Joi,
13.05.2021
Partial Noros
Acum
9°C

Masca de protecție devine obligatorie și în Sibiu. Prefect: Trebuie să fie responsabili

Masca de protecție devine obligatorie și în Sibiu. Prefect: Trebuie să fie responsabili

Instituția Prefectului Sibiu a anunțat sâmbătă că începând din data de 3 august masca de protecție devine obligatorie în anumite spații publice, în intervalul orar 15:00 - 18:00 și permanent în week-end.

Având în vedere măsurile adoptate prin Hotărârea nr. 37/28.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există risc crescut de infectare, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, întrunit în ședința extraordinară din data de 31.07.2020, a hotărât că începând cu data de 03.08.2020, orele 00:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție, ca măsură de prevenire și limitare a răspândirii SARS-CoV–2.

Măsura se va aplica, conform Hotărârii, pentru toate persoanele, inclusiv pentru copiii care au împlinit vârsta de 5 ani, în următoarele locuri:

-  Piețele agroalimentare cu program zilnic, de luni până vineri, în intervalul orar 15:00 – 18:00 și permanent sâmbăta și duminica;

- Piețele agroalimentare cu program săptămânal – în ziua desfășurării, pe întreaga perioadă;

- Piețele volante/piețele mixte – pe întreaga durată a desfășurării;

- Târguri generale/specializate – pe întreaga durată a desfășurării;

- Bâlciuri/festivaluri tematice – pe întreaga durată a desfășurării;-

- Stațiile de autobuz, peroanele din stațiile de cale ferată, autogări, Aeroportul Internațional Sibiu zona de parcare, stațiile de îmbarcare transport  pe cablu (Bâlea Cascadă, Bâlea Lac și Păltiniș) – pe perioada staționării și îmbarcării;

- Pe perioada desfășurării ceremoniilor funerare;

- Grădina Zoologică Sibiu – în zonele cu potențial de aglomerare (casa de bilete, zona chioșcurilor și tarabelor, zona lacului de agrement), în zilele de sâmbătă și duminică;

- Parcuri – în zonele de socializare (mese pentru jocul de șah – Parcul Astra, etc.);

- Evenimente culturale organizate în spații deschise – atât pentru participanții la eveniment, conform legislației în vigoare, dar și pentru persoanele aflate în trecere care aleg să staționeze temporar în apropierea zonei delimitate a evenimentului.

„Deși la nivelul județului Sibiu nu ne confruntăm cu o creștere alarmantă, totuși numărul de cazuri crește de la o zi la alta, motiv pentru care noi toți, trebuie să fim responsabili și preventivi, astfel că, trebuie să respectăm cu strictețe toate măsurile de prevenire date de autorități. Este important să conștientizăm că prezența virusului SARS CoV-2 în viețile noastre, poate genera o serie de efecte nedorite, iar pentru a preveni răspândirea acestuia trebuie să acționăm responsabil. Prin hotărârea luată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, dorim să tragem un semnal de alarmă tuturor cetățenilor, asupra faptului că ne aflăm în stare de alertă, iar respectarea măsurilor de protecție individuală poate duce la diminuarea răspândirii virusului SARS CoV-2 în comunitate. Județul Sibiu este iubit de noi, dar și de turiști, motiv pentru care, o atitudine preventivă are scopul doar de a proteja comunitatea sibiană. Dragi cetățeni, vă doresc multă sănătate și vă rog să vă protejați!” transmite Mircea Crețu, Prefectul județului Sibiu.

De asemenea, precizăm faptul că, responsabilitatea aplicării măsurilor adoptate în hotărâre revine instituțiilor prevăzute de legislația în vigoare.

Vizualizari: 18240

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dan2 Cp

Acum 9 luni

stiam ca prefectul e in conediu, masura e discutabila, da sa va vad DIN SIBIU citi respecta ,citi nu SUCCESURI
Raspunde

Andrei Radu

Acum 9 luni

Au ăștia un mod cretin de a face lucrurile de sta mata-n coadă. Hotărârile trebuiesc sa fie simple sa le înțeleagă tot prostul, nu intre orele x-y și aici da aici nu...de exemplu la zoo pun masca la casa de bilete, o dau jos mă plimb, iar o pun că trec pe langa comercianți iar o las...e aiurea, ori o porți tot timpul ori nu
Raspunde

Nitu Cristian

Acum 9 luni

Cum se delimitează o stație de autobuz.care este spatiul considerat a fi statie de autobuz
Raspunde

Huh Buh

Acum 9 luni

Si la biserica nu? Acolo nu e potențial de aglomerare?
Raspunde

Cristian Alin

Acum 9 luni

Daca nu stiati, in biserica este demult obligatoriu sa port masca. Inca de pe 15 mai a fost obligatoriu.
Raspunde

Dani T

Acum 9 luni

De ce nu verificati in autobuzele Transmixt? Din 50-70 de calatori, 3-4 poarta masca, restul NU, nici soferii, unde e IPJ Sibiu in astfel de cazuri?
Raspunde

Miki Maus

Acum 9 luni

Putea sa inceapa aplicarea de la 1.08. Fiind in weekend cu multe activitati si mare riscul de aglomerari si contaminare.
Raspunde

Bebe Muntean

Acum 9 luni

unde sunt organele de contol, in piete, parcuri ? Am fost in piata Rahovei nici unul din vanzatori nu aveau masca. Am fost in parcul Sub Arini, vanzatoarele( de origine rroma) alea de jos de la cupola vindeau popcorn si porumbi fara masca sau manusi, sunt destui prosti care cumpara ! Aici trebuie lucrat ! Nu am mai vazut un agent de politie locala in Sub Arini sau in piete de vreo 3 luni !
Raspunde

Prenume SiNume

Acum 9 luni

Trebuie lucrat la cumparator. Criza de fata este una educationala, si apoi sanitara. Comerciantii, ambulanti sau nu, dispar daca nu exista cumparatori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus