Marţi,
14.07.2020
Parțial Noros
Acum
22°C

ULBS investește 6 milioane în Căminul 6. Rector: ”Cel mai modern cămin pe care universitatea îl va avea”

04 Iunie 2020 13:37

ULBS investește 6 milioane în Căminul 6. Rector: ”Cel mai modern cămin pe care universitatea îl va avea”

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a demarat investiții majore pentru modernizarea Căminului studențesc numărul 6.

Rectorul ULBS, Sorin Radu, a declarat joi în cadrul unei conferințe de presă că noul cămin va trece prin schimbări majore, iar din toamnă va deveni probabil cel mai modern cămin al universității sibiene.

”Avem în lucru, în această perioadă, reparații capitale la unul dintre căminele noastre și sperăm ca finalizarea acestei investiții, de aproximativ 6 milioane de lei, să însemne probabil cel mai modern cămin pe care Universitatea ”Lucian Blaga” îl are”, a declarat rectorul Sorin Radu.

Prorectorul pentru studenți, Raluca Sassu, a explicat faptul că în noul cămin, aflat pe strada Pedagogilor din Sibiu, vor fi disponibile 96 de locuri, în camere de două și trei persoane.

”Putem să spunem, fără lipsă de modestie, că în majoritatea căminelor ULBS standardele sunt deasupra mediei naționale”, a declarat prorectorul Raluca Sassu.

Conducerea universității sibiene a mai explicat că ”de foarte mulți ani la ULBS nu mai sunt cămine studențești unde să fie cazate câte cinci sau șase studenți în cameră, ci de obicei câte două persoane în cameră sau chiar câte una”.

Referitor la taxele pe care le plătesc studenții ca să stea în cămine, reprezentanții ULBS spun că momentan acestea nu vor crește.

”În momentul în care vom vedea ce solicitări avem pe admitere și vom clarifica relația cu ministerul referitor la ce se întâmplă cu subvenția pe admitere în momentul acela vom vedea dacă este nevoie de o creștere. Este un lucru cunoscut că Universitatea ”Lucian Blaga” oferă în căminele sale condiții foarte bune, peste media pe țară”, a concluzionat rectorul Sorin Radu.

Vizualizari: 1239

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Nu Sunt Robot

Acum 1 lună

Caminele nu sunt problema...........problema e ca facultatile sunt indoielnice. Nu avem nimic de cercetare in oras.... nimic creativ. Doar abureli de genul "litere" sau "conta". Universitatea aia ar trebui restructurata, ca e plina de incompetenti... ca si tot invatamantul romanesc, o parodie dupa ce se facea in vest acum 50 de ani si asa o ramas.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus