Miercuri,
04.08.2021
Cer Senin
Acum
16°C

European Best Destinations: Sibiu, destinație sigură în Europa. ”Nu a avut decese legate de coronavirus”

European Best Destinations: Sibiu, destinație sigură în Europa. ”Nu a avut decese legate de coronavirus”

Actualizare:

Asociația European Best Destinations a scos din textul de prezentare pentru județul Sibiu fraza în care se spunea că aici nu a existat nicio persoană decedată în urma infectării cu noul coronavirus, în urma unei sesizări transmise de către Turnul Sfatului. Platforma specializată în turism a fost informată despre această eroare și a corectat informațiile. ”Am primit, în urma email-ului dvs., informațiile din Sibiu. A fost o eroare din cauza site-ului Google Map Covid 19, de unde am preluat informațiile, însă este și propria noastră eroare, deoarece ar fi trebuit să verificăm mai bine aceste date”, ne-a transmis European Best Destinations (EBD).

Interesant este faptul că primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a salutat pe pagina de Facebook a primăriei nominalizarea EBD, fără a se sesiza cu privire la eroarea privind decesele înregistrate în județ. "Repornim turismul, luând în același timp măsuri de protecție pentru oaspeti, făcându-i să se simtă în siguranță. Eforturile noastre, ale tuturor, ne sunt recunoscute. Asociația European Best Destinations atestă că Sibiul, una dintre cele bune destinații turistice europene incluse în topul alcătuit de această Asociație, este și unul dintre cele mai sigure 20 de orașe europene pentru vizitatori, iar publicația Forbes confirmă", a anunțat Astrid Fodor.

Articolul inițial:

Județul Sibiu se află printre recomandările site-ului European Best Destinations, alături de alte zone din Portugalia, Grecia, Croația, Georgia, Slovenia, Polonia, Lituania, Letonia și Finlanda. ”Au fost de 15 ori mai puține cazuri „Covid-19” în România decât în ​​cele mai afectate țări europene. Unele destinații, precum județul Sibiu, chiar nu a avut decese legate de Coronavirus”, scrie în prezentarea județului. Totuși, conform datelor raportate de Prefectura Sibiu, în județ au decedat 43 de persoane ca urmare a infectării cu SARS CoV 2. ”Sibiu este o destinație perfectă pentru toate tipurile de călători: pentru adepții Instagram care doresc să își explodeze conturile Insta, pentru amatorii de istorie și iubitorii de natură. Datorită angajamentului primarului său, Sibiul a dezvoltat multe spații verzi în oraș, dar și mobilitate blândă, spații de agrement, parcuri... Sibiu este faimos acum și este considerată una dintre destinațiile europene cu cea mai bună calitate a vieții. Sibiul, cu alte regiuni precum Azore, luptă împotriva încălzirii globale și ia măsuri reale pentru protejarea mediului; se angajează, de asemenea, să dezvolte turismul durabil bazat pe respectul pentru natură și ființele umane.

Vrei un argument final care să te liniștească? Știați că România are mai multe paturi de spital disponibile per locuitor decât Belgia, Elveția sau Olanda? În plus, spitalele din Sibiu nu au fost niciodată supra-aglomerate în timpul acestei crize de sănătate și ar putea găzdui turiștii, dacă este necesar”, mai scrie în prezentare.

”European Safest Destinations 2020” a fost declarat orașul Tbilisi, capitala Georgiei. ”Am selectat pentru dvs. unele dintre destinațiile cel mai puțin afectate de Covid-19 (de până la 600 de ori mai puține cazuri Covid-19). Aceste destinații au implementat, de asemenea, protocoale foarte clare privind igiena în spații de cazare, restaurante, magazine și s-au luat măsuri precum schimbarea filtrelor de aer condiționat, obligativitatea purtării măștilor și distanțarea socială. Aceste destinații beneficiază, de asemenea, de spitale în proximitate și au un număr mai mare de paturi de spital, per locuitor, decât majoritatea țărilor europene”, anunță European Best Destinations.

Sibiu, locul 6 în clasamentul destinațiilor turistice pentru 2020

Municipiul Sibiu s-a clasat pe locul șase în clasamentul destinațiilor turistice pe anul 2020, într-un clasament realizat tot de European Best Destinations, anunțat la îneputul lunii februarie. Orașul Colmar din Franța a primit 179.723 voturi, pe locul doi clasându-se Atena (104.639 voturi). Înaintea Sibiului s-au mai clasat Tibilisi (86.627 voturi), Viena (52.621 voturi) și Cascais (34.263 voturi). Orașul nostru a fost votat de 30.170 de cetățeni și s-a aflat în fața altor orașe precum Namur (30.102), Rijeka (26.343) și Paris (25.121 voturi).

Conform organizatorilor, Sibiu este destinația românească cu cele mai multe voturi pe acest site, de la înființare și până acum. Cele mai multe voturi obținute de Sibiu au venit la această ediție de la români, germani și austrieci.

Conform datelor prezentate de European Best Destinations, 38,12% din voturi au venit de pe rețelele de socializare, cu o creștere masivă înregistrată pe Instagram. S-au înregistrat în total peste 644 de mii de voturi, din 19 țări, iar rezultatul obținut de Colmar este cel mai bun înregistrat de la înființarea clasamentului. Primul vot a fost înregistrat la 12 sutimi de secundă de la începutul competiției și a fost consemnat pentru Viena, mai notează European Best Destinations.

Pentru participarea la acest concurs, Primăria Sibiu a plătit 9.000 de euro plus TVA.

https://www.turnulsfatului.ro/2020/02/05/sibiu-locul-6-in-clasamentul-european-best-destinations-164372

https://www.turnulsfatului.ro/2020/01/19/directorul-european-best-destinations-rdquo-sibiu-este-prima-destinatie-pe-care-am-selectat-o-rdquo-163033

Vizualizari: 2277

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ion Ionescu

Acum 1 an

Eu propun ca atunci când mai auzim recomandari ale unor asemnea site-uri dubioase să fim mai atenti ptr ca s-ar putea sa ne toarne asemenea minciuni ordinare precum asta cu Sibiu si Covid-19.
Raspunde

Pansel Surub

Acum 1 an

Eu propun sa nu ne mai laudam atat.... sa nu ne trezim in vreo 10-15 ani, cotropiti de baticati, indieni si alte fenomene, ca "e viata buna", aici. Si-asa s-au mutat destui, deja, iar firmele globaliste cauta sa aduca sri lankezi, nepalezi si alte minuni, desi sunt romani care ar putea munci si s-au intors din sclavia din vest. Deci, agenda e alta.... nu economica, ci globalista, bolnava. Romanii nu sunt buni.... sri lankezii, da.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus