Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
10°C

Cum poți evita un focar COVID-19. Infirmieră de la Rîul Vadului depistată pozitiv înainte de a intra în tură

Cum poți evita un focar COVID-19. Infirmieră de la Rîul Vadului depistată pozitiv înainte de a intra în tură

În datele trimise de reprezentanții Prefecturii Sibiu referitoare la persoanele din sistemul medico-sanitar confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 apare și cazul unui cadru de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Rîu Vadului, instituție care are 134 de beneficiari. Este vorba despre o infirmieră testată pozitiv în data de 9 iunie. Din fericire, în cazul centrului, metodele de prevenire a infectării cu COVID-19 au funcționat și nimeni altcineva nu a mai fost infectat.

Ca în toate centrele care aparțin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, personalul lucrează în ture. Un schimb lucrează 14 zile după care un altul îl înlocuiește. Înainte ca unul dintre schimburi să intre în tură, întreg personalul se testează. Așa a fost descoperită și infirmiera, testul de depistare a infecției cu noul coronavirus ieșind pozitiv.

„La noi se lucrează în două ture. Timp de 14 zile lucrează aceeași angajați și există și o tura care nu lucrează, pe care noi o numim de exterior. Înainte ca tura de exterior să intre și să lucreze cu beneficiarii, toți angajații sunt testați. Așa a fost descoperită și infirmiera care a ieșit pozitiv la testul pentru COVID-19, altfel nu ne-am fi dat seama, pentru că a fost asimptomatică. Așa nu a mai intrat în tură. După ce a fost descoperită pozitiv am vorbit cu cei de la DSP să retestăm toată tura după 10 zile și pentru că au ieșit toți negativ am putut face schimbul în siguranță”, explică Bianca Bobeică, directorul centrului.

Personalul Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Rîu Vadului a fost retestat în data de 17 iunie și toate testele au ieșit negative.

Sursa foto: www.dasib.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2586

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus