Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Video viral, la doi pași de urs. AJVPS atrage atenția tinerilor inconștienți

Video viral, la doi pași de urs. AJVPS atrage atenția tinerilor inconștienți

Într-o filmare făcută recent la Cârțișoara, câțiva oameni se amuză copios de faptul că o ursoaică și puii ei s-au oprit pe locul lor de picnic și mănâncă tot ce găsesc. Cei de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Sibiu atrag atenția că pericolul este mare și nu ar trebui să se supună unor astfel de riscuri. 

Video-ul, postat de AJVPS cu mențiunea „Așa nu!”, arată cum urșii mănâncă tot ce găsesc pe locul abandonat, iar pe fundal se aud râsete. În scurt timp o altă mașină se apropie cu viteză de urși, speriindu-i, iar o persoană chiar se dă jos din autoturism. 

Atenție! Conține cuvinte injurioase. 

Reprezentanții vânătorilor sibieni spun că „o astfel de atitudine a unor indivizi se poate sfârși tragic. Tragic pentru ei sau pentru persoanele aflate în preajmă. Nu vă bazați pe faptul că sunteți în mașină sau lângă mașină”. De asemenea, transmit o serie de recomandări:

- NU hrăniți animalele sălbatice, oricât de "pașnice" par în comportament

- NU lăsați resturi alimentare în pubelele de gunoi de pe marginea traseelor montane, unde prezenta urșilor este ridicată

- NU vă apropiați de animalele sălbatice

- NU vă opriți pentru a fotografia animalul

- Încercați să evitați interacțiunea cu asemenea exemplare care par "pașnice"  sau interacționați cât mai puțin posibil

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Loc Hidos

Acum 3 ani

Va invit sa urcati pe Valea Sadului, mai sus sau sa va uitati peste dealuri, spre Sadu, din Paltinis, cand e cerul senin, sa vedeti si voi cata padure s-o furat din zona. Stati mai mult de 1 ora in zona si veti vedea camioane cu lemne coborand si urcand in continuu spre munte. La fel se vede si de pe drumul spre valea Sadului, daca va opriti si va uitati, unde se poate. Asta e Sibiul, ca si toata Romania.... un loc hidos din care nu se mai fura ca in codru...se fura codrul cu totu, sub ochii nostrii. Deci ce-ati vrea sa faca acei ursi ?
Raspunde

Dan .

Acum 3 ani

si destui romani hidosi din pacate precum idiotii ce vin cu viteza cu masina, si cu multa ura inspre uroaica si puii ei. Asta s-ar incarda la cruzime impotriva animalelor - care doar se hraneau si nu amenintau pe nimeni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus