Duminică,
20.06.2021
Cer Senin
Acum
13°C

VIDEO Prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești a ajuns la un stadiu fizic de peste 12%

VIDEO Prima secțiune a autostrăzii Sibiu – Pitești a ajuns la un stadiu fizic de peste 12%

În primele trei luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor, stadiul fizic al lucrărilor este de mai bine de două ori mai mare decât cel financiar.

12,65% este stadiul fizic al lucrărilor de construire a primei din cele două secțiuni ale primului lot din autostrada Sibiu – Pitești, potrivit datelor comunicate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. ”Lucrările înaintează în ritm susținut pe Lotul Sibiu - Boița, parte a Autostrăzii Sibiu - Pitești. Antreprenorul a avansat cu realizarea terasamentelor dar cel mai intens se lucrează la structurile betonate și la coloanele forate din zona celor trei viaducte”, comentează scurt reprezentanții CNAIR, alături de imaginile publicate în cursul zilei de marți prin intermediul diferitelor site-uri de socializare.

Tot potrivit datelor făcute publice de Compania de drumuri, austriecilor de la Porr Construct le-a fost plătit, până acum, echivalentul a 4,77% din contract, adică mai puțin de 35 de milioane de lei, cu TVA (valoarea totală a contractului este de 612,6 milioane de lei, fără TVA).

Oficial, ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 30 martie 2020, după finalizarea serviciilor de proiectare demarate din luna mai a anului trecut. Neoficial, amenajarea și pregătirea actualului șantier au fost demarate încă din luna octombrie a anului trecut. Termenul de finalizare a lucrărilor este 28 mai 2023.

În lucru sunt 13,17 km din cei 14,15 km ai primului lot al autostrăzii Sibiu – Pitești, adică doar porțiunea care poate fi utilizată până la nodul rutier de la Boița, unde traficul autostrăzii se va întâlni cu cel al DN7. Ultimul kilometru al acestui lot va fi executat, cel mai probabil, odată cu lotul al doilea al autostrăzii. În prezent, pentru autostrada Sibiu – Pitești mai există doar un singur contract semnat, cel pentru lotul V, Curtea de Argeș – Pitești. Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 de km de drum a fost atribuit italienilor de la Astaldi SpA, pentru suma de 1,71 miliarde de lei, fără TVA. Deocamdată, abia luna trecută au fost demarate serviciile de proiectare ale acestui lot care se preconizează a fi finalizat prin 2025.

Imagini cu evoluția șantierului la trei luni de la deschiderea oficială a lucrărilor au fost publicate și de către Ioan Adrian Gică, pe contul său de YouTube.

Vizualizari: 2530

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Gheo Felinaru

Acum 11 luni

si la anu 20%
Raspunde

Gigi Bec

Acum 11 luni

Distrug natura, trebuie iesit in strada sa oprim dezastrul! Cate cartite, arici, melci, viermi, lupi, camile, ursi omoara. Taie mii de copaci, casele pasaricilor. Peace man!
Raspunde

Eu... Tu....

Acum 11 luni

am si eu o nedumerire! in democratie proprietatea e garantata!? ...si atunci de ce onor Statul nu a intrebat nici un proprietar de pamant daca permite sa foloseasca ,,abuziv" si moca lotorile de pamant pe unde si_au facut drumul tehnologic???!!! In rest.... nu mai conteaza!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus