Duminică,
13.06.2021
Innorat
Acum
16°C

Măsuri în premieră pe Aeroportul Sibiu pentru fluidizarea traficului

Măsuri în premieră pe Aeroportul Sibiu pentru fluidizarea traficului

Cu sprijinul tehnic din partea STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Aeroportul Internațional Sibiu pune la dispoziția pasagerilor care intră în țară prin fluxul de sosiri, începând cu acest weekend, un chestionar on-line pentru completarea electronică a declarației epidemiologice.

Această măsură este necesară pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și reducerea efectelor negative înregistrate de pandemia de COVID-19.

”Toți pasagerii care tranzitează aeroportul sibian au alternativa completării, de pe orice dispozitiv electronic conectat la internet, datele declarației pe proprie răspundere solicitate de platformă, în vederea procesării lor și stabilirii de către direcțiile de sănătate publică a măsurilor care se impun. Această modalitate eficientizează timpii de așteptare aferenți procesării fluxului de pasageri la intrarea în țară și totodată, se reduce riscul de răspândire a virusului SARS-CoV-2. Transmiterea datelor către punctele DSP din aeroport se poate face în orice moment, recomandabil chiar odată cu planificarea călătoriei spre România”, anunță conducerea aeroportului sibian.

Utilizarea formularului web mai are ca beneficii și verificarea corectitudinii datelor completate de pasageri, precum și protejarea cetățenilor și a personalului din aeroport.

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:

  1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet sau folosiți rețeaua SBZ Free WiFi disponibilă în Terminalul Sosiri;
  2. Se completează datele solicitate de aplicație și se validează, apoi se trimite formularul;
  3. Este important să se menționeze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;
  4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;
  5. Se tipărește declarația sau se scanează codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și se ridică declarația de acolo;
  6. Declarația se prezintă la ghișeele DSP.

Platforma a fost dezvoltată de specialiștii Serviciului de Telecomunicații Speciale împreună cu echipa de IT a organizației non-guvernamentale Citizen Next, la solicitarea Companiei Naționale Aeroporturi București, companie aflată sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Vizualizari: 1840

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus