Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
27°C

Am făcut o plimbare prin mall-ul din centrul Sibiului, la redeschidere – FOTO VIDEO

15 Iunie 2020 14:55

Am făcut o plimbare prin mall-ul din centrul Sibiului, la redeschidere – FOTO VIDEO

La câteva ore de la redeschidere, am făcut o plimbare prin Promenada Sibiu, pentru a vedea în ce mod s-au pregătit reprezentanții magazinelor, dacă avem acces la zona de mâncare și cât de grăbiți au fost sibienii să meargă la cumpărături prin mall.

Am ajuns la Promenada în jurul orei 11:30. La intrare se afla un paznic pregătit cu termometru care, în funcție de preferințele clienților, lua temperatura fie de la încheietură, fie de la frunte. În magazine verificările nu sunt atât de drastice peste tot. La Altex, spre exemplu, doamna de la intrare a mers mai mult pe încredere. M-a întrebat dacă mi-a fost luată temperatura în fața mall-ului, am răspuns pozitiv, așa că m-a lăsat să trec.

Așadar, să începem cu parterul. Una din două cafenele era deschisă la ora aceea și pentru moment am crezut că Zara nu a deschis. Aveam să aflu odată ce ajungeam la etajul I că de fapt accesul se face doar printr-una din cele două intrări, la magazinele care se întind pe două niveluri, așa cum sunt Zara și H&M.

La intrările în unele magazine au fost lipite mesaje simpatice precum „Ne-a fost dor de tine!”. Majoritatea sunt dotate cu dezinfectant încă de la primul pas făcut în magazin, iar clienții sunt încurajați să folosească dozatoarele atât la intrare cât și la ieșire.

Pe culoare au fost lipite mesaje cu privire la respectarea distanțării sociale, iar anumite magazine au amenajat inclusiv un culoar prin care poate trece o singură persoană odată, așa cum este la Bershka. De asemenea, la Pull&Bear a fost amplasată o bandă pe două dintre căile de acces, pentru ca vizitatorii să intre printr-un singur loc.

Nu toate magazinele au deschis însă de astăzi. Nobila Casa, Amely și Benvenuti sunt doar câteva dintre firmele care nu au primit clienți.

La ultimul etaj, unde se află Food Court-ul, cinematograful și terasa, am găsit ceva mișcare, deși inițial am urcat fără prea multă tragere de inimă. Cam jumătate din restaurante erau deschise, iar clienții pot face comanda și să o aștepte afară. Am surprins câțiva sibieni la terasă, fie cu o cafea și o prăjitură, fie cu mâncarea primită la pachet, pregătiți să se bucure de un prânz în aer liber.

În zona cinematografului este încă liniște, Cărtureștiul, Emag și Altex fiind însă deschise. Și aici angajații sunt pregătiți cu măști, dezinfectant și termometre, iar accesul vizitatorilor este restricționat la doar câteva persoane odată.

Masca purtată de formă, dezinfectantul aproape inexistent

În stilul deja clasic întâlnit cam peste tot, de la supermarket până la taxi sau autobuz, majoritatea vizitatorilor mall-ului au avut măștile mai mult de formă – unii doar pe gură, nu și pe nas, alții direct pe bărbie. Câțiva au ținut masca în mod corespunzător doar până au intrat, la niciun metru mai încolo coborând-o exasperați spre bărbie.

În ceea ce privește dezinfectantul, puțini au fost cei care au profitat de dozatoarele amplasate la intrare, majoritatea intrând direct în magazine ca și cum nici n-ar fi existat sau ar fi fost cel puțin contracost.

De dimineață erau aproximativ o sută de sibieni care se plimbau prin Promenada - femei cu copii în brațe, tineri veniți în grupuri de câte 4-5, dar și persoane în vârstă, îndeosebi doamne în căutare de haine noi.

Vizualizari: 3389

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Many Mon

Acum 3 săptămâni

Nu am vazut dezinfectante, am cerut celor de la tutungeria din foodcourt si au zis ca nu au..... Multi sunt in greva in food court din cauza chiriilor percepute pentru perioada de inchidere. O sa mancati doar de la KFC curand. Nu stiu de a scos-o autorul articolului ca jumatate din restaurante sunt deschise, eu am vazut doar 3 si restul 3 cafenele.
Raspunde

Bob Fatu meu

Acum 3 săptămâni

la mall-ul din Selimbar cei de la Benvenuti aveau pe monitoare in vitrine mesaje cu greva si proteste impotriva proprietarilor. Cei de la Mall le-au mascat cu panouri in fata vitrinelor pe care erau instructiuni si masuri igiena pt Covid.......penibili. Acolo ar trebui sa mearga reporterii de la Turnul Sfatului sa faca o poza ca sa vada tot poporul cat de nemernici sunt proprietarii astia din Africa de Sud ! Hahahaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus