Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Ministrul de Interne anunță intenția de a înființa ”Poliția animalelor”

Ministrul de Interne anunță intenția de a înființa ”Poliția animalelor”

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat sâmbătă, într-o intervenție la televiziunea Digi24, că în perioada imediat următoare va demara o restructurare a ministerului, urmând să ia naștere și un departament pentru ”Poliția animalelor”.

„Este vorba de proiectul de reformă a MAI, demarat în decembrie, am făcut o dezbatere, acest proiect trebuia să intre în zona legislativă, dar având în vedere începutul pandemiei, acest proiect l-am suspendat, de la sfârșitul lunii iunie sau de la începutul lunii iulie urmând să punem pe tapet tot ce ține de decizia de restructurare și eficientizare a MAI”, a spus Marcel Vela, pentru Digi24.

În cadrul acestei reforme, ar putea fi înființat, în cadrul poliției pentru ordinea publică, și un departament pentru poliția animalelor. „Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, a confirmat ministrul de interne.

Întrebat dacă din acest departament vor face parte polițiști sau și alți specialiști, de pildă veterinari, Marcel Vela a spus că propunerile vor fi analizate împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, dar așa cum la Jandarmerie există medici veterinari pentru situațiile în care trebuie să se intervină în cazuri implicând animale, și în cadrul poliției de ordine publică ar putea exista polițiști cu specializare în zona veterinară.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1360

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus