Miercuri,
23.09.2020
Parțial Noros
Acum
24°C

Unde ne plimbăm în weekend? Trasee pentru drumeții și ture cu bicicleta, în jurul Sibiului

05 Iunie 2020 12:14

Unde ne plimbăm în weekend? Trasee pentru drumeții și ture cu bicicleta, în jurul Sibiului

Rășinari, Cisnădioara și Râul Sadului sunt trei localități recomandate de un ghid outdoor din Sibiu, din care pornesc poteci și trasee deosebite. Unele potrivite pentru bicicletă, altele pentru un drum la pas prin mijlocul naturii, traseele vă vor răpi pentru câteva ore din agitația orașului și vă vor da impresia că sunteți undeva departe, într-un colț uitat de lume. Pentru cei mai curajoși există chiar și un eveniment 

Sportivul sibian Răzvan Morariu, ghid outdoor, membru al asociației TurăÎnNatură și organizatorul concursurilor UrmePePlay și BurdufChallenge, propune câteva trasee și poteci pentru cei care vor să iasă din Sibiu și să-și petreacă finalul de săptămână în mijlocul naturii, aproape de casă.

„Eu recomand cu căldură traseele care au ca punct de plecare satele din apropierea Sibiului. Rășinari, Cisnădioara și Râul Sadului sunt trei localități din care pornesc poteci și trasee deosebite în munții Cindrel, respectiv pe dealurile din mărginime. Aceste trasee sunt în mare parte poteci de acces ale ciobanilor sau proprietarilor de terenuri spre culmile înierbate, create de-a lungul a sute de ani de transhumanță”, spune Răzvan.

Puteți consulta traseele care pornesc din Râul Sadului, accesând link-ul de AICI

AICI găsiți traseele de la concursul UrmePePlay ce pleacă din Rășinari.

Trasee pentru bicicliști – începători sau experimentați

Dacă sunteți în căutarea unor trasee potrivite pentru o plimbare cu bicicleta, cel mai cunoscut dintre ele este Traseul Emil Cioran, spune Răzvan. Acesta „leagă, pe poteci frumoase și line, Sibiul de Rășinari. Acest traseu este foarte frumos și în același timp destul de ușor astfel încât îl recomand în special începătorilor.”

Plecarea se face din fața Stadionului din parcul Sub Arini unde se află și o hartă a traseului. Nu are porțiuni tehnice sau pericole, astfel că este perfect pentru o plimbare relaxantă, de weekend. Drumul se desfășoară în proporție de 99% pe poteci și prin pădure.

Totodată, potrivit lu Răzvan Morariu, asociația Tură În Natură a implementat proiecte de marcare a unor trasee cicloturistice în jurul Sibiului. Detalii despre ele găsiți în link-ul de AICI.

Conform listei propusă de Tură în Natură, găsim mai multe trasee pentru cicloturism, în jurul Sibiului, după cum urmează:

  1. Mocănița-Valea Hârtibaciului
  2. Emil Cioran-Călugăru
  3. Drumul Stării-Țara Secașelor
  4. Drumul Sașilor-Măgura Cisnădiei
  5. Brukenthal-Țara Oltului
  6. Emil Cioran-varianta Rășinari
  7. Andrei Șaguna
  8. Octavian Goga

Hărți și alte indicații găsiți în link-ul de mai sus.

Monday SUPday

La 40 de kilometri de Sibiu, pe lacul Scoreiu, vă așteaptă o experiență inedită sau, dacă încă nu aveți curajul să încercați un sport nou, cel puțin veți profita de o zi petrecută în mijlocul naturii, pe iarbă. Este vorba despre evenimentul Monday SUPday, organizat de sibienii de la Powplaca. Dacă veți alege să acceptați provocarea, aveți ocazia, luni, să învățați ce presupune Stand Up Paddleboarding/Vâslitul din picioare.

Organizatorii menționează faptul că nu sunt foarte multe plăci disponibile, însă cei care doresc să își petreacă totuși ziua în mijlocul naturii sunt bine-veniți cu animalele de companie, cărți, saltele de yoga sau pur și simplu multă voie bună. 

Mai multe detalii găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

Tot ce rămâne este ca, înainte de plecare, să vă pregătiți corespunzător pentru o plimbare în natură – încălțăminte adecvată, o haină groasă și, eventual, o pelerină. Nu uitați să nu plecați la drum nici cu stomacul gol! Pizza by Tango vă pregătește pizza preferată în cel mai scurt timp, iar înainte de a porni în excursie puteți să treceți prin Piața Mică și să ridicați comanda sau puteți solicita ca mâncarea să fie livrată direct acasă. Tot ce trebuie este să îi faceți puțin loc în ghiozdan și să porniți la drum!  

Vizualizari: 2553

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus