Luni,
17.01.2022
Innorat
Acum
2°C

Regulile primului mare festival din Piața Mare în pandemie. „Purtarea măștii este obligatorie”

Regulile primului mare festival din Piața Mare în pandemie. „Purtarea măștii este obligatorie”

Festivalul „Cântecele Munților” va avea loc în perioada 31 iulie-2 august, în Piața Mare din Sibiu. Organizat cu avizul Direcției de Sănătate Publică, evenimentul trebuie să respecte mai multe reguli pentru evitarea răspândirii infecțiilor cu COVID-19, la fel și publicul.

Pentru spectacolele programate în Piața Mare din Sibiu vineri 31 iulie, sâmbătă 1 august și duminică 2 august, începând cu ora 19, se vor implementa mai multe măsuri, transmite Silvia Macrea, organizator.

„Trebuie să respectăm toate măsurile ce privesc sănătatea și siguranța noastră. Vrem să ne bucurăm de evenimente culturale alături de dumneavoastră, publicul nostru drag ce ne-ați fost mereu alături. Dar trebuie să fim în siguranță! Tocmai de aceea, pentru cei care nu pot fi în Piața Mare din Sibiu, vă invităm să urmăriți  transmisiunile live de pe facebook și transmisiunile de la tv, pentru că spectacolele din festival vor fi înregistrate pentru difuzare ulterioară la televiziune națională. Doar cu grijă pentru semenii noștri, ne vom putea întâlni, în anii care vin, în Piața Mare, din nou în număr mare”, adaugă Silvia Macrea.

- Perimetrul de desfășurare a festivalului va fi delimitat cu garduri de protecție, iar scaunele pentru spectatori vor fi amplasate la o distanță de 2 metri. Locurile disponibile sunt limitate.

- Accesul publicului la spectacole se va face numai pe bază de invitație. Invitațiile, distribuite în regim gratuit, se vor ridica nominal de la Sala Transilvania, luni 27 iulie, marți 28 iulie, și miercuri 29 iulie 2020, între orele 16.00-19.00, cu respectarea tuturor normelor privind distanțarea socială.

- Invitațiile vor fi însoțite de Declarația pe propria răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19, ce trebuie completată de fiecare spectator și predată organizatorilor la momentul accesului în perimetrul festivalului.

- Accesul publicului la spectacole se face între orele 17.30-18.45, pe 4 intrări delimitate în Piața Mare din Sibiu: Intrarea A (Punct de reper Primăria Municipiului Sibiu), Intrarea B (Punct de reper Muzeul Național Brukenthal - Casa Albastră), Intrarea C (Punct de reper str. Nicolae Bălcescu), Intrarea D (Punct de reper str. Gen. Magheru).

- Pentru a evita aglomerația, accesul se va face pe Intrarea menționată în invitația predată fiecărui  spectator.

- La punctul de Intrare, fiecărui spectator i se va măsura temperatura cu termometre non-contact și nu se va permite accesul persoanelor simptomatice care prezintă tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală modificată, sau accesul celor care au temperatura mai mare de 37,3°C.

- Fiecare spectator va primi o brățară de acces, valabilă pentru seara respectivă.

- Prin participare, spectatorii își asumă responsabilitatea că vor urma îndrumările organizatorilor pentru a se putea bucura de festival în deplină siguranță.

- Purtarea măștii este obligatorie.

- Distanțarea socială este obligatorie.

- Dezinfectarea mâinilor în spațiile special amenajate este obligatorie.

În ceea ce privește accesul artiștilor în backstage, acesta se va face pe intrări separate de ale spectatorilor. De asemenea, vor fi respectate toate măsurile privind triajul, completarea Declarației pe propria răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu COVID-19, purtarea măștii, distanțarea socială și dezinfectarea mâinilor.

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Silviu Silviu

Acum 1 an

Mare mare greseala! Nu inteleg cum Primaria accepta asa ceva. Chiar nu putem renunta anul asta la spectacole si competitii sportive? Cei mai in varsta trebuie sa se protejeze mai mult, cei tineri au viata inainte (daca trecem cu bine de incercarea asta!). Putem fiecare face cateva sacrificii intr-un an cumplit.
Raspunde

Sigur ca da Sibian

Acum 1 an

Stati in casa, NU riscati aiurea, fiti responsabili ca misuna covidutul printre noi
Raspunde

Dan2 Cp

Acum 1 an

daca stam in casa la vot cine merge? sts cu sri ? sau ne da hirtie fdgr cu pnlpdl ca stia sint NUMITZII?
Raspunde

Mini Me

Acum 1 an

Bine ca am fost tinuti in izolare ( cu adeverinta ) la 3-400 de cazuri si acum la aproape 1200 de cazuri nu are nimeni treaba...Practic am stat degeaba in casa, pt ca tot aici s-a ajuns. Si va fi si mai rau. Nu trebuiau deschise terasele, nu trebuia deschis litoralul. Daca mai stateam o luna cu adeverinte atunci cand cazurile erau sub 200 ar fi fost perfect. Dar toti latra ca li se iau drepturile, ca nu pot fi tinuti in spitale cu forta daca sunt bolnavi. Pt ca romanii cred ca au intai drepturi si pe urma (poate) obligatii. La ce iti mai folosesc drepturile daca mori sau te infectezi si ramai pe urma cu efecte secundare :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus