Miercuri,
12.08.2020
Innorat
Acum
16°C

Neagu reclamă ”consensul politic” în impozitarea pensiilor speciale. ”Atunci când se vrea, se poate!”

17 Iunie 2020 23:16

Neagu reclamă ”consensul politic” în impozitarea pensiilor speciale. ”Atunci când se vrea, se poate!”

”O promisiune onorată: taxarea cu 85% a pensiilor speciale care depășesc 7000 de lei!”, a anunțat astăzi deputatul PNL, Nicolae Neagu într-un comunicat de presă. ”După dezbateri îndelungi în spațiul public, astăzi, în consens politic și cu un singur vot împotrivă, Camera Deputaților a votat o lege de modificare a Codului fiscal care reglementează taxarea tuturor pensiilor de serviciu sau indemnizațiilor pentru limita de vârstă - numitele ”pensii speciale”, cu 85% pentru cele ce depășesc suma de 7001 lei, respectiv cu 10% pentru cele de la 2001 lei la 7000 lei. De la parlamentari, magistrați - judecători și procurori, militari și polițiști, membri ai corpului diplomatic, ai Curții de Conturi, personalul auxiliar specializat al insțanțelor de judecată și al parchetelor, funcționari publici, personalul aeronautic civil navigant, până la foștii șefi de stat, adică fără excepții, toți beneficiarii de pensii speciale!”, anunță liberalul.

Neagu susține că în Comisia de buget-finanțe, comisie raportoare din care face parte, parlamentarii PNL și PSD au avansat amendamentul comun care a produs consensul necesar pentru a trimite spre aprobarea plenului Parlamentului un raport de aprobare a legii de modificare a Codului special, în vederea taxării pensiilor speciale. ”Cred că s-a făcut un prim pas mare spre normalitate prin această taxare și că legea va intra în aplicare în regim de urgență! Atunci când se vrea, se poate!”, a mai scris deputatul.

 

Vizualizari: 578

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus