Miercuri,
16.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

La grătar și cules de bujori, pe vârful Cindrel. Jandarmeria: Vom monitoriza mai atent zona

La grătar și cules de bujori, pe vârful Cindrel. Jandarmeria: Vom monitoriza mai atent zona

Mai multe persoane au fost surprinse, la finalul săptămânii trecute, la grătar în vârf de munte. Potrivit celui care a semnalat problema, zona în care oamenii petreceau este rezervație naturală. Jandarmii montani au promis că vor monitoriza cu mai multă atenție locul.

Un cititor Turnul Sfatului a semnalat în urmă cu câteva zile faptul că în vârf de munte grupuri mari de trecători fac grătare și distrug specii de plante protejate prin lege. Sibianul spune că duminică a găsit, în loc de liniște și aer curat, „o parcare de SUV-uri”.

„Am urcat pe vârful Cindrel, unde este rezervație naturală. A ajuns practic o parcare de SUV-uri, plină de grătare, iar Bujorul de munte, specie ocrotită de lege, era cules fără griji. Toate acestea, repet, într-o rezervație naturală”, a povestit bărbatul.

Contactați de reporterul Turnul Sfatului, jandarmii sibieni au transmis că vor avea în vedere efectuarea de controale în zona semnalată, în următoarea perioadă. Aceștia îi încurajează totodată pe cei care văd astfel de abateri, să le reclame prin 112.

„Jandarmii sunt prezenți în cele mai importante stațiuni montane și pe traseele turistice din zona acestora, în județul Sibiu funcționând un post montan în stațiunea Păltiniș. Din păcate, efectivele implicate în măsurile de ordine publică în zona montană nu ne permit supravegherea continuă a tuturor zonelor frecventate de turiști, dar în perioada următoare, zona la care face referire sesizarea transmisă de dumneavoastră va fi mai atent monitorizată. Referitor la acțiunile ce afectează flora protejată, vom colabora cu autoritățile competente pentru ca astfel de comportamente să fie descurajate și sancționate. Încurajăm cetățenii ca atunci când sunt martorii comportamentelor sau comiterii faptelor antisociale, atât de natură contravențională cât și penală, să sesizeze forțele de ordine prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112”, transmite Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al Jandarmeriei Județului Sibiu.

Vizualizari: 4250

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Yo Robot

Acum 11 luni

Bizoni cu masini de teren si atv-uri.
Raspunde

Garjoaba Cristian

Acum 11 luni

Niste cocalari! Mergeți pe jos trogloditilor ca este REZERVATIE! Dar nu puteti lua grătarul în spate! Si boxa! Mai Niste cocalari! Mergeți pe jos trogloditilor ca este REZERVATIE! Dar nu puteti lua grătarul în spate! Si boxa! Mai bine cu masina! Si cititi si placuta de la intrare în REZERVATIE. Interzis auto!!! bine cu masina! Si cititi si placuta de la intrare în REZERVATIE. Interzis auto!!!
Raspunde

Cristian Cristian

Acum 11 luni

Toate satele de la poalele Cindrelului au prin camari bujori de munte sub forma de gem,ceai,etc.. Basca ca le vand.. Cum apare bujorul apare si localnicu' incantat sa faca o curatenie....in flora binenteles..
Raspunde

Vasile Ioan

Acum 11 luni

"Reamintim trogloditilor ca bujorul de munte e specie protejata si se iau amenzi grase la buget. In plus, NU se poate rasadi. Tufele distruse de bipedul din imagine au cel putin 30 de ani si se vor usca imediat... In ciuda legendelor, ceaiul de bujor nu mai scoala nimic, in plus, planta fiind hepato-toxica." Salvamont Arges

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus