Duminică,
20.09.2020
Innorat
Acum
22°C

Adrian Bibu despre “Revoluția Verde”: “Trebuie să ne recăpătăm exercițiul comunicării. Și unii și ceilalți!”

07 August 2020 10:23

Adrian Bibu despre “Revoluția Verde”: “Trebuie să ne recăpătăm exercițiul comunicării. Și unii și ceilalți!”

Candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Sibiu, Adrian Bibu, susține că dialogul este esențial într-o comunitate care vrea să se dezvolte, dar că răspunderea nu este într-o singură parte.

Referindu-se la “Revoluția Verde” a unei părti a locuitorilor din cartierul Strand nemulțumiți de lucrările de modernizare, Adrian Bibu a spus că bunele intenții au fost puse în umbra de o comunicare deficitară.

“Eu nu am niciun dubiu că intențiile administrației sunt bune, că se dorește modernizarea zonei. Dar dacă ideile Primăriei Sibiu nu au fost comunicate, dacă au fost comunicate târziu sau dacă pur și simplu mesajul nu a ajuns la oameni, toate bunele intenții sunt puse în umbra nemulțumirilor. Nu am să intru în detaliile proiectului fiindcă în ceea ce mă privește lucrurile sunt simple: nu pot fi de acord cu distrugerea niciunei zone verzi! La nivel de principiu (și de lege!), însă cred că  lucrările care afectează zone ample sau intens populate trebuie să facă obiectul unei consultări mai mult decât formale. Îmi doresc ca sibienii să se implice în elaborarea proiectelor, dar mai mult decât atât îmi doresc ca Municipalitatea să se asigure că mesajele sale ajung la oameni” – susține Adrian Bibu.

Candidatul liberal consideră că anunturile din online nu sunt suficiente pentru a informa locuitorii cu privire la consultările publice și că este răspunderea administrației să se facă auzită.

“Vedem acum ce înseamnă o comunicare deficitară. Am mai văzut și în cazul Cireșica. Ei bine, Primăria are la îndemână relațiile cu asociațiile de proprietari, își poate anunța intențiile prin anunțuri scrise la scările de bloc, prin multe alte modalități suplimentare care să garanteze receptarea informației” – afirmă candidatul PNL Sibiu.

Adrian Bibu recunoaște că au fost situații în care la dezbaterile publice ale Primăriei Sibiu au fost prezente trei-patru-cinci persoane.

“Da, au fost astfel de situații. Cred însă că atunci cand oamenii vor vedea că Primăria chiar vrea să îi asculte și că face totul pentru a dialoga cu ei lucrurile se vor schimba. Cred că trebuie să ne recăpătăm exercițiul comunicarii. Și unii și ceilalți! Sunt un om al dialogului, dar, și mai mult decât atât, sunt omul dialogului purtat la timp!” a afirmat Adrian Bibu.

“Modificarea proiectelor în timpul implementării mi se pare o metoda nepotrivită de lucru. Înțeleg să se întample ața atunci cand apar situații neprevăzute, dar nu mi se pare normal ca acest lucru să se întample ca urmare a nemulțumirii publice. Imaginați-vă că în ritmul acesta putem sta cu șantiere deschise luni bune de zile. Dacă fiecare etapă se face la timp, dacă oamenii sunt consultați înainte și nu în timpul lucrărilor, atunci nu vom mai avea astfel de situații” – încheie Adrian Bibu.

Vizualizari: 2947

Comentarii

7 comentarii

Din Sibiu

Acum 1 lună

Foarte fain mesajul.Unde va putem comunica ce dores cetatenii Sb. ca sa gasiti solutii favorabile cetatenilor sibiului si nu doar anumitor institutii si firme? Dorim dezvoltare la si intre periferiile orasului cat si loacalitatiilor ce imprejmuiesc Sibiul.Dorim educatie si civilare a populatiilei si generatiilor tinete.Dorim implicarea studentiilor din Sibiu in dezvoltare a periferiilor orasului.Dorim fierbinte pastrarea zonelor verzi si inmultirea lor.NU dorim asmata si trupe NATO in Sibiu si la periferiile Sibiului.Nu dorim separarea zonelor verzi de cetatenii sibiului in favoarea armatei ssu doar unor institutii.NU dorim dezvoltarea si cresterea prostitutiei in Sibiu.Nu dorim comunicare neeficienta.NU dorim dezvoltarea aeroportului si in special trupe nato si presedinti, cat timp nu avem strazi frumos asfaltate, piste de biciclete ce leaga localitatiile din imprejurimi, cetateni echimibrati.Nu dorim elicoptere zgomotoase in Sibiu. NU dorim exces de zgomot in Sibiu penttu a surmena cetatenii orasului in timp. Dorim sa mutati aeroportul in afara orasului sau implementati structuri si indrastructura ce protejaza cetatenii ce traiesc in acest oras. Dorim o dezvoltare frumoasa, sanatoasa cu stil si civilizata ca o zona de munte in Elvetia si Austria, asta in caz ca exista sloganul o tara ca afara.Sputale si personal de calitate. A NOTAT CINEVA?
Raspunde

Danxi Max

Acum 1 lună

Unde putem comunica ce dorim ca cetateni ai orasului Sibiu ?
Raspunde

BON BON

Acum 1 lună

Corect spus! Primăria trebuie să comunice şi să dialogheze cu locatarii diferitelor cartiere şi să le asculte ofurile, dar şi să explice pe înţelesul tuturor modalităţile tehnice de realizare a reabilitărilor necesare.
Raspunde

Canaris Canaris

Acum 1 lună

Bibu in campanie cu ala micu de la verzi !Cascadorii rasului amandoi...Oricum primarul e cunoscut .....Dabo Doner!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Arthur Bodnar

Acum 1 lună

Din Sibiu si Danxi Max eu i-am scris doleantele mele pe adrian.bibu@sibibu.ro si mi-a raspuns.
Raspunde

Arthur Bodnar

Acum 1 lună

Din Sibiu, Danxi Max eu i-am scris doleantele mele vis a vis de oras si mi-a raspuns pe : adrian.bibu@sibibu.ro
Raspunde

Samuel K

Acum 1 lună

Banii sunt ai nostri. Ei sunt doar niste administratori alesi de noi ai banului public. Ganditi-va ca aveti banii vecinului, v-a rugat sa va ocupati de renovarea casei si nu-i cereti parerea. Faceti asa cum credeti d-voastra ca e bine. Nu e o absurditate? Sigur, dialogul cu cetatenii poate fi cateodata dificil, pentru ca stim si noi ca sunt destui recalcitranti sau oameni cu care nu poti vorbi. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ignori comunitatea. Aici am vazut in alt articol ca au fost niste propuneri de la o asociatie mult mai bune decat modelul pe care a mers primaria.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus