Miercuri,
16.06.2021
Cer Senin
Acum
16°C

O tânără din Sibiu realizează genți și coșuri din iută. „Sunt ecologice și biodegradabile”

O tânără din Sibiu realizează genți și coșuri din iută. „Sunt ecologice și biodegradabile”

Tatiana Niță și-a găsit pasiunea la 27 de ani, după ani de căutări fără succes. Atunci când a intrat în concediul de creștere a copilului, având mult timp la dispoziție, a început să caute cu și mai multă determinare o ocupație care să îi aducă bucurie – așa a descoperit plăcerea de a împleti coșuri și genți din iută. 

Tânăra mămică este absolventă a Facultății de Ingineria produselor alimentare, studii pe care le-a urmat la Sibiu. Acum este în concediul de creștere a copilului și tot timpul pe care micuța îl petrece dormind ea îl dedică acestor creații din iută și sfoară.

„Pentru mine nu este doar un hobby. Mi-aș dori să fie și o sursă de inspirație pentru multe mămici. Copiii uneori te inspiră la lucruri pe care poate niciodată nu te-ai gândit că le vei putea face. Mereu mi-am dorit să fac ceva frumos, dar nu a fost atât de ușor să descopăr ce anume aș putea să fac. Atunci când creezi ceva nu este suficient doar să faci, trebuie să pui și pasiune... altfel nu se poate! Pasiunea pentru croșetat o am de mică, dar acum a prins noi forme”, explică Tatiana.

Primii bani pe care i-a câștigat din micul ei hobby au fost investiți într-o jucărie de pluș, după care a urmat un covor de 1,8*1,5 metri și câteva accesorii pentru casă. Tânăra spune că a fost surprinsă de cât de bine a fost primită pasiunea ei. 

„Sibiul a primit aceste produse cu brațele deschise. Multă lume m-a susținut.”

Investește în mod constant în pasiunea ei

Tatiana mărturisește că nu a investit foarte mult în acest hobby, dar alocă atât bani cât și timp creațiilor ei, de fiecare dată când are ocazia să o facă.

„Cât am investit? Aș putea să zic că am investit mai mult timp decât bani! Pentru că până la a găsi modelul perfect uneori a fost nevoie să croșetez iar apoi să despletesc tot și să încep din nou. Iar cu un copil mic timpul este foarte limitat, lucrez doar la somnul de amiază și noaptea după ce adoarme. La început am investit 500 lei, dar nu am vândut nimic. Iar când am descoperit iuta am cheltuit 700 lei. Avantajul la astfel de lucrări este că investiția este minimă, pentru că se scot banii, atâta timp cât vii cu un produs care să aibă interes pe piață. Contează doar să ai timp”, spune sibianca.

Toate produsele ei sunt din iută și sfoară. Tânăra spune că a ales aceste materiale datorită faptului că sunt biodegradabile, promovând astfel și un stil de viață cât mai apropiat de natură și non-invaziv. Se bucură că poate face asta și mărturisește că aspectul produselor finite este și el un plus.

„Toate produsele pe care le fac sunt din iută. Folosesc fir din iută și sfoară. Am ales iuta pentru că este un material ecologic, biodegradabil. Pe lângă aceasta îmi place foarte mult iuta pentru că are un aspect frumos și orice coșuleț poate să-și găsească un loc al său în orice casă. Creez și genți din iută în care pun mult suflet pentru că pot scoate o persoană în evidență. Aceste genți pot fi purtate la plajă sau într-o ținută casual, la o plimbare prin oraș”, spune ea.

În ceea ce privește timpul pe care îl alocă unei creații, tânăra spune că dacă la început îi lua o zi întreagă să realizeze o geantă, acum reușește să facă și două pe zi. Creațiile Tatianei pot fi găsite atât pe pagina de Facebook a pasiunii ei, Sophie Home Accesories, cât și pe pagina de Instagram cu același nume.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus