Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
11°C

Protecția Consumatorului Sibiu: ”pe baza unei fotografii nu putem aplica sancțiuni”

Protecția Consumatorului Sibiu: ”pe baza unei fotografii nu putem aplica sancțiuni”

La 20 de zile de la o sesizare făcută pe subiectul unui transport de carne care nu părea să respecte regulile de igienă, Protecția Consumatorului Sibiu anunță că sesizarea ”a fost concluzionată neîntemeiată”.

Sesizarea în discuție este, de fapt, o solicitare de declarații formulată de reporterul Turnul Sfatului ca urmare a distribuirii unor fotografii surprinse în Tălmaciu în ziua de 16 iunie 2020. În imagini este surprins momentul în care dintr-un camion al Mânzat Prod era descărcată carne pentru aprovizionarea magazinelor din apropiere. Câteva carcase de porc sunt așezate direct pe podeaua camionului, iar cel care a realizat fotografiile arăta că în camion era plin de muște.

Inspectorii Comisariatului județean pentru Protecția Consumatorului arată că, drept urmare a cererii de informații trimisă de Turnul Sfatului, la Mânzat Prod a fost realizat un control. ”Cu privire la reclamația dumneavoastră (...) vă comunicăm că aceasta a fost concluzionată neîntemeiată. Nu am constatat abateri la data controlului, iar pe baza unei fotografii nu putem aplica sancțiuni contravenționale”, răspund inspectorii CJPC Sibiu la întrebarea ”care sunt neregulile care pot fi stabilite din imagini și care ar putea fi sancțiunile aplicate”.

Referitor la recomandările pe care CJPC le are de făcut sibienilor care surprind situații precum cea de la Tălmaciu, inspectorii îi îndeamnă ”să facă o sesizare către Protecția Consumatorului, care va demara control la operatorul economic respectiv. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și vă asigurăm că Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului supraveghează permanent piața în scopul apărării drepturilor și intereselor legitime ale consumatorilor”, se mai arată în adresa semnată de Amalia Cindrea, comisar șef adjunct, și întocmită de comisarul Arsenie Andre.

Citește și Carne de porc trântită pe jos înainte de a fi dusă în magazine: ”și noi vorbim de virus”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 6047

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus