a scăzut și mie, e o perioadă în care totul stagnează, inclusiv veniturile.

Ce ți-a lipsit cel mai mult în pandemie? Care este primul lucru pe care vrei să-l faci când se ridică restricțiile complet?

Cu siguranță, cel mai mult mi-a lipsit ceea ce știu să fac mai bine: sportul. Întregul meu program gravita în jurul antrenamentelor, așa că, primul lucru pe care o să-l fac, va fi o luptă de judo.

Cum ai caracteriza sportul sibian, în general? Mai ales că tu ești membru al unui club sportiv din afara Sibiului...

Nu vreau să mă pronunț, nu mai sunt în temă. Acum patru ani am ales să schimb clubul din cauza faptului că în Sibiu nu am avut parte de susținere în ceea ce fac.

Ce urmează pentru tine din punct de vedere sportiv? Pentru ce competiții te pregătești?

În fericitul caz în care lucrurile reintră complet în normalitate, mă așteaptă campionatul european din Rusia, în luna septembrie.

Te gândești la retragere, la ce vei face după? Rămâi în Sibiu?

Nu mă gândesc deocamdată la retragere. Voi mai face sport atât timp cât voi mai da randament. După încheierea activității sportive, voi face o carieră în cadrul Poliției, iar pe filieră sportivă, declar în premieră, deschiderea unei săli de judo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5543

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Gigi Aaa

Acum 3 ani

Are toate deprinderile de polițist parchează la mall in fata intrării, pe alee, si se plimba îmbrăcat în uniformă deja ,deocamdată are doar tricou si de mult circula prin oras de parca e in misiune in curând va avea si girofar

Raspunde

Never Mind

Acum 3 ani

E baiat campion pt.Sibiu dar in rest se crede mare ,Interlop Smecher, si in trafic sa nu mai spun ca are iesiri din cale afara zici ca circula pe drumu creat de maicasa asa cum zice si baiatu Gigi ca la mall se parcheaza mereu la intrare adica masina lui nu e facut a sa parcheze ca tot omu pe locurile unde se parcheaza toata lumea el vrea sa iasa in evidenta ca e cel mai smecher si se baga pe alee.Un copil prost crescut!Daca il mai angajeaza si politia suntem o tara de prosti!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus