Sâmbătă,
27.02.2021
Cer Senin
Acum
0°C

Recensământul statuilor. Se caută experți care să analizeze ”sănătatea” statuilor Sibiului

Recensământul statuilor. Se caută experți care să analizeze ”sănătatea” statuilor Sibiului

Statuile, busturile și plăcile comemorative aflate în administrarea Sibiului urmează să fie supuse unor expertize pentru a se stabili eventualele măsuri de întreținere a stării acestora.

Administrația locală este în căutarea unor experți care să analizeze toate cele 24 de statui, busturi și plăci comemorative pe care le are în administrare. ”Alături de zidurile vechi, piețele, străzile și aleile pavate cu piatră cubică sau dale din piatră, obiectele de for public contribuie la punerea în valoare a patrimoniului istoric și cultural și devin parte din identitatea orașului. (...) Astfel se impune cercetarea și stabilirea stării de conservare a acestor obiective, în funcție de care se vor identifica și, ulterior, materializa, intervențiile necesare”, se arată în caietul de sarcini al procedurii lansată pentru angajarea experților necesari.

Experții solicitați de administrația locală vor trebui – pe lângă evaluarea și descrierea stărilor de conservare a statuilor – să și propună eventualele lucrări de intervenție, igienizare reparație și întreținere, precum și tehnologiile necesare și estimarea costurilor presupuse. 

Materialele din diferite aliaje vor fi supuse unor investigații fizico-chimice, inclusiv difracții de raze X, cele din rocă vor fi investigate pentru determinarea ”naturii petrografice”, fiind solicitate și investigații biologice ”privind crustele biologice dezvoltate pe suprafața și în substratul materialelor componente”. Toate informațiile, inclusiv cele de pe urma acestor investigații, vor fi strânse în așa-numite ”fișe individuale”.

”Pentru obiectivele recent amplasate (bustul lui Alexandra Vaida Voevod din parcul Astra, bustul lui Nicolae Bretan, din parcul N. Iorga etc), studiile se vor limita la identificarea caracteristicilor, elaborarea fișelor individuale și stabilirea intervențiilor/măsurilor curente periodice de mentenanță”.

80.000 de lei, fără TVA, este suma pusă la dispoziție pentru realizarea acestor expertize, pe parcursul a cel mult patru luni. Cei interesați de acest contract, au termen de depunere a ofertelor cel mai târziu în ziua de 5 iunie 2020.

 

Vizualizari: 1180

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Alzara 1918

Acum 9 luni

Pe când reamplasarea lui Nepouk in Piața Mare ?

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus