Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Rawissima Sibiu – dulcele fără zahăr creat cu magie și energie feminină

Rawissima Sibiu – dulcele fără zahăr creat cu magie și energie feminină

Un trend tot mai prezent în lume, dulciurile raw vegane demonstrează că un produs fără foc este foarte gustos, apreciat şi în același timp foarte sănătos. Este și cazul produselor Rawissima, un brand local ce promovează un răsfăț culinar creat exclusiv cu ajutorul ingredientelor naturale.

Fără aditivi sau conservanți, îndulcite cu miere, pastă de curmale, ștevie și sirop de agave, deseturile raw vegane promit să ofere o experiență culinară absolut delicioasă şi în același timp sănătoasă. Produsele sunt create cu multă atenţie asupra ingredientelor şi a întregului proces de creaţie. Rawissima Sibiu oferă o gamă largă de produse manufacturate printre care: bombonele diverse, ciocolată, torturi aniversare şi pentru evenimente, candy bar, prăjituri.

Am stat de vorbă cu Ramona Colniceanu, sufletul din spatele brand-ului Rawissima, despre ce anume a determinat-o să pornească pe acest drum, specificul atelierului și bunătățile pe care le pregătește aici.

Cine este Rawissima ?

Este un atelier din Sibiu cu dulciuri naturale, neprocesate termic, fără zahăr, gluten, ouă şi lactate. Sunt destinate tuturor, dar în special celor care apreciază calitatea, care pun sănătatea în prim-plan, copiilor, sportivilor, persoanelor cu intoleranţe la lactate, gluten şi persoanelor cu probleme diabetice. Ingredientele folosite sunt în mare parte nuci, alune, fulgi de ovăz fără gluten, cocos, năut, curmale, smochine, stafide, cacao crudă, pudră de roșcove, sirop de agave, miere, ștevie, iar culorile sunt din cele naturale: spirulină, curcuma, sfecla roșie, afinele de pădure, zmeura, așadar fructele în general.

Preparăm o gamă largă de produse, de la bombonele, praline și tablete de ciocolată, până la prăjiturele, biscuiți dulci și sărați, batoane proteice, torturi aniversare şi pentru evenimente, gogoșele, rulade și multe alte bunătăți. Toate sunt pregătite în tihnă în atelierul propriu, în fiecare săptămână şi în proporţii limitate, sub îndrumarea şi sfatul unui nutriționist, de aceea unele dintre ele se pot termina încă din primele zile ale săptămânii.

Cine este în spatele produselor?

Numele meu este Ramona și vă invit să descoperiţi nebănuita lume a deserturilor fără zahăr, create din pasiune și dragoste pentru sănătate și frumusețe.

Alături de mine este Andreea, fata care iubește dulciurile și tot din pasiune pentru ele s-a alăturat proiectului Rawissima. Povestea noastră vine într-o vreme în care ispitele alimentare sunt la tot pasul, iar odată cu ele omul modern nu se mai gândește la calitate și la sănătate, iar unul dintre avantajele dulciurilor vegane și raw vegane este acela că au în ele factorul sănătate.

Cum ai pornit pe acest drum?

Am fost tot timpul atrasă de „bucătăreală”, locul meu de joacă și relaxare. Am observat că din toată paleta culinară cele mai iubite, dar si mai puţin prietenoase cu silueta și sănătatea noastră, sunt dulciurile. Aşa am luat decizia de a mă afunda într-o lume nouă, dulce şi frumoasă,  luând naștere Rawissima și sloganul VIAŢA ARE GUST ŞI FĂRĂ ZAHĂR.

Însă lucrurile nu s-au schimbat peste noapte. La un moment dat mi-am dat seama că jobul nu îmi mai aducea nicio bucurie. Și să crezi că poți schimba ceva făcând același lucru este o nebunie.

În copilărie visam să devin doctor și să dau rețete sănătoase oamenilor. Profesia de economist nu avea nicio legătură cu visul copilăriei, dar am învățat un lucru: multe din bolile și neîmplinirile noastre sunt un fel de „taxe” pe care le plătim pentru poftele și alegerile noastre.

Am hotărât, în urmă cu aproximativ doi ani, să-mi dezlipesc ochii din calculator, din dosare și hârtii, să las în urmă locul de muncă și meseria de inspector și să fac parte din viața oamenilor, să fiu complice când vor sa aducă bucurii celor dragi, să le ascult dorințele, nevoile. Și astfel, visul copilăriei începea să prindă contur, făcând și oferind rețete sănătoase.

Apoi pasiunea s-a transformat în profesie, fiind recunoscătoare în fiecare zi pentru asta. 

De ce raw vegan? 

Era momentul și pentru altceva pe piața din Sibiu. În marile orașe din Europa, chiar și din România, acest trend este prezent de peste 15 ani. Preferințele și gusturile romanilor s-au elevat destul de mult în ultimii ani, iar acest trend a adus cu el multe beneficii, chiar dacă rezultatul lor se vede în timp.

Îmi amintesc cu nostalgie că, în copilăria mea, dulciurile erau făcute mai rar, doar de sărbătoare și la zilele de naștere și niciodată nu erau parcă de ajuns. Asta pentru că ori nu erau destule ouă, destulă făină, destulă cacao, destul ulei, destul unt, destul zahăr, pentru că le aveam doar pe cartela de raționalizare a alimentelor (cine a prins acele vremuri sigur își amintește de cartela).

Tot pe atunci, zahărul nu era dușmanul care este astăzi, de fapt era cam singurul dulce pe care-l aveam la dispoziție. Dar abundența pe care o întâlnim astăzi este greu de imaginat. În zilele noastre este prezent peste tot, începând de la pâine, lactate, sosuri, conserve, răcoritoare, până la pasta de dinți. Aceasta abundență a adus mai multe dezavantaje asupra sănătății, mai ales în rândul copiilor: obezitate, diabet, deficiență de atenție, agitație. 

În contrabalanță, au apărut dulciurile raw vegane care aduc multe beneficii sănătății. Conțin fibre, minerale, proteine, glucide, grăsimi de calitate, sunt foarte sățioase, drept pentru care se consumă în cantități mici. Au un indice glicemic scăzut, sunt foarte potrivite și în perioada postului, fiind deosebite prin gust, aspect și calitate.

Care sunt prețurile produselor și care sunt consumatorii cărora li se adresează?

Când ne gândim la preț, depinde cu ce comparăm. Prețurile variază în funcție de sortimente, începând de la 2 lei/buc până la 15 lei/buc. Având în vedere că folosim produse de calitate superioară și o mare parte din ele sunt făcute manual, după cunoașterea mea, avem cele mai accesibile prețuri de pe piața raw vegană, comparabile cu media generală a dulciurilor. Urmărim să ne adaptăm pieței din Sibiu, să împăcăm calitatea cu posibilitățile oamenilor.

Am fost surprinsă să văd cum de la an la an crește numărul de consumatori, în special în rândul mămicilor cu o atenție deosebită asupra copiilor, drept pentru care le felicit. O categorie în creștere este cea cu varsta intre 25-45 de ani, vegetarienii, după care urmează persoanele cu intoleranțe la gluten, lactate și persoanele cu probleme diabetice. Și cei care tranzitează Sibiul sunt în număr destul de mare.

Cum se poate cumpăra?

Produsele se pot comanda prin telefon, de pe pagina de Facebook, Instagram, de pe sit, sau se cumpără direct din Atelier, de pe Bdul Victoriei, 44A.  Anumite produse, cum sunt torturile și platourile aniversare, se comandă cu 48 de ore înainte, iar pentru evenimente mari cu cel puţin 10 zile inainte.  Livrăm și acasă, în siguranță, rapid și ecologic prin #frogo (ca pont, folosesc mașini electrice și băieții sunt foarte amabili). Comenzile peste 100 lei se livrează gratuit, iar la cele sub 100 de lei costul transportului este de 5 lei, atât în Sibiu cât și în împrejurimi.

Ce mesaj le transmiți sibienilor?

Să facă alegeri conștiente. Să luăm aminte la vorba părintelui medicinei, Hipocrate: „Hrana să ne fie medicament și medicamentul hrană!”. Le mulțumim pentru susținere și aprecieri.

Să fim sănătoși!

Contact:

Sibiu, Bulevardul Victoriei, nr.44 A

0745 366 874

Facebook: https://www.facebook.com/rawissimafood/

Site: https://rawissima.com/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 5211

Comentarii

8 comentarii

Florin Beian

Acum 3 ani

Ma delectez de o bună vreme cu aceste produse si sunt preferatele mele ,merita încercate, recomand cu drag ❤

Raspunde

Iulia Teodorescu

Acum 3 ani

Cele mai bune și mai sănătoase prăjituri din Sibiu. Recomand cu toată încrederea!
Raspunde

Florin O

Acum 3 ani

Singurele dulciuri sanatoase. Multumim Rawissima pt ceea ce faci pt noi!
Raspunde

Raluca B

Acum 3 ani

De fiecare data cand trec prin Sibiu, nu ratez ocazia de a ma rasfata cu dulciurile delicioase dar si sanatoase de la Rawissima. Sunt foarte bune si ma pot delecta cu ele fara a ma simti vinovata..Recomand din tot sufletul si cu toata increderea..
Raspunde

Ramona Marian

Acum 3 ani

De peste 3 ani alimentatia mea este compusa din fructe si legume, ceea ce m-a ajutat enorm cu vindecarea de boli cronice si autoimune. Cand am descoperit dulciurile de la Rawissima a fost ca si o binecuvantare! Sa pot sa mananc ceva atat de bun la gust, din cele mai pure si naturale ingrediente, facute cu mana si cu multa iubire - un deliciu care il recomand pentru toata lumea!
Raspunde

Alina B

Acum 3 ani

Visul oricarei femei - sa mananci dulciuri sanatoase si fara griji pentru kg si sanatate. Am placerea sa savurez des aceste minunatii si la noi in casa nu exista alte dulciuri. Nici nu ne imaginam cat de rau ne face zaharul si produsele procesate. Multumim Ramona pentru ca ai grija de poftele dar si de sanatatea si silueta noastra!
Raspunde

Carmen B

Acum 3 ani

Am mancat de cateva ori prajiturele de la prietena mea si recunosc ca sunt delicioase, savuroase. Si nu m-am simtit deloc ingreunata dupa aceea. Sunt si foarte satioase, nu e nevoie sa mananci un tort intreg ca sa te simti satisfacut. Recomand cu drag aceste dulciuri si cand ma intorc in tara, cu siguranta vizitez magazinul. Succes celor doua cofetarese!
Raspunde

Mihaela M

Acum 3 ani

Oare de ce sunt preferatele mele? Pe lângă ingredientele sănătoase şi gustoase sunt create cu energia magică feminină a două minunate suflete.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus