Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, va fi adusă în ţară după ce a fost prinsă în Italia

Alina Bica, fosta şefă a DIICOT, va fi adusă în ţară după ce a fost prinsă în Italia

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica va fi adusă în ţară după ce a fost prinsă în Italia, vineri seară, fiind dată în urmărire de poliţie, potrivit conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Şeful IGPR, Liviu Vasilescu, a declarat, vineri seară, că Alina Bica şi un alt urmărit internaţional, Ioan Bene, au fost depistaţi pe teritoriul Italiei, în urma cooperării poliţieneşti dintre cele două state.

"În această seară (...), au fost depistaţi de colegii noştri, pe teritoriul Italiei, doi urmăriţi internaţional: Alina Bica Mihaela, urmărită internaţional cu mandat european pentru infracţiunea de favorizarea infractorului, condamnată la patru ani la închisoare, şi Bene Ioan, urmărit internaţional cu mandat european de arestare, fiind condamnat la şase ani şi două luni pentru evaziune fiscală, fals şi înscrisuri şi uz de fals. În acest moment cei doi sunt în custodia colegilor din Italia. (...) Este doar o chestiune de timp până când îi vom aduce acasă", a afirmat Vasilescu, citat de Agerpres.

Fosta şefă a DIICOT a fost dată în urmărire deoarece se sustrăgea "punerii în aplicare a mandatului de executare a pedepsei închisorii", după ce a fost condamnată definitiv, în noiembrie 2019, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 4 ani de detenţie cu executare într-un dosar în care a fost acuzată de DNA că l-a favorizat pe omul de afaceri Ovidiu Tender.

Alina Bica apărea pe site-ul IGPR la secţiunea "Persoane urmărite", ea fiind plecată în Costa Rica.

Omul de afaceri Ioan Bene a fost dat în urmărire în ianuarie 2018, după ce Curtea de Apel Cluj l-a condamnat la închisoare cu executare în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu şi trebuia să fie depus la Penitenciarul Gherla. 

foto b1.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 2215

Comentarii

2 comentarii

Dan2 Cp

Acum 3 ani

ordinul lui kovesi fuse ezecutat sper ca ts sa nu taie comentariul
Raspunde

Kokos 1

Acum 3 ani

Bravo , hai ca incet , incet , toti mafiotii ajung acolo unde le e locul.Mai sunt vreo cativa care urmeaza , in frunte cu sebi ghita .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus