Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

PSD Sibiu îl ia pe ministrul liberal Tătaru, aliat: ”doamna Cîmpean a organizat un concurs în stil mafiot”

PSD Sibiu îl ia pe ministrul liberal Tătaru, aliat: ”doamna Cîmpean a organizat un concurs în stil mafiot”

Reprezentanții PSD Sibiu flutură referatul semnat de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, atunci când cer reluarea concursului organizat pentru funcția de manager al Spitalului județean Sibiu.

Reprezentanții PSD Sibiu anunță că au sesizat Instituția Prefectului Sibiu, prin care cer reprezentanților acesteia să intervină în calitate de reprezentanți ai Guvernului pentru a obliga la reluarea concursului pentru conducerea Spitalului județean Sibiu. Anunțul social-democraților sibieni a fost făcut după ce aceștia au obținut o copie a referatului întocmit de Direcția Control și Integritate din cadrul Ministerului Sănătății. Respectivul referat – care recomanda ca Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, să nu o numească pe dr. Liliana Coldea în funcția de manager al Spitalului, iar concursul să fie reluat – a fost aprobat inclusiv de Nelu Tătaru, ministru al Sănătății. Și coleg de partid cu Daniela Cîmpean.

”Am fost acuzați voalat de către doamna Cîmpean că acel secretar de stat din ministerul Sănătății care ne-a trimis nouă adresa pe subiectul concursului ar avea ceva afinități legate de PSD. Am făcut o nouă adresă la minister, în care am cerut referatul pentru a vedea în baza a ce am primit acea adresă. Am primit referatul, care este aprobat de către ministrul Nelu Tătaru. Adresa de înaintare a fost semnată de către secretarul general adjunct al ministerului. Când ministerul «PNL de sus până jos» spune că ai greșit și ai încălcat legea, nu poți să spui că nu e așa”, declară Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

”Stil mafiot”

Cea mai consistentă neregulă pe care reprezentanții ministerului o invocă în organizarea concursului pentru funcția de manager al Spitalului județean Sibiu este cea referitoare la faptul că cei doi membri ai comisiei de concurs nu au o experiență de minim trei ani ca manager de spital sau calitatea de cadru didactic universitar în specialitatea management sau sănătate publică și management. Este vorba de Rodica Țârlea, jurist care conduce Serviciul administrație publică locală și coordonare spitale din cadrul CJ Sibiu, și de către dr. Alina Liliana Pintea, medic primar în cadrul Secției clinice recuperare, medicină fizică și balneologie din cadrul CJ Sibiu.

Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, arată că nelegalitățile de la Județean sunt semnalate cu aprobarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Reprezentanții Spitalului (cei care au organizat concursul), dar și Daniela Cîmpean, președinta CJ Sibiu, care le-a numit pe cele două membre ale comisiei de concurs, au susținut că nu era nevoie de îndeplinirea condițiilor mai sus-enumerate, deoarece atât Rodica Țârlea, cât și Alina Liliana Pintea fac parte din Consiliul de administrație al Spitalului. ”Se consideră că toți membrii consiliului de administrație au calificarea necesară și sunt familiarizați cu problemele spitalului, astfel încât să fie cei mai în măsură de a evalua și nota proiectul de management al candidaților”, a fost justificarea oferită Direcției de control din cadrul Ministerului Sănătății, prin precizarea lui Gabriel Budescu, șeful DSP Sibiu, președintele CA al Spitalului și, totodată, președintele comisiei de concurs. ”Nu putem achiesa la interpretarea greșită expusă de președintele consiliului de administrație”, este, însă, poziția celor din cadrul Ministerului Sănătății, transcrisă în referatul aprobat de ministrul Nelu Tătaru.

Social-democrații sibieni, însă, folosesc cuvinte mult mai dure referitoare, pornind de la constatarea că nu a fost respectată nici cerința înregistrării audio-video a concursului. ”Concursul a fost organizat de către doamna Cîmpean și echipa ei de peneliști în stil mafiot. Îmi asum ce spun. În referat, cei de la minister râd de cum a fost interpretată legea de către CJ și juriștii Spitalului județean. Le și subliniază modul în care trebuia făcut acest concurs și interpretată legea. Candidatul este nașul fetei uneia dintre membrele comisiei de concurs. Fina a analizat, cu alte cuvinte, nașul, într-un concurs în care au închis și camerele de înregistrare”, spune Bogdan Trif, făcând referire la legăturile de familie dintre dr. Liliana Coldea și dr. Alina Liliana Pintea.

În instanță

”Din punctul meu de vedere există o dispoziție de numire în funcție și un contract de management încheiat în condiții legale. Managerul va rămâne în funcție atâta timp cât nu există o decizie judecătorească în care să fie stabilit altfel”, declara Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, la începutul acestei luni, legat de subiectul concursului în urma căruia dr. Liliana Coldea a devenit managerul celei mai mari instituții sanitare a județului.

Social-democrații sibieni spun că, în cele din urmă, vor apela și la instanță. ”Azi am făcut o adresă și către Prefectură, pentru că trebuie să intervină. Doamna Cîmpean încearcă să se spele pe mâini, a fost sesizată înainte să semneze numirea doamnei Coldea. Ministrul Sănătății a văzut toate neregulile, motiv pentru care nu a semnat numirea în funcție cât timp spitalul era în subordinea ministerului (până pe 20 mai, Spitalul județean a fost în subordinea Ministerului Sănătății, în contextul pandemiei de Covid-19 – n.r.). Știu că doamna Cîmpean minte cum respiră, dar sunt dovezi în sensul acesta. Am înștiințat prefectul și vom merge și în instanță. Dar acolo o să treneze, asta știe și doamna Cîmpean”, a adăugat Bogdan Trif.

Citește și ”Curat Caragiale”. Daniela Cîmpean a primit alt răspuns decât PSD pe tema șefiei Spitalului județean

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1078

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus