Joi,
25.04.2024
Parțial Noros
Acum
7°C

ALDE Sibiu confirmă negocierile cu PSD. ”Avem un acord de principiu”

ALDE Sibiu confirmă negocierile cu PSD. ”Avem un acord de principiu”

ALDE și PSD sunt foarte aproape de a finaliza acordul de alianță pentru alegerile locale, la nivelul județului Sibiu. Președintele ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu, susține că în câteva zile va fi prezentat acordul final, acum mai fiind de stabilit câteva detalii. În plus, acordul trebuie validat de organizațiile naționale. ”Noi am stabilit o echipă de negociere. Suntem încă în negocieri. Avem un acord de principiu, ne-au solicităm de la București să le transmitem echipele de negociere și chiar astăzi vom mai avea o discuție cu colegii din PSD legată de Consiliul Județean și de municipii. Ulterior, cel mai probabil, vom susține candidații PSD, acolo unde au ei primari, iar acolo unde avem noi, vom avea sprijinul PSD”, a declarat Tocaciu.

Referitor la primarii ALDE pe care organizația îi are în județ, Tocaciu spune că sunt șanse ca aceștia să candideze în continuare, susținuți și de PSD, deși în presă aceștia și-au declarat nemulțumirea legată de organizație. ”Eu nu am o problemă personală cu nimeni, a trebuit să iau niște măsuri. Oficial, nu a plecat niciun primar, dar în momentul în care vom anunța alianța probabil că se vor face alte calcule, se vor gândi și ei că susținerea unei alianțe e altceva decât să candidezi singur.

Dacă ne putem pune de acord, eu aș prefera să facem alianța la nivel de județ, dar depinde și de cum negociem.  Ulterior, vom trimite protocolul la București, iar apoi vom face un anunța oficial. Acum nu sunt decât discuții”, a mai spus Tocaciu.

Turnul Sfatului a anunțat în urmă cu două zile că cele două organizații sunt aproape de finalizarea negocierilor. ”Fiecare organizație locală din județ va avea libertatea de a intra sau nu într-o formulă de colaborare cu ALDE”, susțineau surse apropiate PSD Sibiu, pentru Turnul Sfatului.”Colegii din ALDE vor avea liste de consilieri, însă ne vor susține în aceste puncte. În rest, de la caz la caz, este posibil ca și noi să susținem candidați ALDE, acolo unde candidatul lor are mai multe șanse decât noi”, au declarat sursele noastre.

Cel mai probabil, pentru președinția Consiliului Județean va candida liderul PSD Sibiu, Bogdan Trif, pentru Primăria Sibiu candidat se preconizează a fi Cătălin STanciu, în timp ce la Mediaș, cel mai probabil va candida Mihai Macaveiu.  În urmă cu patru ani, cele două partide au participat separat la alegerile locale. La votul pentru Consiliul Județean Sibiu, PSD a obținut atunci 29%, în timp ce ALDE a avut doar 3.99%, neintrând în Consiliul Județean.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1546

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Vivi Dragan

Acum 3 ani

E bine ca fac alianta impreuna au sansa ca la Sibiu sa treaca de 10 % poate 11 poate maxim 12 %. Ha,ha,ha.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus