Joi,
26.11.2020
Ceata
Acum
-4°C

Vești despre autostrada Sibiu – Brașov. ”Peste șase ani”

19 Iunie 2020 16:07

Vești despre autostrada Sibiu – Brașov. ”Peste șase ani”

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi la Brașov că ”toate drumurile vor duce la Brașov” peste șase ani, aici vorbind și despre autostrada ce va lega Sibiul de Brașov.  "Vreau ca peste 6 ani - ştiţi vorba 'toate drumurile duc la Roma' - când voi veni în Braşov, să spun toate 'drumurile duc la Braşov'. Obiectivul nostru este să realizăm toate conexiunile de care are nevoie Braşovul şi nu numai Braşovul, de care are nevoie România -, conexiunile dintre Braşov şi Coridorul 4 european prin autostrada Braşov-Sibiu, să realizăm legătura dintre Braşov şi Bucureşti prin tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov şi, nu în ultimul rând, să realizăm conexiunea dintre Bacău şi Braşov. (...) Braşovul este un punct extrem de important pentru România şi în mod normal toate aceste conexiuni de infrastructură de transport rutier, feroviar şi aerian trebuiau făcute mai demult”, a anunțat Orban.

Pentru Sibiu-Brașov se documentează de ani buni

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră (CNAIR), la porțiunea de autostradă Sibiu – Făgăraș (73 km) încă nu a fost finalizată revizuirea Studiului de Fezabilitate. Confrom datelor CNAIR, în primul trimestru din 2021 va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor. Lotul Braşov – Făgăraş (33,7 km) este în etapa de pregătire a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic. Potrivit CNAIR, această fază va începe în anul 2021 şi se va încheia în anul 2023.

Legat de Sibiu – Făgăraș, contractul pentru Revizuirea Studiului de Fezabilitatea a fost semnat încă din aprilie 2015, având o valoare de 16,3 milioane de lei fără TVA.  Autostrada Sibiu – Făgăraş face parte din Autostrada Sibiu – Braşov, în lungime de aproape 106 kilometri. În Master Planul General de Transport, Autostrada Sibiu – Braşov apare ca parte din Autostrada Transilvania şi are ca perioadă de implementare 2016 – 2020, cu un cost al construcţiei estimat la 737 milioane de euro.

Vizualizari: 2797

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Apolitic Wagner

Acum 5 luni

Imi place de Orban, functioneaza dupa principiul "Ce-i in mana nu-i minciuna". Nu stie cat va mai fi in functie dar face ceva pentru orasul lui de bastina,. Klaus al nostru merge pe corectitudine dar in Romanica asta nu prea tine de foame.
Raspunde

Ion Escu

Acum 5 luni

Peste 6 ani...ce ? Inca un set de minciuni ?! Asa ne duc cu zaharelul, de 30 de ani, de cand doar s-o distrus, iar singurele intreprinderi ce s-au construit, sunt ale strainilor. Inainte eram agricultori, sclavi pe pamantul asta, acum suntem muncitori harnici, pentru profiturile lor. Romania....romania...tot la fel de proasta esti.
Raspunde

Mihai Mmmm

Acum 5 luni

Absolut penibil individul ăsta...încă nu s-a trezit după whisky-ul de la guvern? Cum să debitezi astfel de prostii??? Pai nici nu s-au apucat de sibiu brasov și el o vede gata în 6 ani???? Orbaneeeeeee...trezește-te...în 6 ani fac pariu că nici nu va începe...
Raspunde

Sibian No.5

Acum 5 luni

Ar fi bine dacă s-ar face cu puțină inteligență şi cu destul de multă bunăvoință şi anume, dacă tot va fi construită în stil românesc/bulgăresc, pe loturi a câte 12-30 de km, măcar să o înceapă cât mai rapid, de pildă la sfârșit anului acesta să semneze execuția, pentru lotul de la Veştem/Tălmaciu (fiind racordată din câte am înțeles eu planul, la A1, în zona în care Cibinul întâlnește Oltul) la, să zicem, Porumbacu de Jos (cu ocolirea localității), apoi drum de legătură cu DN1. Așa ceva poți finaliza in 3 ani de la semnarea contractului, cu un constructor serios, fără enorm de mulți subcontractanți, cu utilaje şi mână de lucru proprii! Am salva de la Porumbacu la Sibiu, zona Broscărie, cel puțin 30 de min! De asemenea, se poate executa simultan, lotul care va ocoli Făgărașul şi deja vorbim de Sibiu-Braşov în mai puțin de două ore, păstrând viteza legală, bineînțeles. Pe A1, care pentru cine nu a citit planurile de pe site-ul CNAIR, va avea nevoie de 7 ani şi 6 luni (fără a lua în calcul întârzierile de rigoare), de la momentul semnării contractului, pentru a trece munții de la Boița la Cornetu - aș insista cu Pitești-Curtea de Argeș, care ar trebui să fie gata simultan cu Sibiu-Boița + drumul express/autostrada de 25 de km, prevăzută în master plan, de la centura Vâlcea, la Curtea de Argeş. Economisești o oră Sibiu-Bucureşti. De la aproape 4 ore, ai face 3 fără ceva! Repet, A1 prin munți puțin probabil să vedem până după 2030, conform statului! Ipotetic, dacă semnăm la anul, e gata cel mai rapid și la termen, prin 2028-2029, deci...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus