Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
27°C

FOTO VIDEO. Fetiță căzută în Cibin. Salvatorii: „Dacă a căzut în apă, așa mică, nu sunt șanse...”

24 Iunie 2020 14:00

FOTO VIDEO. Fetiță căzută în Cibin. Salvatorii: „Dacă a căzut în apă, așa mică, nu sunt șanse...”

O fetiță în vârstă de cinci ani este de negăsit de ieri după-masă când, în timp ce se juca pe malul Cibinului, a căzut în rău și a fost luată de curenți. Din păcate, la aproape 24 de ore de la dispariția ei, pompierii militari nu au reușit încă să o găsească. La momentul acesta, salvatorii au speranțe minime că micuța va mai fi găsită în viață și spun că ar putea dura și până la o săptămână până să îi găsească trupul. 

La ora 18:30, marți, un apel prin 112 îi chema de urgență pe pompierii militari pe strada Orzului, unde o familie își căuta disperată fetița de doar cinci ani. Se juca pe malul Cibinului când i-a căzut pantofiorul în apă și ea, în încercarea de a-l recupera, a căzut și ea imediat după el. Curentul a prins-o rapid, fetița fiind de negăsit chiar și acum. 

20 de salvatori au căutat-o ieri pe Cibin în lung și-n lat, până aproape de ora 23, atunci când, din cauza condițiilor reduse de vizibilitate, s-au văzut nevoiți să abandoneze. În această dimineață, la ora 6:30, 13 pompieri au fost înapoi la apel, cu două bărci, pregătiți de căutări. Am întâlnit una din echipe cu câțiva metri înainte de podul de piatră din Terezian, în jurul amiezii. Nu mai știau exact câte ture dăduseră până la ora aceea, dar nici nu aveau vreun gând să se oprească. 

„Facem căutări în continuare. De dimineața de la 6:30 am început și dăm ture constant. Suntem cu două bărci – una dă ture de sus de pe strada Orzului până aici mai jos (n.r. până în zona Libertatea), iar de acolo pleacă altă barcă ce merge până la Tălmaciu. Ne oprim din loc în loc, căutăm, apoi pornim mai departe. Nu este prima persoană pe care o căutăm. Poate dura o zi, pot dura două zile, poate dura o săptămână. Nu mai sunt șanse să fie găsită în viață. Dacă a căzut în apă, așa mică, nu sunt șanse...”, a explicat unul din pompierii din barcă.

Într-adevăr, câțiva metri mai încolo, în zona Libertatea, o altă echipă, formată din patru pompieri militari, se pregătea să coboare cu barca în apă. Au schimbat câteva impresii, au testat puțin terenul de la înălțime, apoi, fără să stea prea mult pe gânduri, au coborât în apă. I-am întrebat încotro se îndreaptă și ne-au răspuns scurt: „Remat”. 

În zona în care fetița a căzut în apă s-a așternut liniștea. În locul mulțimilor de oameni care ieri formau un lanț pe marginea drumului, acum e gol. Dar din loc în loc, pe toată raza de căutare a pompierilor, mai întâlnim câte un curios care întreabă „Au găsit-o?”, dar și doi copii pe biciclete care străbat drumul în urma pompierilor, ba la o echipă, ba la cealaltă, și ascultă cu atenție discuțiile lor. 

Foto: Silvana Armat

Vizualizari: 7468

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Social
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ioan Sibianul

Acum 2 săptămâni

Un copil lăsat nesupravegheat de niste părinți inconștienți!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus