Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
9°C

ALDE Sibiu: De ce luaţi banii pe testele COVID?

ALDE Sibiu: De ce luaţi banii pe testele COVID?

Președintele ALDE Sibiu susține că prin decizia Spitalului Județean conform căreia pacienții nu sunt tratați decât dacă își plătesc singuri testul pentru noul coronavirus este încălcată Constituția. ”Nu este normal ca în plină pandemie, instituţii medicale publice să ceară bani pentru testarea COVID. În judeţul Sibiu, Spitalul de Pediatrie şi Spitalul Militar fac teste contra cost cu 280 de lei.  Am aflat din presă că mai nou la Spitalul Judeţean Sibiu se pretinde pentru a te putea opera acest test COVID făcut contra cost. Spitalul nu asigură acest test gratuit decât pentru urgenţe medicale. Dar cine defineşte aceste urgenţe? Şi de când o operaţie sau alte intervenţii decontate de Casa de Asigurări de Sănătate nu se mai pot face, decât cu test COVID plătit? De ce nu se decontează testul COVID, dacă este cerut, de Casa de Asigurări de Sănătate? Dacă toţi contribuim la sistemul naţional de sănătate, de ce nu putem beneficia de acesta?”, se întreabă Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

Liderul ALDE Sibiu solicită Ministerului Sănătății și CNAS ca aceste teste să fie decontate. ”Cerem de urgenţă Consiliului Judeţean Sibiu, Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să dispună ca testele COVID cerute în spitale pentru a se putea face intervenţii chirurgicale să fie decontate! Prin aceste reglementări aplicate la Spitalul Judeţean Sibiu şi alte unităţi spitaliceşti se încalcă articolul 34 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii„, susține Tocaciu.

Reprezentanții spitalului au anunțat că aceste teste nu pot fi decontate prin programul național sau prin Casa de Asigurări de Sănătate. În plus, au menționat că testele COVID, contra cost, nu se fac în cadrul spitalului.

Despre acest subiect s-a mai scris aici:

https://www.turnulsfatului.ro/2020/06/03/la-spitalul-judetean-sibienii-se-mai-pot-trata-doar-daca-isi-platesc-testul-covid-19-174038

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1005

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus