Miercuri,
08.07.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

Reguli noi pentru pescari, deși a trecut prohibiția. ”Pentru unii relaxare înseamnă boxe și grătar pe malul apei”

03 Iunie 2020 12:01

Reguli noi pentru pescari, deși a trecut prohibiția. ”Pentru unii relaxare înseamnă boxe și grătar pe malul apei”

Perioada de prohibiție la pescuit s-a încheiat oficial astăzi, însă asta nu înseamnă că pescarii pot face tot ce vor ei pe malul apei.

Un ordin fără precedent al Ministerului Agriculturii impune pescarilor să păstreze o distanță de 10 metri între ei, nu au voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice. Totul în contextul pandemiei de coronavirus, măsurile fiind gândite să reducă posibilitatea infectării.

Noile reguli:

-asigurarea de măști de protecție și substanțe dezinfectante pentru mâini și echipamentul de pescuit;

-sunt interzise grătarele și consumul de băuturi alcoolice;

-cel mult două persoane pe același stand de pescuit cu o distanță de 10 metri între pescari;

-pescarii sunt obligați să poarte masca până la locul de pescuit;

-pescarii nu au voie să socializeze între ei.

Romeo Stoicescu, directorul AJVPS Sibiu, a declarat pentru Turnul Sfatului că majoritatea noilor reguli sunt de bun simț și recomandă pescarilor sibieni respectarea lor. De asemenea, trebuie făcută o distincție între responsabilitatea administratorilor de bălți private și crescătorii și responsabilitatea celor care au în grijă habitate naturale.

”Prima parte din Regulament face referire la amenajările piscicole și spune clar că administratorii au următoarele obligații, pe urmă sunt menționate obligațiile pescarilor, și abia la punctul trei sunt obligațiile pescarilor în habitatele piscicole naturale. Aici sunt câteva indicații decente, spun eu. Spre exemplu, purtarea măștii este numai la contactul personalului de control, nu spune nicăieri că trebuie să stai în aer liber cu masca de unul singur. Nu spune nici că nu poți vorbi cu pescarul de lângă tine de la 10 metri. Cele mai multe sunt măsuri gândite înspre binele tuturor, pentru sănătatea noastră. Sunt însă și măsuri pe care unii pescari o să le considere dureroase, cum sunt cele care interzic grătarele și consumul de alcool. Unii nu înțeleg diferența între serbare câmpenească și pescuit. Pentru unii relaxare înseamnă boxe și grătar pe malul apei, în vreme ce alții merg tocmai pentru liniște”, a declarat directorul AJVPS Sibiu, Romeo Stoicescu.

Vizualizari: 806

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus