Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Controale la firmele din Sibiu care trimit oameni la muncă în străinătate

Controale la firmele din Sibiu care trimit oameni la muncă în străinătate

Angajații Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu au efectuat la jumătatea lunii mai o serie de controale la firmele care se ocupă de plasarea forței de muncă de în străinătate.

Verficările s-au făcut în perioada 11 – 22 mai și au vizat, în principal, identificarea cazurilor de nerespectare a condițiilor de funcționare și a procedurii de înregistrare de către persoanele juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, identificarea și combaterea cazurilor de plasare a forței de muncă în străinătate cu încălcarea obligațiilor pe care plasatorul le are față de solicitantul locului de muncă, conștientizarea agenților de plasare a forței de muncă cu privire la obligativitatea respectării prevederilor legale precum și diminuarea consecințelor negative care derivă din nerespectarea de către agenții de plasare a forței de muncă a reglementărilor legale.

”În cadrul Campaniei, inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Sibiu au verificat 23 de agenți de plasare a forței de muncă, din județul Sibiu. Ca urmare a deficiențelor constatate, au fost aplicate 4 avertismente și au fost dispuse 5 măsuri pentru remedierea deficiențelor”, explică șeful ITM Sibiu, Remus Furtună, într-un comunicat de presă.

Deficiențele identificate și sancționate de inspectorii de muncă au fost: neinformarea de către agentul de plasare a forței de muncă a persoanei mediate cu privire la cerințele și condițiile ocupării locului de muncă, neasigurarea de către agent a încheierii contractelor individuale de muncă și în limba română, lipsa în cadrul ofertele de muncă a tuturor elementelor prevăzute de legislația în domeniul, lipsa personalului calificat în domeniul resurselor umane care face dovada experienței în recrutare de personal încadrat în muncă la agentul de plasare a forței de muncă în străinătate.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1409

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Andrei Canciu

Acum 3 ani

De ce nu ne spune ITM-ul și ce s-a făcut pentru sutele sau miile de păgubiți din ultimii ani, și de ce nu a intervenit să stopeze la timp firmele care erau menite doar de a da țepe prin perceperea de comisioane în avans, firme care au acționat de mai bine de 3 ani, și care au primit amenzi totalizând nici 10% din ceea ce au furat? ITM sunt complici la aceste furturi! O anchetă elocventă...: https://sibiu100.ro/anchete/159487-ancheta-250-000-de-euro-pe-an-pe-spatele-nefericitilor-care-vor-sa-castige-o-paine-intr-o-tara-straina/ Și o altă sumedenie de comentarii ale păgubiților din exteriorul sibiului, care arată amploarea fenomenului, modul operandi și ignoranța autorităților: https://www.mesageruldesibiu.ro/au-platit-pentru-teapa-firma-din-sibiu-implicata-intr-un-scandal-international-video/ Faceți-vă dreptate singuri, păgubiților! Statul român e pus acolo ca să fie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus