Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

FITS: Spectacolul Richard al III-lea, în regia lui Purcărete, difuzat pentru prima dată în România

FITS: Spectacolul Richard al III-lea, în regia lui Purcărete, difuzat pentru prima dată în România

Spectacolul de teatru „Richard al III-lea", regia Silviu Purcărete, producție din anul 2017 a Tokyo Metropolitan Theatre, va fi difuzat mâine, pentru prima dată în România.

După ce a captivat publicul japonez pe scena Tokyo Metropolitan Theatre cu cele trei creații ale sale, produse de Teatrul Național „Radu Stanca" Sibiu: „Lulu", „Călătoriile lui Gulliver" și „Oidip", Purcărete a creat pentru prima dată un spectacol la Tokyo Metropolitan Theatre, un „Richard al III-lea" complet nou, într-o interpretare curajoasă ce explorează la maximum capacitățile celor 19 actori implicați. „Richard al III-lea" este una dintre piesele de referință ale dramaturgului englez William Shakespeare.

Spectacolul va fi difuzat miercuri, de la ora 20:00, pe site-ul FITS și pagina de Facebook FITS și va fi redifuzat doar pe site-ul FITS, ca toate spectacolele din programul festivalului, după 12 ore.

RICHARD AL III-LEA

Tokyo Metropolitan Theatre

De: William Shakespeare

Traducerea: Junji Kinoshita

Regia și scenariul: Silviu Purcărete

Scenografia și costume: Dragoș Buhagiar

Muzica : Vasile Șirli

Distribuția: Kuranosuke Sasaki – actor principal

Toru Tezuka, Tomohiko Imai, Uemoto Junkome (Uemoto Junaratameme), Tomoharu Hasegawa, Takashi Yamanaka,, Makiya Yamaguchi, Kawachi Yamato, Tsuchiya Yuichi, Gaku Hamada, Sakurai Akiraki, Yasota Yuichi, Kenji Anan, YuSono Yoshiki, Haruhiko Jō, Misako Watanabe

SINOPSIS

„Richard al III-lea” este o piesă istorică a dramaturgului englez William Shakespeare. Totodată fiind cea mai interesantă scriitură a scriitorului, aceasta descrie gloria și decăderea regelui Richard al III-lea, care își înșală și își omoară dușmanii, aliații și chiar rudele apropiate pentru a pune mâna pe tron. Renumitul actor japonez Kuranosuke Sasaki interpretează rolul acestui personaj infernal, reprezentând momentele sale de glorie și de distrugere. Maestrul regizor Silviu Purcărete ar trebui supranumit „Ninagawa al României”, pentru viziunea artistică atât de complexă și creațiile scenice învăluite de o energie specială. După ce a captivat publicul japonez pe scena Tokyo Metropolitan Theatre cu cele trei producții ale sale – „Lulu”, „Călătoriile lui Gulliver” și „Oidip”, Purcărete creează pentru prima dată un spectacol la Tokyo Metropolitan Theatre: un „Richard al III-lea” complet nou, într-o interpretare curajoasă ce explorează la maximum capacitățile celor 19 actori implicați.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 973

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus