Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
24°C

Masca obligatorie în Piața Mare? Prefectul Crețu: Analizăm această măsură

29 Iulie 2020 11:13

Masca obligatorie în Piața Mare? Prefectul Crețu: Analizăm această măsură

În contextul posibilității introducerii unei serii de restricții începând cu data de 1 august la nivel național, autoritățile locale sibiene analizează posibilitatea introducerii obligativității purtării măștii în Piața Mare a Sibiului, precum și alte spații publice aglomerate în aer liber.

Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, a declarat miercuri, la finalul ședinței lunare a Colegiului Prefectural, că măsură este avută în vedere, însă o decizie concretă va fi luată numai în urma unei analize serioase, cu toți partenerii implicați.

”Avem în vedere această măsură. Nu pot să vă spun acum dacă poate fi introdusă chiar de la 1 august, însă o avem în vedere. De asemenea luăm în considerare nu numai Piața Mare, ci și Piața Cibin și alte spații publice aglomerate din aer liber. Vom avea o serie de întâlniri și vom analiza împreună”, a declarat prefectul Mircea Crețu.

Ideea a fost întărită și de directorul Direcției de Sănătate Publică Sibiu, dr. Gabriel Budescu.

”Acest lucru va fi analizat și când vom stabili exact care vor fi aceste spații le vom comunica”, a spus directorul DSP Sibiu.

Reamintim că Guvernul a propus încă de ieri obligativitatea purtării măștii de protecție între anumite intervale orare, în spațiile publice, în funcție de recomandările specialiștilor din sistemul de sănătate.

Această propunere, dar și altele, au fost aprobate în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) desfășurată marți. Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare urmează să fie supusă aprobării Guvernului României.

Printre măsuri se numără obligativitatea purtării măștilor în spații deschise aglomerate, închiderea teraselor noaptea, obligativitatea păstrării unei distanțe de doi metri pe plajă. Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Se propune, de semenea interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00.

 ”În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul”, scrie în hotărâre.

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Samuel K

Acum 1 lună

Ce va tot coditi atat? Puneti masca obligatorie in toate spatiile publice, interioare sau exterioare. Chiar nu mi se pare mare lucru sa porti o nenorocita de masca pe fata. E chiar asa greu? Doar nu o sa stam cu ea pana murim. Avem acum cateva luni in care trebuie sa fim atenti si apoi gata...
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

de ce sa porti daca nu e necesar? pe strada putin circulata, in camp, in padure...fii serios, e penibil. daca facem ceva, facem ceva cu sens, nu ritual fara rost. de ce e greu? pt ca daca ma obligi sa port ceva, port cand are sens, nu de forma. si nimeni nu s-a imbolnavit de la plimbat pe strada. asa ca stai linistit, nu te imbolnaveste nimeni de la 3 metri ca merge fara masca.
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

si cateva luni? de unde ai ajuns la concluzia ca peste 10 ani nu o sa fie la fel? lumea nu se imbolnaveste pt ca nu poarta masca in aer liber. asa ca cazurile nu o sa scada daca ne apucam de purtat masca. s-a vazut si ca starea de urgenta nu a rezolvat nimic. a fost o situatie artificiala, care nu putea fi dusa la nesfarsit si cum s-a revenit la o viata normala, sustenabila, covidul si-a reluat evolutia normala. nu ai ce face mai mult decat sa opresti adunarile mari in interior si (mai mari) in exterior.
Raspunde

Oigo Kukuruku

Acum 1 lună

sincer, din sibiu doar corso (sau balcescu, cum vremelnic ii spune) mi se pare aglomerat la nivelul ala . piata mare e... mare. iar in rest, cel mult ca in judete cu situatie mai grava decat noi, unde au bagat la restrictii doar pietele de produse, targuri, gari, statii. insa avem relativ putine cazuri noi de la relaxare incoace, in judete vecine ar incinge o hora de bucurie, daca ar fi in situatia noastra :)) (poate de aia sunt si unde sunt, ca le-au incins fara motiv in timp ce noi, mai reci, mai ca sasii, ne-am mai abtinut)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus