Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

Primul caz de COVID-19 la o asistentă de la Polisano: „Infecția a apărut într-un cadru privat”

Primul caz de COVID-19 la o asistentă de la Polisano: „Infecția a apărut într-un cadru privat”

Un caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la Spitalul European Polisano. Potrivit reprezentanților spitalului o asistentă a fost infectată, însă, într-un context epidemiologic în afara clinicii, într-un cadru privat al persoanei. Au fost parcurse etapele anchetei epidemiologice, iar cei de la clinică spun că se iau toate măsurile pentru ca pacienții să fie în siguranță, iar activitatea instituției se desfășoară în regim normal. 

Primul caz de infectare cu COVID-19 a fost confirmat la o asistentă din Cadrul Spitalului European Polisano. În urma anchetei epidemiologice desfășurată de cei de la DSP s-a stabilit că sunt trei persoane cu care asistenta a intrat în contact. Acestea și familiile lor se află în izolare.

„În ceea ce privește ancheta epidemiologică demarată în cadrul unei unități sanitare private din Sibiu, în urma confirmării cu rezultat pozitiv a unei persoane angajate, conform raportului Direcției de Sănătate Publică Sibiu, au fost identificați trei contacți. Pentru contacți și familiile acestora, s-a dispus măsura izolării, iar la nivelul unității sanitare s-a elaborat și pus în aplicare un plan de acțiuni pentru actuala situație epidemiologică, s-a efectuat dezinfecția spațiilor de lucru și se monitorizează permanent starea de sănătate a angajaților”, transmite Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al prefecturii.

Reprezentanții clinicii au confirmat pentru Turnul Sfatului că o asistentă din cadrul instituției a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus, dar precizează că infecția a apărut într-un cadru privat al persoanei infectate.

Potrivit acestora, clinica a parcurs etapele anchetei epidemiologice, a informat autoritatea sanitară locală, a izolat contacții direcți, a testat acești contacți, rezultatul acestora fiind negativ.

„Dorim să menționăm că aceste persoane, angajate în unitatea noastră, au avut un contact direct cu persoana infectată în același cadru privat, în afara clinicii. În scopul siguranței personalului propriu și al pacienților, respectăm toate reglementările legale în vederea prevenirii și limitării răspândirii infecției cu COVID-19 adică: triajul epidemiologic zilnic al tuturor persoanelor care intră în clinica noastră (pacienți, angajați, colaboratori etc) , testarea tuturor pacienților internați, testarea periodică a personalului din zonele cu risc, utilizarea echipamentelor de protecție conform prevederilor legale. Activitatea noastră se desfășoară, în continuare, în regim normal respectând cele mai înalte standarde de siguranță pentru pacienți și personalul medical”, transmit reprezentanții clinicii.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus