Vineri,
07.08.2020
Partial Noros
Acum
25°C

Se pregătește prima lansare a unui satelit românesc. Colaborare cu SpaceX

09 Iulie 2020 15:09

Se pregătește prima lansare a unui satelit românesc. Colaborare cu SpaceX

Compania românească CryptoDATA a lansat cu succes in stratosfera primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptata Voice Over Blockchain Protocol. Un satelit experimental purtat de un balon Meteo a fost lansat in data de 09.07.2020 la o altitudine de 110.000 ft (aproximativ 33.000m) din localitatea Stalpu, Județul Buzău. Aceasta lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite in spatiu o retea de sateliti ce implementeaza o noua forma de comunicare criptata si securizata cu ajutorul tehnologiei blockchain, se anunță într-un comunicat de presă remis de CryptoDATA

Proiectul poarta numele de GLOBAR si este o noua retea globala ce are ca scop comunicarea si transferul de date intre deviceurile utilizatorilor. Lansarea balonului meteo este primul pas si este facut a testa atat echipamentele de la sol cat si echipamentele aeriene. Acesta este un test preliminar inainte de lansarea pe orbita joasa a primului satelit de test, in Februarie 2021. La acest proiect CryptoDATA colaboreaza atat cu compania romaneasca Autonomous Flight Technology cat si cu companiile americane Momentus si SpaceX.

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain. Una dintre cele mai inovative invenții este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop. Aceste dispozitive sunt la momentul actual unele dintre cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea device-urilor este oferita de cheia fizică de criptare ce este deținută de utilizator, oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectura blockchain.  “Proiectul GLOBAR reprezinta cel mai important asset al companiei noastre. Acest ecosistem este de fapt o rețea descentralizata de comunicare securizata prin tehnologia blockchain. Pe scurt reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări. Punctul forte al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Această tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone și WHIM Laptop. Până în prezent acest protocol nu a avut nicio breșă de securitate. Din acest motiv, dorim să construim o rețea globală, care să aibă la bază acest protocol. Lansarea balonului am făcut-o în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteza de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele în Februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbita joasă a pământului (L.E.O).  Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR va oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitatea în domeniul comunicațiilor și transferului de date“, susține Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA.

Tag-uri: spaceX , satelit

Vizualizari: 817

Comentarii

1 comentarii

Gigel Șosetă

Acum 3 săptămâni

WAW, ce natiune avansata suntem! Il trimit in spatiu cu vaca sau cu iapa?!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus