Marţi,
19.03.2024
Parțial Noros
Acum
1°C

Video | Sute de ”ATV-iști” reuniți în pădurile Sibiului. Polițiștii au dat o amendă de 3.000 de lei

Video | Sute de ”ATV-iști” reuniți în pădurile Sibiului. Polițiștii au dat o amendă de 3.000 de lei

Aproximativ 200 este numărul proprietarilor de ATV care s-au reunit, în cursul zilei de sâmbătă, la Miercurea Sibiului. ”Înfruntarea titanilor”, cum a fost denumit evenimentul, a fost tratată de autorități cu o amendă de 3.000 de lei.

”Vino să vezi cele mai tari urcări din lume la clasa ATV 4x4 și o să rămâi uimi. O să fie cel mai mare spectacol organizat vreodată în România pe ramura asta”, este una din prezentările de dinaintea evenimentului care a avut loc sâmbătă, 4 iulie, în pădurile din jurul orașului Miercurea Sibiului. Sute de proprietari de ATV din toată țara au venit la Sibiu ca urmare a acestei inițiative. Una care a încălcat legislația în vigoare, din punctul de vedere al autorităților. ”Pe raza localității Miercurea Sibiului, în parcarea unui local de alimentație publică, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Miercurea Sibiului au identificat un tânăr în vârstă de 27 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care a organizat o întrunire sportivă la care au participat mai mult de 50 de persoane, sibianul fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 3.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, conform Legii nr. 55/2020”, comunică reprezentanții Instituției Prefectului.

Din imaginile publicate după acest eveniment, este evident că regulile de distanțare fizică și cele referitoare la numărul maxim de participanți au fost încălcate.

”O să contest amenda”

Sibianul amendat este Cosmin Isăilă, fiul celui care deține hotel Rin din Miercurea Sibiului – punctul de întâlnire al proprietarilor de ATV care s-au întâlnit la Sibiu. ”A fost o întâlnire prietenească, o ieșire, am avut un traseu, schimbări de păreri și discuții. Nu a fost nicio competiție sau concurs. Pur și simplu a fost pus un anunț pe un grup de «atv-iști» că ne întâlnim la Sibiu”, descrie Cosmin Isăilă întrunirea. În urma discuției cu reporterul Turnul Sfatului, acesta a arătat că nu știe deocamdată care este cuantumul amenzii pe care a primit-o. Și că nu știe nici câți participanți au fost. ”Habar nu am câți au fost, pur și simplu m-am întâlnit cu ei acolo în curte”. Despre amendă, însă, spune că o va contesta. ”O să contest amenda, pentru că eu nu am nicio legătură. A fost o poveste pe un grup: «hai să ieșim în Sibiu». Nu am organizat, nu am fost organizator, nimic”. 

Sursa foto: Facebook / ATV & Enduro Cluj Team

Referitor la faptul că în anunțurile de dinaintea evenimentului el este persoana indicată pentru ”rezervări”, Cosmin Isaicu spune că numărul său de telefon a fost făcut public pentru ”cei care vor să stea la hotel”.

”În alte țări sunt amendați cu mii de euro”

Referitor la evenimentul de sâmbătă, activiștii pentru protecția mediului, însă, s-au arătat nemulțumiți de reacția autorităților. ”Deși există încă restricții pentru evenimente cu mulți participanți, peste 200 de ATV-uri au făcut haos azi în pădurile din zona Poiana, județul Sibiu. Pădurile sunt și așa devastate de drujbe, acum mai vin să distrugă solul, să polueze aerul și să facă un zgomot infernal cu aceste vehicule motorizate. În alte țări sunt amendați cu mii de euro cei ce intră cu ATV și enduro, iar la noi e plin de urmele lor până în creierii munților pentru că autoritățile locale nu le organizează spații special amenajate pentru astfel de sporturi”, au scris reprezentanții Agent Green, cea mai activă asociație pentru protejarea pădurilor din țara noastră.

Afișul creat pentru întâlnirea de sâmbătă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6296

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

2 Cents

Acum 3 ani

Infruntarea titanilor? :))) Modesti rau de tot...
Raspunde

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

și ăia cu vocea României sunt modești :))
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 3 ani

autoritati vindute celor cu bani JEGURI
Raspunde

Miki P

Acum 3 ani

Doar 3000 RON amenda pt Titani? Ii jigniti chiar si pe ei!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sasu Habarnam

Acum 3 ani

Oare cine organiza raliuri blocind circulatia prin Sibiu si acceptind schelaria sprijinita pe zidurile cetatii? Oare cine este in spatele evenimentelor Romaniacs in cirdasie cu compania austriaca Red Bulls si cu Holzindustrie Schweighofer?
Raspunde

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

și cu primarul din Viena și fântâna din Schonbrunn, că și ăia sunt din Austria, nu pesedache? :)
Raspunde

Ecolog Vasile

Acum 3 ani

Nici împotriva galagiosilor care poluează fonic, vizual și distrug dealul Gușteriței, nu se iau masuri. Sunt pericol public pentru locuitorii din zona. Dar ei sunt mare sportivi. Bleah... Nu avem nevoie nici de atv-isti nici de bikeri de enduro prin jur...
Raspunde

Erlkonig Von Erle

Acum 3 ani

Ecologule, la ăia care au intrat cu drjba-n pădure, te-ai dat? ATV-iștii și motocicliști vă cam încurcă să tăiați în voie, așa-i?
Raspunde

Iar Din nou

Acum 3 ani

Nu stiu din vina cui, probabil cineva din politica locala, dar Sibiul devine un adevarat borcan cu miere pentru descreieratii astia...Comenta unul ca ce, zonele verzi nu sunt si pentru motoare? Eu zic sa fie atunci cand autostrada va fi si pentru pietoni!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus