Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Crama Sibiană dă noul trend în Piața Mică: ”80% sunt produse locale”

Crama Sibiană dă noul trend în Piața Mică: ”80% sunt produse locale”

În plină perioadă de incertitudine cauzată de pandemia de coronavirus, industria turismului din Sibiu caută proiecte și strategii care să-i asigure stabilitate și certitudine. În aceste condiții, Crama Sibiană dă noul trend în centrul istoric și mizează pe calitatea produselor locale, încercând să le ofere turiștilor, cât de mult posibil, rețete autentice românești realizate cu ingrediente ce provin într-o majoritate covârșitoare de la mici producători locali din județul Sibiu.

”Deși nu am oprit complet activitatea în perioada stării de urgență pentru că am continuat să livrăm la domiciliu, această pauză ne-a dat ocazia să punem în aplicare planuri mai vechi, să testăm noi rețete autentice, să căutăm furnizori noi și de calitate”, spun reprezentanții Cramei Sibiene.

Așa se face că în meniu au apărut preparate din păstrăv de la Gura Râului – crescut într-un sistem japonez cu apă recirculată și afumat cu cetină de brad - făina de mălai vine de la Alămor, unde este măcinată ca pe vremea bunicilor și carnea de găină provine de la Ferma Istrate din Slimnic, unde păsările sunt hrănite natural. Din meniu nu lipsesc micii din carne de vită sau de oaie, aduși de la Carmangeria Cristea din Mărginime și nu putem uita Grădinile Mălâncrav de unde sunt aduse vinete și ardei copt la foc de lemn, cât și suc din roșii galbene. Și acestea sunt doar câteva, printre multe altele.

”Atunci când un client vine și deschide meniul, în momentul de față cred că putem spune că găsește în rândul preparatelor noastre undeva la vreo 80% produse locale, de cea mai bună calitate. Nu putem spune că este ușor, sau foarte la îndemână, pentru că atunci când găsești un astfel de furnizor trebuie să te asiguri că el poate să-ți ofere aceeași calitate și constanță pe termen lung”, mai spun reprezentanții Cramei Sibiene.

Rezultatele muncii de a strânge la un loc atâtea bunătăți sănătoase se văd pe urmă în farfurie. Tocana de păstrăv cu slană afumată și legume, mușchiul de porc cu mazăre și conopidă sau păstrăvul infuzat cu pătrunjel și pesto din leurdă sunt doar câteva din preparatele care se bucură de cea mai mare apreciere în rândul clienților.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat că efortul Cramei Sibiene de a aduce aromele Sibiului pe masa clienților se resimte și în ceea ce privește legumele, care provin din sera proprie. Aflată la marginea Sibiului, aceasta are peste 700 metri pătrați și asigură constant legume proaspete. ”De multe ori se întâmplă să treacă doar o oră sau două de când culegem ardeii, roșiile ori castraveții și până le servim la masă”.

Toate aceste eforturi au menirea de crește calitatea produselor și serviciilor, ridicând standardul industriei ospitalității din Sibiu.

Adresa: Piața Mică, nr. 32

Rezervări: 0729614260

Detalii: Facebook.com/CramaSibiana

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Lucik Fabulosu

Acum 3 ani

E si normal sa fie foarte scumpe produsele la noi aicea pentru ca sunt fabulos de extraordinare! In timp ce unii mananca muschiulet sau vrabioara, noi servim produse premium: slaninute, jumeri, caltabos sau sangerete! Daca nu va permiteti, stati la voi si nu ne mai consumati aerul rarefiat de Sibiu!
Raspunde

Catalin Mihai

Acum 3 ani

Ati servit produse proaste multa vreme din cauza ca avea balta peste si erau clienti destui indiferent de serviciile livrate de voi. Nu v-a oprit nimeni pana acum sa puneti in aplicare ce spuneti in acest asticul publicitar. Pe scurt...faliment placut! Lasati locul celor care stiu sa respecte clientul.

Raspunde

Client Piata

Acum 3 ani

Din pacate am fost iarna trecuta la Crama Sibiana. Toaleta este mizerabila si mirosul din crama este urat. Miroase a sfara si a ulei prajit. Chelnerul, fara sa generalizez, a fost foarte neprietenos. Mancarea a fost destul de nereusita, foarte sarata. Am ramas cu un gust foarte amar. Trist sa vezi un astfel de restaurant in Piata Mica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus