Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Externat din spital, când încă era infectat cu Covid-19: ”eu spun, în șoaptă, că nu există coronavirus”. Răspunsul medicilor

Externat din spital, când încă era infectat cu Covid-19: ”eu spun, în șoaptă, că nu există coronavirus”. Răspunsul medicilor

Externat la cerere după zece zile de spitalizare, deși era în continuare infectat cu SARS-CoV-2, Nicolae Hîndorean face parte din cei care neagă pericolul Covid-19. Chiar dacă soția și socrul i-au rămas internați, chiar dacă soacra a ajuns la ATI, sibianul face parte din cei care își cer dreptul de a spune că ”nu există coronavirus, e doar o simplă răceală”. Argumentele aplicate ale medicilor nu îl conving, la fel cum nu îi ridică vreo teamă deosebită nici numărul în creștere a noilor infectați descoperiți.

”În Poiana Sibiului noi ne încălzim cu lemne. Și în ziua aceea de luni ne-a fost adusă o mașină cu lemne și nu că am lucrat și eu, dar am mai ieșit pe la oameni. Și au fost niște curenți de aer și cred că am făcut o viroză. A doua zi, deja, nu mă simțeam bine. Aș vrea să sesizați nuanța: «parcă» mă durea capul, «parcă» mă dureau mușchii. A trecut marți, iar miercuri «parcă» mă durea mai tare. Am luat un antibiotic și un paracetamol dimineața și seara, până joi dimineața. Vineri, deja, parcă nici soției nu îi era chiar bine. Toate erau însoțite de gândul acesta, că poate e vorba și de altceva, de coronavirus, căci cred că toată lumea se gândește acum la asta. Da, ne era teamă, că suntem infectați”, își începe Nicolae Hîndorean povestea. La 57 de ani, pe lângă profesia sa, Nicolae Hîndorean este și cantor bisericesc. Iar cum preotul din sat, confirmat de asemenea cu Covid-19, îl declarase ”contact direct”, cantorul bisericesc, soția sa și cei doi socri cu care locuiesc în aceeași curte erau deja în autoizolare de o săptămână când au apărut primele semne puse pe seama unei viroze.

După o altă săptămână de la aceste ”parcă” semne de boală, însoțite de o ușoară stare febrilă, soții Hîndorean au apelat, telefonic, la medicul de familie din sat. ”Nici atunci nu am ieșit din casă, am apelat la băiatul nostru, care este profesor de matematică, să ne scoată tratamentul pe care l-am primit atunci. Doar că simțeam nevoia să avem și o a doua opinie, mai ales că soacra mea, pe care o iubesc și o stimez enorm, are și niște probleme mai vechi de sănătate. Așa am decis să mergem toți patru la Sibiu, la Urgențe. Mai întâi mi-am dus soția și socrii, apoi m-am întors să las mașina la fată, în Valea Aurie, am lăsat cheia în cutia poștală și m-am întors cu un taxi la spital. Am făcut-o din proprie inițiativă, nu doar pentru noi, ci din drag pentru toți ceilalți”, își continuă bărbatul povestea. Vrea să o facă publică deoarece consideră că celor ca el nu le este suficient ascultată opinia. Și deoarece celor ca el li se spune ”pericol public”, deoarece contestă pericolul actualei pandemii și a decis să se externeze chiar când încă mai era infectat.

”Cu atâtea medicamente, cum să nu intri într-o anumită stare?”

Protocolul stabilit pentru cazuri cu suspiciune de Covid-19 a fost aplicat integral, astfel că toți cei patru au fost trecuți printr-o paletă largă de analize, radiografii, consulturi. ”Aproape 60 de analize și, cum aveam să văd mai târziu, toate mi-au ieșit foarte bine. Apoi ni s-a făcut testul pentru Covid-19, după care am fost duși în zona de triere”. Confirmați ca fiind infectați cu Covid-19, cei patru au fost internați în același salon. ”De miercuri (deci la zece zile de la primele simptome – n.r.) am trecut pe pastile, perfuzii și câte și mai câte. Eu am primit cele mai puține medicamente. Asta în condițiile în care, de exemplu, mi s-au administrat 48 de pastile de Kaletra. Știți ce medicament e acesta, nu? Se folosește și la HIV. Am mai primit și Anxiar, dar și o pastilă de somn, după ce am zis că nu prea mă odihneam. Și nu era normal să se întâmple asta, adică să nu pot să dorm în condițiile date? Ce aș vrea să subliniez: eu am primit tot tratamentul acesta în condițiile în care nu am avut niciun simptom. Cu excepția primei zile, la internare, când am avut aproape 38 febră, nu am mai avut nimic. Atunci, pentru ce am primit atâtea medicamente? Ceilalți au primit și mai multe, căci tratamentul a fost personalizat”, sunt semnele de întrebare pe care și le ridică bărbatul pentru a arăta că, de fapt, nici medicii nu știu cum să acționeze în fața noului coronavirus. Cu actele medicale în mână înspre care arată către lista lungă de medicamente administrate, cu un discurs și cu argumente la care s-a gândit mult, Nicolae Hîndorean consideră că experiența empirică a bolii i-a furnizat suficiente informații pentru a-și forma convingeri clare despre Covid-19.

Faptul că i-au fost administrate multe medicamente este, pentru Nicolae Hîndorean, semn al incertitudinii în ce privește cunoștințele despre Covid-19

Teoria sa proprie se bazează și pe informațiile culese de la preotul din sat, de exemplu, internat la Spitalul de Pneumoftiziologie tot ca urmare a infectării cu Covid-19. ”Și el și soția sa s-au dus la Urgențe, la fel ca noi, și acolo i s-a descoperit virusului. Și lui i s-au dat o grămadă de medicamente, care nu au cum să nu aibă și efecte secundare, care să îți inducă o anumită stare. Cum să nu reacționeze corpul la atâtea pastile? La fel, după zece zile nici el nu a mai primit niciun medicament. Ca și mine, căci și eu mă simțeam foarte bine. Dar ce trebuie să fac acasă, a întrebat. Nimic, i s-a spus, la fel ca și mie”. 

Externat chiar și cu Covid-19

În Italia, cei asimptomatici nu sunt internați, ci lăsați acasă, în izolare. Este un exemplu de abordare diferită a chestiunii pandemiei de Covid-19, pe care Nicolae Hîndorean o folosește în construirea opiniei sale pentru a arăta că, de fapt, specialiștii nu știu cum să abordeze noul coronavirus.

Tocmai de aceea justifică Nicolae Hîndorean, după mai multe zile de tratamet a început inclusiv să ridice tonul la personalul medical căruia îi cerea să fie externat, deoarece se simte bine. A apărut decizia Curții Constituționale și, prin urmare, în a zecea zi de la internare a fost lăsat să meargă acasă. Testul RT-PCR făcut înainte de externare arăta că este în continuare infectat. ”Pacientul se externează la cerere, fiind SARS-CoV-2 pozitiv în momentul externării, invocând ordinul MS 505/2020, ce permite externarea pacienților cu o formă ușoară la zece zile de la confirmare. Se recomandă izolare și monitorizare prin medicul de familie încă patru zile de la externare”, au scris medicii sibieni în scrisoarea medicală. Sâmbătă, 4 iulie 2020, Nicolae Hîndorean a mers acasă fără soție și socri, care au rămas internați. După patru zile de izolare, Hîndorean a revenit la Sibiu, a cumpărat flori pentru soție în așteptarea eventualei externări, s-a întâlnit cu lume pentru a-și spune povestea. A purtat mască doar acolo unde i s-a cerut. ”Nouă nu ni se mai spune oameni, ni se spune «pericol public». Pentru ce ne denumesc unii așa, din moment ce nu au trecut prin experiența noastră?”. În cele patru zile cât a stat izolat după externare, Hîndorean spune că nu a fost căutat de reprezentanții niciunei instituții.

Referitor la faptul că ar fi putut sau ar putea transmite și altora virusul, bărbatul din Poiana Sibiului este iarăși calm. ”Eu sunt sigur sută la sută că e vorba de o ușoară viroză. Tocmai de aceea, după toată povestea aceasta mi-am îmbrățișat și fata. Mesajul e atât de simplu încât nu mă crede nimeni, pentru că ceea ce spun eu duce la ideea că nu există coronavirus. Eu am probat pe pielea mea. E o simplă răceală. Am ajuns să vorbesc în șoaptă despre un adevăr pe care l-am constat pe pielea mea”, propovăduiește Nicolae Hîndorean. Recunoaște că nu are studii medicale, dar ridică semne de întrebare și asupra medicilor în ceea ce privește modul în care se poziționează față de această boală nouă. ”Au siguranța că ceea ce fac, fac bine? Au conștiința împăcată?”.

Cele trei decese despre care știe că au fost puse, în satul său, pe seama Covid-19 spune că au fost generate în contextul unor altele boli grave. ”Le mai lipsea doar o scânteie, iar aceea a fost covid-ul”.

Nicolae Hîndorean este de părere că specialiștii din toată lumea ”bâlbâie”. În urma experienței internării, el este convins de acest lucru

Pe de altă parte, Nicolae Hîndorean o are alături pe soția sa care îl contrazice, care se teme de eventuale efecte secundare. ”Gândul acesta a ajuns să domine lumea. Doctorii aceștia, inclusiv cei la care am fost eu, sunt foarte bine pregătiți pentru ceea ce au făcut deja o viață întreagă. Dar acum, bâjbâie, «hai să încercăm cu asta», «hai să încercăm și cu asta». Eu am încredere deplină în ei, dar doar pentru ceea ce au făcut până acum. Da, trebuie să ascultăm specialiștii. Și, într-adevăr, eu sunt un nimeni față de lumea medicală, dar eu vă spun doar ceea ce am trăit eu. De ce să spun altceva și de ce să nu spun?”.

Nici chiar terapia intensivă...

Pentru Nicolae Hîndorean nici cazurile care ajung la ATI nu sunt un motiv de speriat. Iar în argumentația sa aduce exemplul soacrei sale. ”După șapte zile de stat în salon, soacra mea a început să aibă probleme de respirație. I s-a adus inițial o mască cu oxigen. Dar problemele acesta cu respirația au apărut în contextul în care era foarte cald, stăteam cu toate geamurile deschise de se făcea un curent la noi în salon... Prin urmare, în condițiile alea, era normal să respiri mai greu, mai ales că soacra are și o semi-pareză. După câteva ore, medicii au considerat că nu e de ajuns acea mască, prin urmare au mutat-o în secția de Infecțioase, unde spuneau că au condiții mai bune. De aici au mutat-o la ATI, de unde avem vești doar prin intermediari, căci nu putem lua legătura cu ea. Am înțeles că îi e când mai bine, când mai rău”, descrie Hîndorean situația.

”După părerea mea, Covid-ul înseamnă o mică răceală, cu tot ce înseamnă răceala aceasta”, Nicolae Hîndorean

Discuțiile despre două tulpini, despre o versiune mai agresivă și una mai blândă, sunt irelevante pentru Nicolae Hîndorean. ”Tot ceea ce se întâmplă pe plan mondial este o mare bâjbâială din partea celor de la care noi avem pretenția că știu mai multe, dar de fapt nu știu. Parcă sunt lucruri desprinse din Kafka. Cei care ar trebui să aibă curajul să spună adevărul nu o fac. Până când ceilalți nu o să fie în postura mea nu pot vorbi. Uitați-vă la emisiunile care se fac cu doctori pe subiectul acesta, uitați-vă cât sunt de crispați să nu spună ceva ce i-ar putea cataloga în ochii majorității drept «nebuni». Pentru că apropiații mei, când le spun părerea mea, asta cred despre mine. Că sunt nebun. Doar că nu mi-o spun în față”, arată Hîndorean. Cum lui – care a trecut prin experiența Covid-19 – lucrurile nu i se par clar, așa nu li se par nici specialiștilor, care nu au curajul să recunoască asta, este una din ideile pe care sibianul din Poiană le promovează.

”Eu spun simplu și clar: nu spun că nu există, dar înseamnă o gripă sau o răceală ușoară”, arată Hîndorean, nemulțumit de faptul că până acum au fost mediatizate doar cazurile grave, considerate de el prea puțin relevante. ”Eu nu pot să spun ce au simțit ceilalți, dar eu am stat și lângă soția, și lângă socrul meu, deci cam știu cum s-a manifestat și la alții”.

Medicii: ”în absența tratamentului, ar fi evoluat spre agravare sau chiar deces”

Nicolae Hîndorean este doar una dintre vocile care, în aceste zile, își asumă o poziție față de Covid-19 considerată a dăuna amplu comunităților, prin faptul că minimizează pericolul SARS-CoV-2. Tocmai de aceea am solicitat medicilor sibieni un punct de vedere aplicat, pornind chiar de la argumentele invocate de Hîndorean. Ne-a răspuns detaliat conferențiar universitar dr. Victoria Bîrluțiu, cea care conduce din postura de medic-șef Secția de Boli Infecțioase a Județeanului sibian.

”Îi mulțumim domnului la care faceți referire, pentru acceptul de a-l trata pe dânsul împreună cu familia, de Covid-19. Gravitatea bolii nu rezidă din elementele minime pe care le sugerează - pacienții pot dezvolta forme severe de boală și fără febră, asociate suferinței pulmonare sau răspunsului excesiv în apărare al organismului. Conform radiografiei pe care pacientul o are consemnată în biletul de externare, acesta avea pneumonie difuză bilateral, situație care nu se întâlnește într-o formă banală de boală și care, în absența tratamentului, ar fi evoluat spre agravare sau chiar deces”, este replica medicului sibian, referitor la ”cazul ușor” prin care Hîndorean susține că l-a traversat. 

”Conform clasificării europene, este vorba de un caz moderat de boală. Din analizele efectuate, se regăsesc valori peste normal ale proteinei C reactive, VSH, fibrinogenului care arată o reacție inflamatorie importantă din partea organismului, în evoluția COVID-19, un exces de reacție din partea organismului fiind la risc de a agrava boala mai mult decât virusul însuși. De asemenea, prezența unui număr scăzut de leucocite, un număr mic de limfocite, semn al unei apărări afectate de virus. Absența simptomelor după internare, este consecința răspunsului prompt la terapie și nu a autolimitării bolii. Referitor la "excesul" de medicamente primite, există un protocol național elaborat de specialiștii în Boli Infecțioase, apărut în Monitorul Oficial al României, partea I nr.432/22.05.2020, în care este consemnată durata administrării de Kaletra, de 10 zile - 14 zile acolo unde este necesar să se prelungească, doza zilnică fiind de 2x2 tablete. Toate tratamentele utilizate (Kaletra, Hidroxiclorochină, medicația imunomodulatoare) sunt consemnate în Monitorul Oficial. În consecință pacientul a primit tratamentul stipulat în protocolul național, chiar dacă este tentat să compare terapia sa cu a altui pacient, consider că nu este nevoie să explicăm noi tratamentele altor spitale, ci corectitudinea noastră. Tratamentul cu Anxiar a fost recomandat de medicul psihiatru, dintr-o tabletă primind jumătate de două ori pe zi, restul se aruncă”, detaliază cu răbdare dr. Bîrluțiu.

Dr. Victoria Bîrluțiu

Modul în care specialiștii decid să administreze pandemia, faptul că în alte țări se procedează altfel sunt detalii care nu ar trebui să știrbească încrederea în medici. ”Fac apel la memoria pacientului, care nu a fost asimptomatic, a venit după o săptămână de evoluție împreună cu familia, comparația cu asimptomaticii din Italia nefiind rațională. La externarea pacientului la cerere, conform Ordinului MS 555/2020, cu completările ulterioare, se precizează exact ce am făcut și noi - pacientul este externat, se anunță medicul de familie care îl va supraveghea în următoarele patru zile prin telemedicină, nefiind stipulat niciun mod de reevaluare a pacientului din punct de vedere virusologic (întrebați forurile competente). Dacă este o simplă răceală, de ce unul din membrii familiei este grav, în Terapie Intensivă? Am aprecia faptul că ați avea încredere că noi v-am tratat bine și că nu ați fi defăimător la adresa unor oameni care se sacrifică pentru sănătatea populație sibiene din luna martie, zi de zi la datorie”, mai rezumă dr. Victoria Bîrluțiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 20269

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

21 comentarii

Kokos 1

Acum 3 ani

Domnul acesta e un inteligent asimptomatic . Pe buna dreptate e numit pericol social.Pai asta si-a lasat masina la fiica si s-a dus la spital cu taxiul??? Wtf??? Daca printre pacientii infectati din Sibiu este si un taximetrist , n-are decat sa-l dea in judecata pe tembelul asta!Si dupa ce-a plecat din spital nevindecat iarasi s-a plimbat prin oras si a purtat masca doar acolo unde i s-a cerut! Pai idiotul asta merita un dosar penal!
Raspunde

Vivi Dragan

Acum 3 ani

Din cauza unor *** ca acesta care desi stie ca e bolnav umbla cu taxi si se plimba prin Sibiu fara masca riscand sa imbolnaveasca lumea am ajuns unde suntem cu aproape 2000 de morti. Stai bai **** izolat ca imbolnavesti oameni nevinovati.

Raspunde

INCIUCIUNA ROSIE

Acum 3 ani

Rusine turnu sfatului ca promovati acesti inepti..
Raspunde

Nonick .

Acum 3 ani

Sper sincer sa ajunga la puscarie acest individ. A luat taxiul pana la spital? S-a imbratisat cu oameni cand era inca pozitiv? Zdup.
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 3 ani

@TurnulSfatului stop making stupid people famous. "Jurnalism" a ala @TurnulSfatului. Un idiot cu virusul Wuhan se plimba liber pe strada. "Jurnalistii" de la TurnulSfatului "ce ar fi sa-i luam in interviu?" @TurnulSfatului trebuia sa-i confirmatia teoria dobitocului, luand in brate si pupandu-l. Imi sa vine sa vomit de "jurnalistu" lu' peste prajit. Sa va fie rusine.
Raspunde

Un Cisnãdian

Acum 3 ani

Este incredibil cât de inepti pot sa fie unii oameni: el, cantorul satului, probabil cu studii de medicina facute in Viena (incerc sa fiu putin ironic) , spune ca i se parea ca a luat o viroza, dupa care din proprie initiativa a luat UN antibiotic !!! El nu face diferenta intre infectia virala, care nu se trateaza cu antibiotice si infectia bacteriana - pentru care de fapt sunt concepute antibioticele. Si pe langa asta antibioticele se iau dupa un tratament f bine stabilit de catre un doctor, la ore fixe ...s.a.m.d., deci nicidecum dupa bunul plac. Dar el, bineinteles ca tine neaparatsa isi dea cu parerea ca acest coronavirus nu exista! Daca aveti putina coloana vertebrala, va rog nu ascultati asemenea oameni incapabili! @ Turnul sfatului - va rog sa stergeti acest articol, nu de alta, dar chiar cred ca exista mai multe specimene de genul asta care ar putea sa-i creada aiurelile ! Va multumesc!
Raspunde

Marcel Ioan

Acum 3 ani

Este insusi portretul ANALFABETULUI FUNCTIONAL in vremuri de pandemie. El nu e medic, nu stie ce fac medicamentele, nu stie sa citeasca radiografia dar STIE ca nu e decat o viroza. Pericol public, nu ai cum sa il definesti altfel. Daca i-a spus preotul ca nu e nimic inseamna ca e adevarat! Tulai !!
Raspunde

Klaus SB

Acum 3 ani

Autoritatile locale ar trebui sa se autosesizeze si sa il tina sub urmarire pe acest pericol. La fel ar trebui sa se procedeze cu toti cei externati si pe care in mananca undeva sa umble prin oras in loc sa stea naibii acasa... Arsi cu amenda zdravana, inchisi cu forta si pusi sa plateasca tratamentul lor si a inca 10-20 de persoane.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

pe ce baza? sunteti incredibil de scarbosi astia care va luati de cei care au vrut externare. ii considerati din start rau-voitori care o sa se si apuce de umblat pe strazi. voua v-ar placea atat de mult sa stati in spital daca va simtiti bine? mie in niciun caz.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Viorel Popescu

Acum 3 ani

Are dreptate omul !!! Totul este o mascarada internationala ! Nu vedeti ca de 6 luni se moare doar de COVID, prea putin mai mor de moarte naturala sau alte diagnostice, este doar o raceala mai contagioasa si nimic mai mult. Sunt interese mari sa ne trieze, suntem prea multi pe pamant, asa ca cei inteligenti inteleg ce spun.... cei care nu cred sa stea izolati in case si sa astepte ce .... ? vaccin ? medicatie ? Noroc bun ! Toti vom trece mai devreme sau mai tarziu prin acest COVID.... dar nicidecum nu trebuie sa ne fie frica de moarte ca nu se moare asa usor.... mor cei care au afectiuni grave si nimik mai mult sau cei care sufera de ceva si nu stiu..... asa ca terminati oameni buni cu propaganada asta .... COVID - CORONAVIRUS, stiu persoane de 70 ani care au avut si nu au murit.... au avut forme usoare pt. ca erau sanatosi.... si au trecut cu bine dupa o saptamana..... Nu va fie frica !!! Ce ne este scris asa se va intampla !
Raspunde

ACID -*-

Acum 3 ani

Nu ți se pare suspect că acum ai 21 voturi NU la 5 DA? Chiar toți-s proști și doar tu cu alți 5 deștepți?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Si eu Catarama Viorel in focar

Acum 3 ani

Voi sunteti spalati pe creier de Arahat si Vela si Orban . Desteapta-te Romane !
Raspunde

Toma Toma

Acum 3 ani

Da,pentru a i se respecta drepturile,a fost externat pe semnatura!Asa a decis CCR!Noua,insa,care nu avem aceasta boala si vrem sa traim,de ce nu ne respecta nimeni drepturile?Poate ca pana astazi acest individ a infestat zeci de oameni nevinovati.Ei ce vina au?
Raspunde

George No

Acum 3 ani

Ar trebui pusi sa semneze un formular, toti cei care sunt bolnavi si neaga boala, atunci cand sunt internati, apoi sa fie izolati si lasati sa moara, fara tratament. Ca nu ai nevoie de tratament pentru ceva ce nu exista. Astfel, ar scadea costurile si s-ar curata specia de gonoaie.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Oigo Kukuruku

Acum 3 ani

@george no pai si atunci pt ce au mai platit asigurari de sanatate?
Raspunde

Preacuviosul Pandemie

Acum 3 ani

Doar in Romania, care seamana tot mai mult cu un Iran ortodox, se mai poate asa ceva: in sec. XXI un popa stabileste ca boala nu exista si turma iubitoare de ciolane vechi crede! E nevoie de educatie, de lumina, nu de luminari si tamiie! Nicio boala nu poate fi vindecata de sfinti, icoane si ciolane. Cine nu crede asta, sa mearga sa se trateze cu popi, la biserica, nu la spital, cu medici! Si va ajunge sigur la loc cu verdeata!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigel Pandemie

Acum 3 ani

Suntem foarte multi care stim adevarul, dovedit de timp deja. De la alte comentarii pe subiect ma abtin. Imi place ferocitatea unora 'sanatosi', mereu detinatori ai adevarului absolut, in general cam in toate subiectele
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan Retro

Acum 3 ani

Saracu om si-a spus si el parerea dupa experienta cu boala.Nu stiu daca are dreptate dar nici sa-l contrazic nu pot.Dar mai stiu din carti ca acest virus si alti peste 200 a fost descoperit de mult timp de cand cu microscoapele electronice.Pe langa virusul gripal acesti virusi se hranesc cu mucusul pe care organismul unui om il elimina atunci cand este intoxicat.Cred ca oamenii trebuie sa fie mai atenti la ce introduc in organism decat ce exprima pe cl.orala.
Raspunde

Serbu Gheorghe

Acum 3 ani

Eroare gravă a Ziariștilor . Acest individ trebuia făcut praf , nu lăsat sa-și debiteze inepțiile ! Pentru câțiva cititori in plus ? Păcat !
Raspunde

Sibian Sibian

Acum 3 ani

Și dacă ai fi tu unul din cei care suferă de o boală gravă ti-ar fi totuna ca unul din cel mai sus menționat sau unul ca tine care nu are nici cel mai mic respect pentru alții după cum se vede sa umble pe strada si sa te puna in pericol. As avea o rugăminte pentru tine si cei ca tine: daca va îmbolnăviti stati acasă si tratati-va cu leacuri babesti si lăsați paturile în spital libere pentru nevinovati care nu se pot apăra de inconștienții care vad conspirații peste tot. Este mai usor sa spui ca nu exista decat sa respecți câteva reguli de bun simt. De parca milioanele de oameni care s-au îmbolnăvit se prefac.
Raspunde

Mircea Sibian

Acum 3 ani

Ok, asadar omul a fost sanatos si a ramas sanatos si dupa externare - daca murea sunt convins ca era sarbatoare deja. 1. Omul e sanatos... 2. In spital a luat pastile cu pumnul... 3. A folosit mecanisme legale pentru a intrerupe ceva ce el considera inutil si daunator sanatatii lui... 4. Si-a vazut de viata... 5. Un investigator s-a documentat si a formulat un articol in media, ceea ce citim si la ce raspundem cu totii acum... Eu consider ca a facut 2 chestii romanesti: 1. Plimbarea cu taxiul pentru a economisii bani e de-a dreptul penibila - putea gasi cu usurinta un loc public de parcare. 2. A acceptat sa ia pastile "cu pumnul" fara sa stie de ce le ia - de admirat ca dupa cateva zile s-a documentat si a intrerupt acele tratamente concomitente multiple. Trebuie sa recunosc ca scriu acest comentariu ca raspuns la comentariile de inainte. Asadar: Ce vi se pare atat de revoltator, oameni (ne) buni, incat nu va puteti formula ideile intr-o maniera civilizata?! Vi se pare ca aveti mai multa dreptate daca adaugati note de abuz si injurii ideilor Dvs?! Din fericire inca putem decide asupra tratamentului primit si avem libertate de miscare si exprimare. Respect Turnu Sfatului, Traian Deleanu, precum si tuturor oamenilor civilizati ce stiu sa formuleze opinii corecte, informate. ... Sa nu uitam ca Ministerul Sanatatii nu a emis nici un act normativ prin care sa accepte ori sa declare nici un fel de situatie exceptionala ori de pandemie... Sa nu uitam ca din Martie pana acum, in Iulie, Romania inregistreaza cca 2000 de victime covid - la o populatie de cca 20 milioane - in timp ce afectiuni precum cancer, gripa sezoniera, cardiovasculare, de ce nu, chiar si accidentele rutiere nu mai provoaca victime in Romania. Sa nu uitam ca nu exista nici o victima din randul urmatoarelor profesii: taximetristi, cadre medicale, gunoieri, politistie, jandarmerie, agenti comerciali, constructii si altele. Adica da, in constructii nu exista covid; ei nu au timp de asa ceva - nu s-a intrerupt activitatea NICI O ZI si nu au luat nici un fel de masuri de protectie impotriva acestei pandemii media. . Daca vrei sa faci parte din statistici n-ai decat sa accepti tratament de 40-70 de pastile pe zi cand esti asimptomatic: in cateva zile cu siguranta vei avea tot felul de simtome si poate reusesti sa iti dereglezi ceva serios in organism si ajuti la incrementarea totalului de victime covid. Ai sansa sa fii unul din sarmanii ~ 2000 care au cazut victime acestei pandemii media. Daca crezi ca iti face bine, da-i inainte, dar nu ai dreptul sa ataci si sa calomniezi oameni care au opinii diferite de ale tale. Mi se pare atat de elementar, dar vad ca e uluitor de complicat pentru unii dintre noi. . Sa nu uitam ca este legal sa hotarasti asupra propriei persoane. Orice alte opinii / injurii / amenintari intra in contradictie directa cu Drepturile Omului... si impotriva unora se poate chiar actiona in instanta. Na, serios. Chiar se poate. La fel cum omul asta a avut dreptul sa faca cum a cuvenit si nu l-a luat militia la "zdup", cum ar vrea unii din acesti comentatori curajosi... . Parasiti turma...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus