Duminică,
17.01.2021
Innorat
Acum
-8°C

Reguli noi propuse de Guvern: măști de protecție în spațiul public, fără alcool după ora 23, distanțiere pe plajă

Reguli noi propuse de Guvern: măști de protecție în spațiul public, fără alcool după ora 23, distanțiere pe plajă

Guvernul propune obligativitatea purtării măștii de protecție între anumite intervale orare, în spațiile publice, în funcție de recomandările specialiștilor din sistemul de sănătate. Această propunere, dar și altele, au fost aprobate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) desfășurată astăzi. Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare urmează să fie supusă aprobării Guvernului României.

Printre măsuri se numără obligativitatea purtării măștilor în spații deschise aglomerate, închiderea teraselor noaptea, obligativitatea păstrării unei distanțe de doi metri pe plajă. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Se propune, de semenea interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00. ”În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”, scrie în hotărâre.

Totodată, se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

În situația plajelor, se propune o distanță de cel puțin 2 metri între persoane/șezlonguri. O distanță mai mică de doi metri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți - părinți, bunici.

 

 

Vizualizari: 2140

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus