Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-2°C

Răspunsul Primăriei Sibiu la editorialul intitulat "Sibiul, la pas. Ca-n 90"

Răspunsul Primăriei Sibiu la editorialul intitulat

Ca răspuns la fotoreportajul realizat de jurnalistul Alin Bratu, facem următoarele precizări pentru corecta informare a cititorilor:

Referitor la imaginile din cartierul Ștrand: Primăria Sibiu a făcut publică informația semnării contractului și începerii lucrărilor de reparații capitale în zona de blocuri din cartierul Ștrand. În cadrul acestui proiect se va înnoi stratul asfaltic de pe carosabil și trotuare, iluminatul public se va moderniza, se vor împrospăta și amenaja corespunzător zonele verzi și se vor reconfigura spațiile de parcare.

În una dintre fotografii, cea cu pasajul Spitalului, apare o porțiune a șantierului deschis pentru crearea coridorului pentru deplasarea cu bicicleta între cartierul Ștrand și parcul Sub Arini. Prin urmare, nu este un defect în asfalt, ci o zonă în șantier care urmează să fie amenajată.

Referitor la bulevardul Victoriei, care apare în mai multe dintre imagini, facem următoarele precizări: Prima porțiune a bulevardului, cea între strada Andrei Șaguna și strada Transilvaniei a fost reabilitată în 2019, iar tronsonul dintre strada Transilvaniei și strada Avrigului este inclus pe lista de priorități care va figura pe prima comandă emisă în baza noului contract cadru pentru reparații la străzi pe care Primăria Sibiu îl va încheia în următoarea perioadă. Această lucrare va include înlocuirea completă a stratului de uzură pe carosabil și pe trotuare. În ceea ce privește trotuarul din fața Tribunalului, acesta a fost îngustat pentru organizarea de șantier solicitată de proprietarul clădirii respective.

De altfel și strada Moldovei și zona Piața Unirii , care apar în imagini, figurează pe prima comandă pe care o vom emite în baza acestui nou contract cadru pentru reparații la străzi.

Pasajul pietonal subteran de la Hotel Continental Forum va fi și acesta reabilitat. După cum probabil aveți cunoștință, Primăria Sibiu a pornit o procedură de achiziție pentru modernizarea acestuia în baza unui proiect propus de un sibian în cadrul proiectului de bugetare participativă. Contractul de lucrări a fost licitat de câteva ori însă nu s-au prezentat ofertanți, dar Primăria va demara o nouă procedură de achiziție în acest sens. Pasajul va primi un aspect nou, urmând să fie dotat cu ecrane LED și bănci.

Prin urmare în Sibiu se lucrează, etapizat, pentru a se rezolva toate aceste detalii, pe lângă proiectele mari de care suntem siguri că ați auzit. Sibiul a părăsit de mult anii 90, afirmația contrară anulând pe nedrept și inexplicabil eforturile administrației locale și ale comunității din ultimii 30 de ani.

Vizualizari: 1836

Comentarii

3 comentarii

Kokos 1

Acum 6 luni

ce prompta e tanti fodor cu dreptul la replica , daca ar fi tot asa si cu lucrarile din Sibiu as vota-o inca o data , insa nu e cazul!

Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 6 luni

stiti ceva, desteptilor din primarie? nu trebuiau lasate sa ajunga in starea aia strazile din strand. ca tot voi ati fost la putere la sibiu in ultimii 20 de ani!
Raspunde

Hermanndorf Satesc

Acum 6 luni

Ar trebui votata si o broasca daca va candida impotriva calamitatii de Fodor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus