Vineri,
07.08.2020
Partial Noros
Acum
25°C

Red Bull Romaniacs își modifică formatul: prologul nu va mai fi prin centrul Sibiului

07 Iulie 2020 13:52

Red Bull Romaniacs își modifică formatul: prologul nu va mai fi prin centrul Sibiului

Descris drept ”cel mai dificil hard-enduro” din lume, Red Bull Romaniacs își modifică atât perioada în care va fi organizat, cât și formatul.

Cea de-a 17-a ediție a Red Bull Romaniacs va fi organizată toamna, la fel ca prima ediție din 2004, anunță organizatorii competiției într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului. Din cauza restricțiilor impuse în cadrul pandemiei de Covid-19, startul concursului din acest an va fi dat pe 27 octombrie, câștigătorii urmând a fi desemnați în ultima zi a lunii octombrie 2020.

Evoluția greu predictibilă a restricțiilor a determinat organizatorii să renunțe la organizarea prologului urban, care, până acum, avea loc pe bulevardul Corneliu Coposu. Sesiunea de calificări va avea loc în afara Sibiului și nu va avea spectatori. ”Pentru a proteja publicul, echipa organizatoare și participanții, prologul urban a fost înlocuit cu o spectaculoasă sesiune de calificări off-road, fără spectatori. Aproximativ 20 de kilometri pentru fiecare dintre cele cinci clase: Gold, Silver, Bronze, Iron, Atom la finalul cărora se va stabili ordinea de start pentru prima dintre cele patru zile în munți”, descriu organizatorii Red Bull Romaniacs, într-un comunicat remis redacției Turnul Sfatului.

Înscrierile la ediția din acest an au fost redeschise din 6 iulie, iar participanții nu ar trebui să aibă probleme în participarea la competiție. ”În ceea ce-i privește pe concurenți, hard-enduro este un sport individual, în care nu este necesară interacțiunea între sportivi , aceștia fiind distantați prin natura sportului. În funcție de cum vor evolua lucrurile, vor fi adoptate măsuri care să limiteze interacțiunea când participanții nu se află la probele din munți, pe traseu. Astfel, briefingul zilnic se va desfășura online, zonele de lucru din paddock și parcurile de service vor fi amenajate la distanțe mult mai mari, iar interacțiunea cu organizatorii în timpul verificărilor administrative și tehnice se va face ținând cont de măsurile de distanțare socială.  Regulile și măsurile necesare prevenirii răspândirii Covid19 sunt obligatorii pentru toți participanții la eveniment”, mai anunță organizatorii.

Amânarea ediției din acest an a fost o decizie greu de luat, dar impusă de faptul că restricțiile de călătorie sunt încă în vigoare, fapt care împiedica participarea unora dintre sportivi. "De-a lungul crizei, ne-am concentrat pe pregătirea raliului, fără să știm niciodată dacă se va putea desfășura sau nu. Traseul este pregătit iar echipa este în așteptare - gata de start. Mă bucur că am avut nervi tari și putem organiza raliul și în acest an dificil. S-a mai concurat la Red Bull Romaniacs în luna octombrie, chiar în primul an (2004), iar ediția Vertical Madness va aduce un contrast interesant dacă ne gândim la atmosfera de vară în care s-a concurat în ultimii ani. De fapt, România este mult mai frumoasă toamna", spune Martin Freinademetz, cel care a fondat competiția de la Sibiu.

Vizualizari: 2412

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

23 comentarii

Dan .

Acum 1 lună

paraitoarele astea trebuiau scoase si din paduri nu doar din oras (precum in vestul civilizat). Sa li se faca un tarc la dealul din Gusterita si sa se invarta doar acolo. Sunt nenumarate legi care interzic accesul liber al acestora prin pasuni, paduri, arii protejate, etc. dar ii vezi peste tot, de la Magura pana in rezervatia Cindrel/ Iezerele Cibinului, cu largul concurs al bugetarilor platiti sa aplice legea si sa protejeze natura si nu sa inchida ochii.
Raspunde

Luca Luca

Acum 1 lună

Singura tara din Europa care permite acestor motociclete sa distruga potecile montane , raurile si sa alunge animalele salbatice din paduri , este ... ati ghicit : ROMANIA ! Potecile dintre Paltinis si Santa au santuri de 50 cm ! Nu se poate asa ceva ! Am auzit ca leguitorii vor sa dea o lege pt protejarea padurilor de culegatorii de trufe ... serios ?! Pe cand acesti "enduristi" si "atv isti" nu au limte !!!
Raspunde

Sibian Curios

Acum 1 lună

Doamne ajuta! Afara cu poluarea fonica si olfactiva din Sibiu, precum si cu motopartele neinmatriculate (care, apropo, e infractoune daca circula pe drumurile publice)
Raspunde

Amdrei DR

Acum 4 săptămâni

Motocicletele participante la concurs sunt înmatriculate... De unde e prostia asta ca ar fi neînmatriculate?
Raspunde

Ion Escu

Acum 4 săptămâni

Majoritatea care umbla cu asemenea motociclete, nu le au inmatriculate. Cunosc cateva specimene,d aca vrei iti dau si nume si adresa, care au asemenea chestiuni, iar ideea lor e ..."las ca nu ne prind gaborii"..ca suntem smecheri si fugim prin paduri si nu ne urmaresc. Ar trebui sa stea domnii militieni la intrarile spre valea sadului, paltinis, curmatura, in general toata zona din jurul Sibiului si nu numai, sa-i prinda si sa le faca dosare penale. Daca tot avem politie si nu doar niste..."gabori". Ca altfel si gaborii sunt mai utili, societatii, decat aceste autoritati mituite de firme austriece sau de cine plateste, pentru a inchide ochii......astia cu motoarele, hotii de lemne, etc. Austriecii fac ce vor in vechiul imperiu, ca au cumparat si mituit tot, ca pe vremuri. Mai au sa ne traga pe roata si sa ne arda de vii, daca tot mai comentam atat, cred.
Raspunde

Iaaar? Din nou?

Acum 1 lună

Ce tragedie de neimaginat era daca nu se mai tinea deloc! Anul asta au scapat de zgomot bolnavii din spital dar nu si montaniarzii sau fauna...Tot disconfortul pentru a se practica un " sport individual" in care multi descreierati ce au interdictie in tarile lor, vin la Sibiu. Vai de capul nostru! Pe cand se va izola undeva, special, un spatiu pentru acesti...preferabil o hala industriala dezafectata.
Raspunde

2 Cents

Acum 1 lună

Era si timpul sa scapam de ei. Si asa nu are Sibiul drumuri decente, mai veneau si astia sa le ocupe.
Raspunde

Amdrei DR

Acum 4 săptămâni

Sibiul nu are drumuri decente? Serios? Care drum pe care treceau motocicliștii nu sunt decente?
Raspunde

Eu Si tot eu

Acum 1 lună

Sper sa nu mai revina vreodata in oras. E loc destul in imprejurimi.
Raspunde

Mihai Balu

Acum 1 lună

E o rusine concursul asta prin arii protejate! doar o tara ramasa in urma poate sustine asa ceva. Rad austriecii cu fundul de noi ca permitem asa o mizerie.
Raspunde

Amdrei DR

Acum 4 săptămâni

De unde stii ca e prin arii protejate concursul? Cunosc traseele acestui concurs foarte bine, de mulți ani. NU trece prin arii protejate. De unde ai tu informația ca ar trece, chiar sunt curios.
Raspunde

Marian Albu

Acum 4 săptămâni

Da, etapa 3 trece prin Frumoasa (SiteCode: ROSCI0085). Vezi pe: https://natura2000.eea.europa.eu/?query=Natura2000Sites_9883_0,SITECODE,ROSCI0085
Raspunde

Mihai Plesa

Acum 1 lună

Faptul ca astia au voie sa distruga potecile de munte, vaile de pe versanti sau pur si simplu pasunile de la altitudine e o rusine pentru Sibiu si Romania. Asa ceva trebuie interzis total. Pana atunci ramanem niste sclavi. Sunt motociclist, dar ce fac astia e crima.
Raspunde

Sibian Sibian

Acum 4 săptămâni

Nu contează dacă sunt arii protejate sau nu, se distrug pădurile si nu este normal, pădurile sunt pentru toti, toti au dreptul să se bucure de aer curat si mai ales de liniște. Oricum nu inteleg care este bucuria în condițiile în care merg cu o viteza năucitoare. De văzut Rîu Sadului, unde trec prin sat cu o viteza de 100/ 150 km, în condițiile în care oamenii nu au trotoare si sunt nevoiți să meargă pe strada. Mai mult sunt cărări în pădure complet distruse de acești,, iubitori de natura".
Raspunde

Doru Eugen

Acum 1 lună

Alo autoritatile.Citeste cineva parerile cititorilor? Toti care au postat au dreptate.Sper sa prind vremea cand cei abilitati sa aplice legea vor plati pentru nesimtirea cu care asista la distrugerea naturii tarii in care traiesc nemeritat de bine.
Raspunde

Sasu Habarnam

Acum 1 lună

Prezenta salbaticilor motorizati la Sibiu se datoreaza Primariei, inca din mandantul precedentului primar (ghici cine?). Pentru ca in schimb Red Bull sponsorizeaza diferite evenimente ale Primariei, menite sa atraga consumatori la hoteluri si restaurante. Iar in schimb patronii dau sprijin in ''sezonul electoral''. Asa a inceput blocarea orasului, poluarea fonica, deteriorareaa naturii. La inceput a fost tolerata (tot in mandatul primarului anterior, ghinion!) chiar si sprijinirea de schelarii pe zidurile cetatii, ani de-a rindul, impotriva legilor de protectie a monumentelor! ''Romania lucrului bine facut!'' Concluzia: o mina spala pe alta si amindoua...
Raspunde

Dan C

Acum 4 săptămâni

Vestea era buna daca se intezicea concursul. Nu are ce cauta nici in Sibiu si nici in ariile protejate.
Raspunde

Nu Sunt Robot

Acum 4 săptămâni

Sa faca bine sa il faca acolo, la Viena, aceste firme austriece..... care iti vand zahar colorat + chimicale, iti dau drujbe sa iti tai copacii si motociclete, care la ei in tara nu au voie sa umble prin natura. Sa se duca sa isi bea redbulu lor, sa isi taie copacii lor si sa isi polueze si nenoroceasca natura lor, acolo, ca suntem satui de prostia asta.
Raspunde

Claudiu Milea

Acum 4 săptămâni

M-am saturat de toate ilegalitatile si distrugerile lasate in urma de acest fenomen, enduro, nu pot sa-l numesc sport, un sport trebuie sa fie ceva pozitiv atat pentru sportiv cat si pentru mediu in care se practica... in cel mai bun caz motocicleta enduro poate fi utilizata in scopuri utilitare pentru padurari sau pompieri, dar nu pentru divertisment... este un obicei la fel de sportiv cum este vanatoarea...
Raspunde

Mihai Savu

Acum 4 săptămâni

Este inacceptabil ca Poliția și Jandarmeria să tolereze an de an încălcarea legii, ba chiar să păzească și să autorizeze concursurile de enduro.
Raspunde

Nero Cima

Acum 4 săptămâni

Motoristi sa stea acas, strica pasunile si potecila rama ca porci tot or stricat toata pasunea anu trecut si o speriat oile io fugarit vecinu cu furca
Raspunde

Marian Albu

Acum 4 săptămâni

Ce ar fi ca Romanian sa alinieze legislatia referitor la motorizate in paduri cu a altor state europene? S-ar mai desfasura un astfel de concurs? Pana atunci ramanem o tara bananiera. Ne bucuram de ceva bani veniti la buget dar cu costuri asupra mediului mult mai mari. Ca si in cazul defrisarilor, se imbogatesc cativa, dar pierdem toti.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Mini Me

Acum 4 săptămâni

Bine ca faceti circ pt 3 poteci si 2 pasuni care oricum se regenereaza in cateva saptamani. Dar va doare undeva ca "sibienii eco" din mai toate comunele din Sb fura paduri dupa paduri. Macar Redbull Romaniacs aduce bani la buget si promoveaza Sibiul ( o gramada de amici din UK, Austria, Austalia nici macar nu auzisera de SB ) Faceti circ ca vi se taie padurile, ca in Sibiu sunt mai multe masini ca si locuitori ( ca tot va plangeti de poluare fonica si eco ), mai toate ciururi de 1000 de eur care nu mai pot circul in 90% din UE. Dar nu va mai tot plangeti de un obosit de concurs. Daca ar fi dupa voi, ati vrea numai food fests cu manele si mici sa fiti si mai "romani" decat sunteti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus