Miercuri,
23.09.2020
Parțial Noros
Acum
24°C

Controale la firmele din Sibiu care trimit oameni la muncă în străinătate

03 Iunie 2020 11:00

Controale la firmele din Sibiu care trimit oameni la muncă în străinătate

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au efectuat la jumătatea lunii mai o serie de controale la firmele care se ocupă de plasarea forței de muncă de în străinătate.

Verficările s-au făcut în perioada 11 – 22 mai și au vizat, în principal, identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă, conștientizarea agenților de plasare a forței de muncă cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale precum și diminuarea consecințelor negative care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a reglementărilor legale.

”În cadrul Campaniei, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au verificat 23 de agenți de plasare a forței de muncă, din județul Sibiu. Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate 4 avertismente și au fost dispuse 5 măsuri pentru remedierea deficiențelor”, explică șeful ITM Sibiu, Remus Furtună, într-un comunicat de presă.

Deficiențele identificate și sancționate de inspectorii de muncă au fost: neinformarea de către agentul de plasare a forței de muncă a persoanei mediate cu privire la cerințele și condițiile ocupării locului de muncă, neasigurarea de către agent a încheierii contractelor individuale de muncă și în limba română, lipsa în cadrul ofertele de muncă a tuturor elementelor prevăzute de legislația în domeniul, lipsa personalului calificat în domeniul resurselor umane care face dovada experienței în recrutare de personal încadrat în muncă la agentul de plasare a forței de muncă în străinătate.

Vizualizari: 898

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Andrei Canciu

Acum 3 luni

De ce nu ne spune ITM-ul și ce s-a făcut pentru sutele sau miile de păgubiți din ultimii ani, și de ce nu a intervenit să stopeze la timp firmele care erau menite doar de a da țepe prin perceperea de comisioane în avans, firme care au acționat de mai bine de 3 ani, și care au primit amenzi totalizând nici 10% din ceea ce au furat? ITM sunt complici la aceste furturi! O anchetă elocventă...: https://sibiu100.ro/anchete/159487-ancheta-250-000-de-euro-pe-an-pe-spatele-nefericitilor-care-vor-sa-castige-o-paine-intr-o-tara-straina/ Și o altă sumedenie de comentarii ale păgubiților din exteriorul sibiului, care arată amploarea fenomenului, modul operandi și ignoranța autorităților: https://www.mesageruldesibiu.ro/au-platit-pentru-teapa-firma-din-sibiu-implicata-intr-un-scandal-international-video/ Faceți-vă dreptate singuri, păgubiților! Statul român e pus acolo ca să fie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus