Joi,
02.07.2020
Cer Senin
Acum
17°C

Șapte ani și jumătate de închisoare pentru suporterul care a rănit un jandarm la meciul U Cluj – FC Hermannstadt. Cu executare

06 Iunie 2020 16:07

Șapte ani și jumătate de închisoare pentru suporterul care a rănit un jandarm la meciul U Cluj – FC Hermannstadt. Cu executare

Bărbatul de 28 de ani care în urmă cu un an a lovit în cap un jandarm cu un scaun aruncat din peluză a fost condamnat, pe fond, la șapte ani și jumătate de închisoare cu executare.

Tribunalului Cluj este instanța care, pe 5 iunie 2020, a pronunțat sentința prin care l-a condamnat pe Traian Ovidiu Vidrean la șapte ani și șase luni de închisoare cu executare, pentru ”săvârşirea infracţiunii de ultraj sub forma tentativei de omor”. Traian Ovidiu Vidrean este suporterul care, în timpul unui meci dintre U Cluj și FC Hermannstadt desfășurat în urmă cu un an, a rupt un scaun pe care l-a aruncat înspre o echipă de dialog a jandarmilor. În urma acestui gest, un jandarm lovit în cap a fost grav rănit.

Prin hotărârea pronunțată vineri, ”ultrașul” în vârstă de 28 de ani a fost obligat să plătească jandarmului pe care l-a rănit daune materiale de 3.000 de euro și daune morale de 15.000 de euro. Alți aproape 5.000 de lei trebuie plătiți pentru cheltuielile de spitalizare ale jandarmului rănit de către Traian Ovidiu Vidrean. Acestuia i-au fost stabilite și câteva interdicții după ieșirea din închisoare. ”Interzice inculpatului pe o durată de trei ani, care începe să curgă după executarea pedepsei închisorii, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a dreptul de a se afla la meciuri de fotbal sau la orice alte manifestări sportive desfăşurate pe stadioane, în săli polivalente ori în alte locaţii de acest gen ce presupun participări numeroase de persoane, respectiv cel puţin 1.000 de persoane”, se mai arată în hotărârea de la Cluj. Aceasta nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Violențe la final de meci cu miză 

Jandarmul în vârstă de 46 de ani a fost rănit în minutul 88 al meciului dintre U Cluj FC Hermannstadt, din 9 iunie 2019 – prima manşă a barajului de menținere/promovare în Liga I. Echipa sibiană a învins atunci cu scorul 2 – 0.

„Un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1. Când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, un grup de aproximativ 15 suporteri ai echipei U Cluj au pătruns şi ei pe pista de alergare. Pentru evacuarea acestora s-a intervenit cu o rezervă de intervenţie, moment în care un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm, din cadrul echipei de dialog, în zona capului, acesta căzând la pământ. Jandarmul a primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la UPU Cluj-Napoca pentru investigaţii amănunţite”, au anunțat, mai apoi, reprezentanții Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Jandarmul a fost diagnosticat cu ”traumatism cranio-cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stânga, plagă contuză parietală stânga”, au stabilit medicii clujeni.

La două zile după incident, procurorii l-au reținut - iar mai apoi instanța a emis un mandat de arestare pe 30 de zile – pe Traian Ovidiu Vidrean, locuitor al comunei Florești, de lângă Cluj-Napoca. Primul termen al procesului care s-a încheiat ieri a avut loc pe 10 octombrie.

Vizualizari: 763

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus