Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
8°C

Am testat noua pizzerie din centru. Ca-n Italia, doar că altfel

Am testat noua pizzerie din centru. Ca-n Italia, doar că altfel

Atunci când am aflat că s-a deschis o pizzerie nouă în centrul Sibiului, am decis că trebuie încercată. Cel puțin după nume, La Pizza Napoletana părea a fi ce trebuie, iar faptul că și-a făcut loc în mijlocul orașului ne-a dat curajul să o încercăm.

Așadar, într-o după-masă, lihniți după o zi plină la muncă, ne-am așezat la mica terasă din fața siglei care anunță că undeva, într-o curte în care nu am intrat pentru că oricum accesul în restaurante este interzis, se afla acest nou local. O chelneriță lucra la șapte sau opt mese de una singură, iar distanța dintre bucătărie și clienți făcea ca așteptarea să fie cu atât mai mare. Ne-a întâmpinat însă cu veselie și scuzele de rigoare pentru întârzieri, așa că nu ne-am supărat, ci am comandat imediat și am așteptat fără să batem prea mult din picior a nerăbdare.

Meniul de pizza era împărțit în preparate clasice și preparate speciale, așa că am ales câte o pizza din fiecare „rubrică” – o Pancetta de la speciale (gorgonzola, pancetta, ciuperci, rucola, usturoi și parmezan) și o Quattro formaggi de la clasice (sos de brânză, fior di latte, gorgonzola, emental și parmezan).

Un mic șoc avea potențialul de a ne strica după-amiaza – paharele aveau pete ce păreau a fi o combinație între amprente și urme de calcar, iar tacâmurile arătau puțin mai bine, dar nu îndeajuns încât să ne fi folosit de ele. Am decis să bem apa direct din sticlă, iar pentru pizza oricum nu aveam nevoie de tacâmuri, așa că nu am făcut prea mare caz.

Pizza nu a venit foarte repede, probabil din cauza drumului anevoios între bucătărie și terasă, de care vorbeam mai sus, astfel că preparatul a fost gata de mâncat, la primire. Contrar așteptărilor, pe care ni le-am coborât până la subsol după ce am văzut vesela și tacâmurile, preparatele chiar ne-au surprins în mod plăcut. Aluatul a fost pufos la margine, crocant în rest, iar combinația de ingrediente pentru pizza specială pe care am comandat-o eu a fost cu adevărat inedită. Dacă făceam abstracție de gălăgia din jur și uitam pentru câteva momente că sunt în Sibiu, aproape, aproape mă puteam imagina la o terasă din Italia. Pizza clasică a primit și ea o recenzie bună și trebuie să recunosc că am fost de acord – a fost printre cele mai bune quattro formaggi pe care le-am gustat.

Pizza a fost destul de sățioasă cât să ne săturăm foamea, așa că desertul l-am comandat din pură curiozitate – un cheesecake și un tiramisu. Rai! Atât vă spun. Cheesecake-ul a fost exact cât trebuie de dulce, cu blatul de biscuiți perfect de moale, perfect de crocant. Tiramisu, dacă aș fi gustat vreodată unul italian, sunt sigur că exact gustul celui de la restaurantul acesta l-ar fi avut.

Pe toate cele de mai sus am plătit puțin peste o sută de lei. La terasă nu știu dacă voi mai ajunge prea curând, însă dacă ar avea un serviciu de livrare, aș mai comanda oricând o pizza și o prăjitură de la ei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

BSI Hermannstadt

Acum 3 ani

Faina, apa si o mana de rucola = pizza? Iar daca ar fi imbunatatita, probabil ar mai fi o mana de rucola; sa fims eriosi cu pizza asta ca arata nicicum. Iar ce-a de-a doua, arsa si cu o o forma neregulata, e orice numai pizza demna de un local cu pretentii nu poate fi , dar poate la cei care doar vaneaza numele localurilor merge si-asa. Deserul arata ok si preparatul si prezentarea! Concluzie: pastrati ce-i ok si mai lucrati la pizza, altfel dati-o pe cofetarie!
Raspunde

Duca Mihai

Acum 3 ani

Un comentariu malitios si ilogic, autorul acestui comentariu fiind probabil direct interesat. Autorul articolului nu face nici o referire la imbunatatirea produsului ( pizza), din contra apreciaza pizza acestui local ca fiind una dintre cele mai bune pe care le-a mancat vreodata. PS: Forma neregulata si arsura sunt specifice pizzei napoletane ( vezi alte foto on internet). Pizza napoletana, desi considerata cea mai buna pizza din lume ( vezi clasificari oficiale- google it), acest stil de a face pizza este putin abordat tocmai din cauza anumitor ingrediente specifice si procedeelor de fabricatie complicate.
Raspunde

Dorin Cristea

Acum 3 ani

Hai ba tataie !!! tu mananci in functie de numele restaurantului ?! Si nevasta ti-o iei in functie de numele care il are ? Pizza este excelenta, de ce esti carcotas ???? .....
Raspunde

Tavi Schwachhofer

Acum 3 ani

https://scontent-muc2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/117172034_4169469883094198_4228077365591464338_n.jpg?_nc_cat=105&_nc_sid=07e735&_nc_eui2=AeHVXcwxBg5UizKDDCZm-E0TNCnIpJrfcwM0Kcikmt9zAy6iNOY8d3EtuPt33m-Hgep03PUhTW2BJfhmmqPc7lvu&_nc_ohc=ubVbVez_MjsAX9oteM_&_nc_ht=scontent-muc2-1.xx&oh=c6b41a9ceb200af579a32cd4c877d13b&oe=5F509F00
Raspunde

Tavi Schwachhofer

Acum 3 ani

https://scontent-muc2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/116796856_4169469203094266_5339052707998325246_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=07e735&_nc_eui2=AeHjWP1ktAANJZGAVshV3wMntf42EbuQurO1_jYRu5C6sz2Fa9QvHK-v3Yzl0_KTFR_B1bklI760OSXqb0HYxksg&_nc_ohc=lJRyv_jU9dIAX9uBxG2&_nc_ht=scontent-muc2-1.xx&oh=717528ab5cc8d0c98620a61dbbf1ae13&oe=5F502650
Raspunde

Tavi Schwachhofer

Acum 3 ani

https://scontent-muc2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/116886401_4169465953094591_3188453865165435416_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_sid=07e735&_nc_eui2=AeFXoVhnPJ4cm3dUFvWEZ97Zay8XIQ2Z_GFrLxchDZn8YaM96ZRZ8Ov5pU8JhYCL4VQPulxQx0tTyUPlWP0LY_nN&_nc_ohc=mftqTyXrWnoAX-LuQTc&_nc_ht=scontent-muc2-1.xx&oh=b259b3956f512f97923c022471125e82&oe=5F520788
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus