Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Klaus Iohannis: „Pe 14 septembrie începe noul an școlar”

Klaus Iohannis: „Pe 14 septembrie începe noul an școlar”

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat astăzi că noul an școlar preuniversitar va începe în data de 14 septembrie. 

Iohannis a menționat faptul că au fost elaborate trei scenarii pentru a urmări impactul pandemiei de coronavirus în fiecare școală. 

„Pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar. Pentru majoritatea elevilor, asta înseamnă că vor merge efectiv, fizic, la şcoală. Pentru a ţine cont de impactul pandemiei în fiecare şcoală, în fiecare localitate, au fost elaborate trei scenarii, în funcţie de numărul de bolnavi din localitate. Aceste criterii sunt mai general valabile, nu doar pentru şcoli, dar ele vor fi folosite şi pentru a evalua impactul pandemiei asupra şcolilor. Aceste trei scenarii sunt: scenariul verde, care înseamnă că în localitatea respectivă e mai puţin de o persoană în medie, în ultimele 14 zile, detectată cu COVID-19; scenariul doi, scenariul galben - între unul şi trei persoane detectate în medie zilnică în ultimele 14 zile; scenariul trei - când în media ultimelor zile au apărut mai mult de trei bolnavi noi în localitatea respectivă", a afirmat şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Sursa: agerpres.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1499

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus