Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
27°C

FOTO – Două educatoare au condus peste 200 km, pentru ca 13 copii să primească un cadou de absolvire

14 Iunie 2020 12:55

FOTO – Două educatoare au condus peste 200 km, pentru ca 13 copii să primească un cadou de absolvire

Maria Joarză și Maria Mălau, educatoare la Grădinița 33 cu program prelungit din Sibiu, au condus peste 200 de kilometri în urmă cu câteva zile, atât în județ cât și în afara lui, pentru a se asigura că toți copilașii care vor merge la școală de anul viitor să primească un cadou de absolvire a grădiniței.

„Nu puteam să nu ne luăm rămas bun de la copilași așa cum se cuvine”, îmi spune cu bucurie Maria Joarză atunci când o întreb ce le-a determinat să facă un astfel de gest. Educatoarea sibiancă povestește că de ceva vreme se gândeau cum să le facă o surpriză celor 13 copii „absolvenți” de grădiniță pe care din toamnă nu îi vor mai avea în grupă. În tot acest demers, cele două educatoare au fost susținute de Adriana Cosmina Vancea, directoarea grădiniței.

„Acum două săptămâni stăteam pe gânduri și încercam să găsim o soluție prin care să ne luăm rămas bun cum se cuvine de la copilașii care de la anul merg la școală. Noi avem o grupă combinată și în fiecare an cei care pleacă la școală primesc o tocă, diplomă, biblioraftul cu lucrările... iar ei își doresc mult această tocă atunci când devin absolvenți. Anul acesta avem 13 absolvenți și am vrut foarte mult să ne luăm rămas bun de la ei. Ne-am întâlnit online în ultima perioadă, dar nu e același lucru. Mai ales că ne doream mult să le trimitem toca aceea atât de iubită de ei. Voiam și să îi vedem, pentru că mereu ne spuneau că le e dor de noi și noi la rândul nostru le simțeam lipsa”, spune Maria.

Pentru ca surpriza să fie una de neuitat, educatoarele au decis să țină totul secret, iar părinților să le spună că un curier le va aduce cadoul copiilor. Nu mică le-a fost mirarea să descopere, fericiți, că au interpretat rolul curierilor chiar cele două Mării.

„Am făcut un grup cu toți părinții și le-am spus că le vom trimite un cadou copiilor, prin curier. Am insistat însă ca micuții să fie prezenți și să fie cei care vor prelua coletul, fără să le spunem că de fapt noi vom fi cele care vom juca rolul de curieri. O fetiță chiar a fost foarte dezamăgită când a ajuns un colet exact în ziua cu pricina și a făcut poză lângă pachet, doar ca să descopere că nu era cadoul pentru ea. Atunci când ne-au văzut însă, cu toții au fost foarte încântați, nu le venea să creadă că am mers până la fiecare în parte acasă pentru a le face această surpriză. Au fost momente cu adevărat deosebite care ne-au umplut și nouă sufletele cu bucurie”, mărturisește una din educatoare.

110 kilometri pentru un singur copilaș

Peste 200 kilometri au parcurs cele două tinere pentru ca fiecare copil să primească un cadou de absolvire. Puțin peste jumătate din distanță a fost dedicată unei fetițe, Antonia, care a locuit în satul Balota, din județul Vâlcea, în perioada aceasta.

„Deși este la câteva zeci de kilometri distanță, nu am putut să nu mergem la ea, dacă ne-am propus să ajungem la toți absolvenții. Așa că am ajuns acolo și mare i-a fost bucuria să ne vadă”, spune Maria Joarză.

Mătușa fetiței ne-a contactat zilele trecute, pentru a ne povesti întreaga experiență. Teodora spune că nepoata ei s-a bucurat tare mult de surpriză. „Nepoțica mea, în vârstă de 6 ani, a terminat anii de grădiniță și ieri aștepta un colet de la educatoarele ei. Surpriza a fost așa de mare pentru că educatoarele ei s-au deplasat 50 de kilometri în afara Sibiului pentru a-i înmâna micuței diploma și toca! A fost un moment emoționant pentru toată lumea! Antonia s-a bucurat foarte tare, nu îi venea să creadă că educatoarele ei au venit atât de departe pentru ea”, povestește mătușa fetiței.

Vizualizari: 4090

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus