Duminică,
09.05.2021
Cer Senin
Acum
18°C

Ajutor pentru 30.000 de sibieni. Raluca Turcan: ”Vom avea la dispoziție 3,5 miliarde de euro, bani europeni, pentru a sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie”

Ajutor pentru 30.000 de sibieni. Raluca Turcan: ”Vom avea la dispoziție 3,5 miliarde de euro, bani europeni, pentru a sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie”

Peste 30.000 de sibieni din categorii dezavantajate primesc pachete de igienă personală si pachete alimentare cu produse din România. Este vorba de un proiect național, realizat de Guvernul PNL în urma cărora se vor livra către populația aflată în dificultate pachete de igienă în valoare de 141,2 milioane de lei și pachete cu hrană în valoare de un miliard de lei, a căror distribuire va începe la sfârșitul acestei luni. ”Alimentele din aceste pachete vor fi din producția națională, ca o formă de sprijin a producătorilor români și a economiei. În plus, în următorul exercițiu financiar european, avem la dispoziție 3,5 miliarde de euro pentru a sprijini persoanele aflate în risc de sărăcie, fie că vorbim de tineri, vârstnici sau persoane cu dizabilități, unul dintre obiectivele majore ale guvernului PNL fiind acela de a reduce gradul de excluziune socială în România și de a atenua inechitățile”, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan.

Call-center special pentru seniori

Un alt proiect dedicat persoanelor în vârstă și vulnerabile a fost demarat în urmă cu câteva zile. Este vorba de un call-center realizat de Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială. ”Proiectul este emblematic pentru zona de asistență socială pe care guvernul PNL intenționează să o susțină în continuare. Proiectul, care mi-aș dori să fie debutul unui SMURD social în România, face parte dintr-un ansamblu de pachete sociale integrate pe care le avem în vedere”, a explicat Raluca Turcan. 
0219998 este numărul la care începând de azi bătrânii aflați în izolare sau cu restricții de deplasare și persoanele cu dizabilități pot suna atunci când vor avea nevoie de ajutor. Valoarea totală a proiectului se ridică la 18 milioane de euro, (din care aproape 15 milioane fonduri europene), acesta fiind destinat furnizării de servicii de sprijin pentru persoanele vulnerabile și înființarea și dezvoltarea unui centru de monitorizare și coordonare care include servicii de call center. Circa 1000 de asistenți sociali vor fi implicați în acest proiect și vicepremierul Raluca Turcan estimează că se va putea ajuta, prin intermediul acestui proiect, aproximativ 100.000 de persoane în toată țara.

Vizualizari: 626

Comentarii

1 comentarii

Toma Toma

Acum 10 luni

Sunteti toti o apa si-un pamant!Dati de-a valma ajutoare celor care va voteaza si neglijati miile de pensionari care au muncit o viata si au o pensie de mizerie(datorita voua!).Ati avut bani pentru voi,pentru neamurile voastre de la stat,pentru pensii speciale si alte stipendii iar acum veniti cu explicatii cat e de periculos sa maresti pensiile!Nici n-am crezut vreodata marirea cu 40% dar parca sunteti tot mai penibili si nesuferiti.Raul cel mare al Romaniei este facut de voi,politicieni de toate culorile.Sa va fie rusine!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus