Joi,
13.08.2020
Partial Noros
Acum
18°C

Iohannis: această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului român

09 Iulie 2020 13:36

Iohannis: această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului român

Această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului român, a declarat președintele Klaus Iohannis, într-o declarație susținută astăzi la Palatul Cotroceni.  Iohannis a făcut un apel către parlamentari pentru adoptarea urgentă a cadrului legislativ de care este nevoie pentru ca autoritățile să poată acționa pentru protejarea sănătății oamenilor.  

Virusul este real, nu are culoare politică, nu poate fi interzis prin lege și nici nu dispare de la sine prin simpla negare a existenței lui, a spus președintele.

"Această pandemie ne-a pus în față tabloul a 30 de ani de eșecuri în organizarea și administrarea statului românSunt carențe majore, imposibil de suplinit în doar câteva luni. Efortul de construcție a unui stat eficient va fi unul de durată, de aceea reformarea marilor sisteme publice nu mai poate fi amânată la nesfârșit. Pașii mari care s-au făcut acum, în direcția unei ample digitalizări, de exemplu, trebuie continuați în mod accelerat", a mai spus Iohannis.

Potrivit președintelui, una dintre marile probleme este lipsa unei legislații coerente și bine gândite. "Am fost nevoiți să gestionăm această pandemie cu legi slabe și sumar croite, astfel că, în cele mai critice momente sanitare, a trebuit să ajustăm din mers și legislația".

Iohannis face apel la o colaborare loială între instituțiile fundamentale ale statului. "Interesul comun al tuturor, în acest moment, trebuie să fie, mai presus de orice, salvarea vieții românilor și protejarea cetățenilor țării noastre. În astfel de momente de cumpănă pentru o întreagă țară, politicienii din toate partidele trebuie să fie la înălțimea funcțiilor deținute", a spus președintele.

 

Vizualizari: 799

Comentarii

3 comentarii

Ion Ic

Acum 1 lună

Are dreptate... daca mai e cineva care sa nu vada ce face PSD-ul nici acum, cand ajuta, practic propagarea pandemiei si a haosului in Romania, inseamna ca e limitat mintal. PSD si acolitii, Tariceanu si Ponta, etc sunt moartea Romaniei.... acum sunt aliatii Covid-19... orice ne omoara, distruge sau submineaza, e prietenul acestor grupari anti romanesti.
Raspunde

Adani Adani

Acum 1 lună

Limitat este "prietenul" tău de la Cotroceni,care ne adoarme cu discursul sau! Probabil ești și tu la fel de limitat,.... dacă ai ajuns sa ridici în slavi pe unul,aidoma tie! Cine se aseamănă,se aduna... ,nu-iasa? Limitații,tot cu limitatii...
Raspunde

2 Cents

Acum 1 lună

Asa este, si aceasta perioada ar trebui neaparat sa includa si ultimii 5 ani, perioada in care "Romania lucrului bine facut" si "Romania Educata" au ramas doar niste vorbe scrise undeva pe o hartie. Sau perioada asta e exclusa din oficiu?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus